01 May 2006

ΤΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τίποτε απ’όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα στη ζωή μου δεν λειτούργησε τόσο λυτρωτικά και απελευθερωτικά όσο το κείμενο του Tim OShea που ακολουθεί.

Λιτό, λακωνικό, περιεκτικό και γεμάτο δύναμη και σοφία ανατρέπει μύθους και φέρνει στο φως την μεγάλη αλήθεια της ζωής:

η ζωή δεν είναι μια κατηφόρα πόνου και ασθένειας αλλά μια διαρκής άνοιξη υγείας και ευεξίας όταν βιώνεται με σεβασμό απέναντι στον φυσικό νόμο.

Αίφνης ο φόβος των γηρατειών και της κατάρρευσης του οργανισμού με το πέρασμα των χρόνων χάνεται και τη θέση του παίρνει η αισιοδοξία και η δύναμη της αλήθειας που ελευθερώνει:

Όσο γερνάτε,

το μυαλό σας γίνεται οξύτερο,

το σώμα σας ισχυρότερο,

το ανοσοποιητικό σύστημά σας πιό γερό.

Η Μητέρα Φύση που μας έπλασε δεν είναι σαδιστική, ούτε θέλει να βασανιζόμαστε και να υποφέρουμε.

Σαδιστής είναι ο άνθρωπος γιατι με την αλαζονία ,την ιδιοτέλεια και την απληστία του πάει κόντρα στη Φύση και τους φυσικούς νόμους που διέπουν την υγεία του οργανισμού.

Θεωρώ αυτό το μικρό κείμενο ως το μανιφέστο της υγείας και ένα φωτεινό φάρο αλήθειας και ελπίδας εν μέσω της γενικότερης χειροτέρευσης της υγείας μας ως έθνος αλλά και ως ανθρωπότητα.

Για μένα ανακαλύπτοντας τον δικτυακό τόπο http://www.thedoctorwithin.com/ του Tim OShea ήταν σαν να ανακάλυψα την Αμερική.

Ο τίτλος και μόνο λέει πολλά για τις τεράστιες δυνάμεις αυτοθεραπείας με τις οποίες είναι προικισμένος ο άνθρωπος.

Εκεί θα βρείτε ένα πλούτο από καταπληκτικά κείμενα, γραμμένα με εγκυρότητα( μέσα από τις πολυάριθμες πηγές του συγγραφέα), χιούμορ αλλά και σε ένα ιδιαίτερα άμεσο ύφος που είναι σαν να σε πίανει από το γιακά, να σε ταρακουνάει και να σου λέει: Τί κάνεις εκεί με τον εαυτό σου;

Είναι μια εμπειρία αποκάλυψης σε σημείο που να λέω η ζωή μου πρίν και μετά από αυτήν.

Ακολουθεί η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ από την ιστοσελίδα http://thedoctorwithin.com/index_fr.php?page=articles/a_normal_life.php



ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΖΩΗ

Γεννιέστε.

Δεν παίρνετε κανένα φάρμακο ,ούτε κάνετε εμβόλια.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας έχετε τις συνηθισμένες ασθένειες, αλλά με συντηρητική θεραπεία τις ξεπερνάτε χωρίς αντιβιοτικά ή φάρμακα, και χτίζετε την φυσική ανοσοποιητική σας άμυνα.

Δεν τρώτε άσπρη ζάχαρη,άσπρο αλεύρι,υδρογονωμένα λίπη, πάρα πολύ κρέας ή τυρί, ούτε πίνετε αναψυκτικά ή παστεριωμένο γάλα.

Επικεντρώνεστε στα φυσικά σιτηρά,τα φρούτα,τα λαχανικά, και μια καθαρή, φυσική διατροφή.

Δεν μαθαίνετε ποτέ να πίνετε καφέ ή να καπνίζετε τσιγάρo.

Τα μόνα χάπια που παίρνετε είναι φυσικά αντιοξειδωτικά,ένζυμα και μέταλλα, ως μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Πίνετε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό κάθε ημέρα.

Στην ενηλικίωση, δεν αρρωσταίνετε ποτέ: κανένα κρύωμα, γρίπη, πονοκέφαλος, διαβήτης, ΔΕΠ(Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής), ούτε "πρόβλημα θυροειδή,"ή επιθέσεις πανικού,ούτε πόνοι ανάπτυξης, κόπωση, χωνευτικές διαταραχές, ή υψηλή πίεση αίματος.

Οι μόνοι πόνοι που δοκιμάζετε προέρχονται από τυχαίους τραυματισμούς. Ίσως κάνετε μέτρια άσκηση ή αθλητική δραστηριότητα για να διατηρήσετε την κινητικότητα και τη καλή σας φυσική κατάσταση.Προσέχετε με φροντίδα την σπονδυλική σας στήλη.

Ολόκληρη η ενήλικη ζωή σας περνάει με αυτόν τον υγιή τρόπο.

Όσο γερνάτε, το μυαλό σας γίνεται οξύτερο, το σώμα σας ισχυρότερο, το ανοσοποιητικό σύστημά σας πιό γερό. Δεν δοκιμάζεστε από αρθρίτιδα, καρκίνο, ,οστεοπόρωση, ούτε Parkinson ή Alzheimer.

Τελικά μια ημέρα μετά από 90 ή 100 χρόνια, τρέμετε όπως ένα κερί και σβήνετε.

Η παραπάνω παράγραφος μπορεί να είναι χρήσιμη στην επιλογή ενός γιατρού. Μερικοί γιατροί θα πουν ότι όλο αυτό είναι αδύνατον.Για αυτούς έτσι είναι ,γι’αυτό μην τους επιλέξετε.

ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.Επιπλέον, χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι το ζουν.Έτσι ακούστε μόνο εκείνους που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε μια τέτοια κατάσταση υγείας στην ζωή σας.

Επειδή τώρα έχουμε φθάσει στο κατώφλι μιας εποχής όπου η καλή υγεία μαζί με ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα δεν συνιστώνται απλώς και μόνο,αλλά είναι τα ίδια οι καθοριστικοί παράγοντες της επιβίωσης.

No comments: