21 April 2006

ΠΡΩΤΕΪΝΗ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ

Μετάφραση από τη διεύνθυνση:

http://www.healthfree.com/nutritional_power_myth.html#1


" Ποτέ δεν έχουν τόσοι πολλοί μπερδευτεί τόσο πολύ για ένα θέμα για το οποίο ξέρουν τόσα λίγα."

Η λέξη "πρωτεϊ'νη" προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει "πρωταρχικής σπουδαιότητας". Τα αμινοξέα, τα συστατικά μέρη της πρωτεϊ'νης, είναι η βιοχημική βάση για τη ζωή και απαιτούνται από κάθε κύτταρο. Τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πρωτεϊνικά. Οι ενδοκρινείς ορμόνες είναι πρωτεϊνικές. Το τσιμέντο που κρατά τα κύτταρά μας μαζί αποτελείται από πρωτεϊ'νη.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Τι έχουν κοινό όλοι οι ακόλουθοι παγκόσμιοι πρωταθλητές, εκτός από τη δύναμη και την αντοχή; Πρέπει να τρώνε πάρα πολύ κρέας, σωστά;

Henry Aaron - πρωταθλητής μπέιζ-μπώλ όλων των εποχών
Dave Scott - 6-φορές νικητής του Τρίαθλου Ironman (ο μόνος που το κερδίσε πάνω από δύο φορές!)
Sixto Linares - Κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στο εικοσιτετράωρο Τρίαθλο
Paavo Nurmi - 20 Παγκόσμια ρεκόρ και 9 ολυμπιακά μετάλλια στο τρέξιμο απόστασης
Stan Price - Κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στις ασκήσεις πάγκου με βάρη
Andreas Cahling - πρωταθλητής Mr. International Body Building
Roy Hilligan - πρωταθλητής Mr. America Body Building
Ridgely Abele - 8-φορές πρωταθλητής στο Καράτε

Όλοι αυτοί οι αθλητές είναι ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί περισσότεροι κορυφαίοι αθλητές που έχουν ανακαλύψει ότι η κατανάλωση κρέατος μειώνει τη δύναμη και την αντοχή.

Τα ισχυρότερα ζώα στη γη είναι επίσης χορτοφάγα: Ελέφαντες, βόδια, άλογα, μουλάρια, καμήλες, νεροβούβαλοι, κ.λπ.... Ο γορίλλας Silverback είναι 3-φορές το μέγεθος ενός ατόμου και είναι 30-φορές ισχυρότερος. Ένας γορίλλας Silverback είναι τόσο ισχυρός που θα μπορούσε να ρίξει ένα άτομο 100-κιλών πέρα από τον δρόμο όπως ένα Frizbee! Τι τρώει ένας γορίλλας; Ωμά φρούτα και λαχανικά.

Ο John Robbins, στο βιβλίο του, "Διατροφή για μια νέα Αμερική", αναφέρει ότι "... μελέτη μετά από μελέτη έχει διαπιστώσει ότι η πρωτεϊνική καύση δεν είναι υψηλότερη κατά τη διάρκεια της άσκησης απ'ό,τι σε κατάσταση ανάπαυσης."

Το περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής ένωσης του 1978 προειδοποιεί τους αθλητές (και τους μη-αθλητές) ενάντια στη λήψη πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων, δηλώνοντας ότι "οι αθλητές χρειάζονται το ίδιο ποσό πρωτεϊνικών τροφίμων με τους μη-αθλητές. Η πρωτεϊ'νη δεν αυξάνει τη δύναμη. Πράγματι, συχνά χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια για να αφομοιώσεις και να μεταβολίσεις την υπερβολική πρωτεϊ'νη."

ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ήταν γνωστό για δεκαετίες ότι οι πληθυσμοί που καταναλώνουν υψηλές σε πρωτεϊ'νη, βασισμένες στο κρέας διατροφές έχουν τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου και τις χαμηλότερες διάρκειες ζωής (υπολογισμός μέσου όρου τόσο χαμηλός από 30 έως 40 έτη), έναντι των πολιτισμών που τρέφονται με χαμηλές σε πρωτεϊ'νη χορτοφάγες διατροφές. Μερικοί από αυτούς έχουν διάρκειες ζωής περισσότερο από 90 χρόνια.

Ο Δρ Alexander Leaf δημοσίευσε τα συμπεράσματα της έρευνάς του για τους ηλικιωμένους στον κόσμο στην έκδοση του Ιανουάριο του 1973 του περιοδικού National Geographic. Διαπίστωσε ότι οι τρεις οι πιό με συνέπεια υγιείς και μακρόβιοι άνθρωποι στη γη είναι οι Αμπχάζιοι (Abkhazians) της Ρωσίας, οι Vilacabambans του Ισημερινού και οι Hunzukuts του Πακιστάν. Κανένας από αυτούς τους λαούς δεν πάσχει από τις δυτικές ασθένειες: ΚΑΘΟΛΟΥ παχυσαρκία, ΚΑΝΕΝΑΣ καρκίνος, ΚΑΜΙΑ καρδιακή πάθηση! Κατά μέσο όρο αυτοί οι άνθρωποι ζουν για να είναι άνω των 100 ετών. Τα άτομα είναι φυσικά ενεργά και ακόμα γίνονται πατέρες στα 100.

Η διατροφή όλων αυτών των ανθρώπων αποτελείται από τα τρόφιμα υψηλού περιεχομένου σε νερό 70-80 τοις εκατό όπως τα ωμά, άψητα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτοί οι άνθρωποι τρώνε πολύ ελάχιστα ή καθόλου ζωικά προϊόντα.

Η πρωτεϊ'νη του κρέατος είναι η δυσκολότερη τροφή για να αφομοιώσει το σώμα. Ο μέσος χρόνος για να περάσουν τα τρόφιμα (εκτός από τα φρούτα) μέσω ολόκληρης της γαστροεντερικής οδού είναι μεταξύ 25 και 30 ωρών. Όταν τρώμε κρέας, ο χρόνος αυτός είναι περισσότερο από διπλάσιος!

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο Ιατρικό περιοδικό της Νέας Αγγλίας του Σεπτεμβρίου 1982, δηλώνει ότι "η άπεπτη πρωτεϊ'νη πρέπει να αποβληθεί από τα νεφρά. Η περιττή αυτή εργασία πιέζει τα νεφρά τόσο πολύ ώστε βαθμιαία αναπτύσσονται τραύματα και ιστοί αρχίζουν να σκληραίνουν."

Στο παχύ έντερο, αυτά τα υπερβολικά πρωτεϊνικά απόβλητα σαπίζουν σε τοξικές ουσίες, μερικές από τις οποίες απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αναφέρει ότι "μια υψηλή πρωτεϊνική διατροφή προκαλεί βλάβη στο πάγκρεας και χαμηλώνει την αντίσταση στον καρκίνο καθώς επίσης συμβάλλει και στην ανάπτυξη του διαβήτη."

ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΚΕΤΗ"

Το μητρικό γάλα περιέχει πρωτεϊ'νη λιγότερη από 5%. Αυτή η πρωτεϊ'νη είναι αρκετή για να επιτρέψει σε ένα νήπιο να διπλασιάσει το "βάρος και το μέγεθος του κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής! Μετά από αυτό, η ανάγκη για πρωτεϊ'νη ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. Ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η ανθρώπινη ανάγκη για πρωτεϊ'νη κάθε ημέρα είναι μόνο 25 - 35 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (περίπου 1 ουγγιά). Πολλοί διατροφολόγοι θεωρούν ότι μόνο 20 γραμμάρια ημερησίως είναι περισσότερο από αρκετά. Εν τω μεταξύ, ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ τρώει περισσότερα από 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ πρωτεϊνης την ημέρα - 5 φορές παραπάνω από την πραγματική ανάγκη!

Οι εκθέσεις στο Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής λένε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από το 2,5% της καθημερινής λήψης θερμίδων τους από πρωτεϊ'νη. Ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας λέει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται περισσότερο από το 4,5% των θερμίδων τους από πρωτεϊ'νη.

Ας δούμε πόσες θερμίδες παρέχονται από την πρωτεϊ'νη στα συνηθισμένα ωμά φρούτα και λαχανικά;


ΣΠΑΝΑΚΙ = 49%

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ = 40%

ΜΠΙΖΕΛΙΑ = 30%

ΑΓΓΟΥΡΙΑ = 24%

ΠΑΤΑΤΕΣ = 11%

ΠΕΠΟΝΙ = 10%

ΦΡΑΟΥΛΕΣ = 8%

ΚΑΡΠΟΥΖΙ = 8%

ΜΠΡΟΚΟΛΟ = 45%

ΜΑΡΟΥΛΙ = 34%

ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ = 26%

ΣΕΛΙΝΟ = 21%

ΓΛΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ = 6%

ΠΕΠΟΝΙ = 9%

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ = 8%

ΡΟΔΑΚΙΝΑ = 6%

ΑΧΛΑΔΙΑ = 5%

ΜΠΑΝΑΝΕΣ = 5%
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ;

Δεδομένου ότι οι οργανισμοί μας ανακυκλώνουν 70% των πρωτεϊνικών αποβλήτων, χάνουμε μόνο περίπου 23 γραμμάρια πρωτεϊ'νης ημερησίως. Για να ξαναγεμίσει αυτήν την χαμένη πρωτεϊ'νη, το σώμα σας χρειάζεται περίπου μόνο 700 γραμμάρια πρωτεϊ'νης μηνιαίως! Έτσι, γιατί σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φάμε τεράστια ποσά κρέατος για να είμαστε υγιείς; Η διαφήμιση. Το κρέας και οι γαλακτοκομικές βιομηχανίες ξοδεύουν απέραντα ποσά χρημάτων στην τηλεόραση και τα περιοδικά για διαφήμιση κάθε χρόνο για να πείσουν τους Αμερικανούς ότι πρέπει να φάμε τεράστια ποσά κρέατος αγελάδων, τυριού, γάλακτος, αυγών, κοτόπουλου και άλλων ανάμεικτων ζωικών προϊόντων.

Ποιά είναι η αλήθεια για το κρέας ως πηγή πρωτεϊ'νης(λευκώματος); Η Επιτροπή Τροφίμων και Διατροφής του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου δηλώνει ότι, "μια από τις μεγαλύτερες πλάνες που διαιωνίζονται πάντα είναι ότι υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη για την αποκαλούμενη "πλήρη πρωτεϊ'νη."

Το γεγονός είναι ότι η πρωτεϊ'νη αποτελείται από αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι κυριολεκτικά οι δομικές μονάδες του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν συνολικά 23 αμινοξέα που απαιτούνται από το σώμα, 15 από τα οποία κατασκευάζει ο οργανισμός μας στο συκώτι – εφόσον βέβαια το συκώτι είναι σε καλή λειτουργία. Τα άλλα 8 αμινοξέα πρέπει να προέλθουν από τα τρόφιμα έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να φτιάξει μια πλήρη πρωτεϊ'νη.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΚΤΗΝΟΣ!

Η ιδέα ότι πρέπει να φάμε κρέας για να παρέχουμε πρωτεϊ'νη στους οργανισμούς μας είναι ένα ψέμα. Αντικειμενικά, οι οργανισμοί μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αφομοιώσουν την πρωτεϊ'νη που βρίσκεται στο κρέας ή οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα. Τα τρόφιμα πρέπει να αφομοιωθούν και να χωριστούν σε αμινοξέα. Το συκώτι ανασχηματίζει τα αμινοξέα σε χρησιμοποιήσιμη πρωτεϊ'νη για τους οργανισμούς μας. Καθένα από τα αμινοξέα που απαιτεί το σώμα μας βρίσκεται στα ωμά φρούτα και τα λαχανικά!

Επιπλέον, όταν μαγειρεύεται το κρέας τα αμινοξέα στο κρέας πήζουν ή καταστρέφονται. Το κρέας αποδεσμεύει μεγάλα ποσά ουρικού οξέος στους οργανισμούς μας όταν τρώγεται. Το ουρικό οξύ είναι τοξικό στο ανθρώπινο σώμα. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καν και το ένζυμο "uricase" για να διασπάσει το ουρικό οξΰ.

Για να πάρουν οι άνθρωποι οποιαδήποτε θρεπτική αξία από το κρέας θα έπρεπε να φαγωθεί ωμό, όπως κάνουν τα σαρκοφάγα. Εντούτοις, τα σαρκοφάγα ζώα, που μπορούν να ζήσουν με ωμό κρέας, έχουν πολύ ελάχιστα από κοινού με τους ανθρώπους.

Εδώ είναι ένας κατάλογος φυσιολογικών διαφορών μεταξύ του ανθρώπου και των σαρκοφάγων:

Σαρκοφάγα : μακριά, αιχμηρά δόντια εστιασμένα στο ξέσκιμα και το μάσημα της σάρκας. Κινήσεις σαγονιών πάνω-κάτω ΜΟΝΟ για ξέσκιμα και δάγκωμα.

Άνθρωπος: Έχει τραπεζίτες για συντριβή και άλεση και σαγόνια που κινούνται από πλευρά σε πλευρά για μάσημα χορταρικών.

Σαρκοφάγα : Το σάλιο τους είναι όξινο για την αφομοίωση της ζωικής πρωτεϊ'νης.

Άνθρωπος: Το σάλιο του είναι αλκαλικό και περιέχει το ένζυμο ptyalin για πέψη του άμυλου.

Σαρκοφάγα : Το στομάχι τους είναι ένας απλός στρογγυλός σάκος που εκκρίνει 10 φορές περισσότερο υδροχλωρικό οξύ απ’ότι στους ανθρώπους.

Άνθρωπος: Το στομάχι είναι στενόμακρο, σύνθετο και συνεχίζει με το δωδεκαδάκτυλο, τον σωλήνα που οδηγεί στο λεπτό έντερο.

Σαρκοφάγα : Τα έντερα είναι 3 φορές το μήκος του κορμού τους, σχεδιασμένα για τη γρήγορη αποβολή του κρέατος, το οποίο σαπίζει γρήγορα.

Άνθρωπος: Τα έντερα είναι 12 φορές το μήκος των κορμών μας, με σκοπό να κρατήσει τα τρόφιμα έως ότου εξαχθούν όλες οι θρεπτικές ουσίες.

Σαρκοφάγα : Το συκώτι τους θα αποβάλει 10 - 15 φορές περισσότερο ουρικό οξύ από το ανθρώπινο συκώτι.

Άνθρωπος: Το συκώτι μας δεν παράγει καθόλου το ένζυμο "uricase" για να αποβάλει το ουρικό οξύ.

Σαρκοφάγα : Δεν ιδρώνουν μέσω του δέρματός τους και δεν έχουν πόρους.

Άνθρωπος: Ιδρώνει μέσω του δέρματος για να αποβάλει τα απόβλητα.

Σαρκοφάγα : Τα ούρα είναι όξινα.

Άνθρωπος: Τα ούρα είναι αλκαλικά.

Σαρκοφάγα : Η γλώσσα είναι τραχιά για το γλείψιμο του αίματος και της σάρκας.

Άνθρωπος: Η γλώσσα είναι ομαλή.

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΑΣ "ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΕΣ";

Σύμφωνα με τον John Robbins, στο βίντεό του, "Διατροφή για μια νέα Αμερική", ο μέσος Αμερικανός κρεατοφάγος χύνει 45 κιλά ΖΩΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ στις φλέβες και τις αρτηρίες του ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Ο μέσος Αμερικανός κατά τη διάρκεια της ζωής του θα φάει περίπου, 12 ολόκληρες ΑΓΕΛΑΔΕΣ των 1.300 κιλών, 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΟΙΡΙΝΑ, 3.000 ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, 3.000 ΨΑΡΙΑ και 30.000 λίτρα ΓΑΛΑ, για να μην αναφέρουμε όλα τα άλλα κρεατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και υποπροϊόντα.

Ο μέσος Αμερικανός είναι υπέρβαρος 11 κιλά, έχει υψηλή χοληστερόλη (το μέσο επίπεδο είναι 200) και θα έχει υψηλή πίεση αίματος. Συνεπώς, η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ είναι καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Σχεδόν ΤΟ ΜΙΣΟ όλων των θανάτων στις ΗΠΑ προκαλείται από τις καρδιακές παθήσεις! Επιπλέον, άλλο ένα 20 τοις εκατό, το οποίο ανέρχεται σε 500.000 Αμερικανούς, πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο! Αυτός ο αριθμός αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Δρ Matthias Rath, διευθυντή της Καρδιαγγειακής Ερευνητικής Μονάδας στο ίδρυμα Linus Pauling, οι ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, τα ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ, η ΑΣΘΕΝΕΙΑ του ΗΠΑΤΟΣ και η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ προκαλούν το 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΛΩΝ των ΘΑΝΑΤΩΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!

Επιπλέον, η υπερβολική πρωτεϊνική κατανάλωση είναι άμεσα αρμόδια για την οστεοπόρωση, το χάλασμα των δοντιών και την ουλίτιδα, την υψηλή χοληστερόλη, την οξέωση, τη δυσκοιλιότητα, τις μολύνσεις και την αδυναμία των νεφρών, την ασθένεια του ήπατος, τη κατακράτηση ύδατος, την αρθρίτιδα, τον καρκίνο, το διαβήτη, τις αλλεργίες, την υπέρταση και το αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, για να αναφέρουμε μερικές.

(Πηγή: " Το Σχέδιο PRO Vita " του Jack Tips, ND, Ph.D., έκδοση 1996.)

Οι ΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στα ΖΩΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΜΕΣ από εκείνες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Το ωμό ασπράδι αυγού και το δηλητήριο του κροταλία, χημικά, είναι ουσιαστικά το ίδιο. Πρωτεϊ'νες που σαπίζουν στο παχύ έντερο προκαλούν τις περισσότερες από τις ασθένειες, όπως καρκίνος, και άλλες ασθένειες, όπως οι πονοκέφαλοι, που έχουν επιπτώσεις στους ανθρώπους σήμερα. Το τοξικό φορτίο στο σώμα που προκαλείται από την υπερβολική πρωτεϊνική κατανάλωση δημιουργεί τα "απορρίματα" που οι ιοί και τα βακτηρίδια τρέφονται με αυτά. Η αντικανονικά αφομοιωμένη πρωτεϊ'νη δηλητηριάζει το λεμφατικό σύστημα, την κυκλοφορία του αίματος και τα ζωτικής σημασίας όργανα.

Οι χημικές ουσίες που δίνονται στα εμπορικά εκτρεφόμενα ζώα που προορίζονται για σφαγή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Αυτές περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: πενικιλίνη, tetracycline, λυματο-λάσπη που "έχει απολυμαθεί" με καίσιο- 137, ραδιενεργά πυρηνικά απόβλητα και παχυντικές ουσίες. Τα βοοειδή ταϊ'ζονται συχνά εκατοντάδες κιλά ΣΚΟΝΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ για να αυξήσουν το βάρος τους πρίν πάνε στο σφαγείο. Μόλις σκοτωθεί η αγελάδα, το σφάγιο βυθίζεται σε θειώδες άλας νατρίου για να σκοτώσει τη δυσωδία της αποσύνθεσης και να κάνει το κρέας κόκκινο αντί του γκρίζου της νεκρής σάρκας. Οι Αμερικανοί τρώνε περισσότερες από 300 εκατομμύρια νεκρές αγελάδες που έχουν αντιμετωπιστεί έτσι κάθε χρόνο! (Πηγή.: Harvey και Marilyn Diamond, "Ικανότητα για ζωή", 1985)

Οι απάνθρωπες αγριότητες της εμπορικής παραγωγής κρέατος που συνδυάζονται με την τεράστια κατάχρηση, τα απόβλητα στο έδαφος και τους λιγοστεύοντες υδάτινους πόρους τεκμηριώνονται λεπτομερώς από τον John Robbins στην τηλεοπτική ταινία του και το βιβλίο του με τίτλο "Διατροφή για μια νέα Αμερική".

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΖΩΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εάν κανείς αντιλαμβάνεται τα ζώα ως ηλίθια, βρώμικα και κτηνώδη, αυτό ίσως βοηθά να διευκολυνθεί το ηθικό φορτίο της δολοφονίας και της κατανάλωσης τους. Οι χοίροι, μαζί με τα άλλα προς τροφή ζώα, είναι ιδιαίτερα ευφυείς. Ο καθηγητής Stanley Curtis του κρατικού πανεπιστημίου Penn έχει διδάξει τους χοίρους να καταλαβαίνουν τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ ενεργειών και αντικειμένων προκειμένου να παίξουν βιντεο-παιχνίδια. Οι χοίροι έχουν αποδειχθεί ότι είναι συγκεντρωμένοι, δημιουργικοί, καινοτόμοι και ίσοι σε νοημοσύνη με τους χιμπατζήδες.

Τα προς τροφή ζώα σφάζονται κατά εκατομμύρια. Συχνά γδέρνονται, βράζονται και σφάζονται ζωντανά! Αν επρόκειτο να αποβάλουμε την κατανάλωση κρέατος εξ ολοκλήρου, οι πόροι τροφίμων του κόσμου θα ήταν επαρκείς για να ταϊ'σουν 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 1998. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 15 κιλά σιταριού για να παράγουμε μόνο ένα κιλό βόειου κρέατος, 6 κιλά σιταριού για να παράγουμε ένα κιλό χοιρινού κρέατος, 3 κιλά σιταριού για να παράγουμε ένα κιλό κοτόπουλου και 9 κιλά ιχθυαλεύρου για να παράγουμε ένα κιλό εκτρεφόμενων ψαριών. Το ίδιο σιτάρι μπορεί να καταναλωθεί άμεσα από τους ανθρώπους.

Η καταστροφή του περιβάλλοντός μας που προκαλείται από την παραγωγή εκτρεφόμενων ζώων είναι μια απέραντη δαπάνη που δεν υπολογίζεται στην τιμή που καταβάλλετε για το κιλό του κρέατος στο κρεοπωλείο.

Παραδείγματος χάριν, τα τεράστια ποσά σιταριού και βοσκοτόπων που χρησιμοποιούνται για να εκθρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό των 1,3 δισεκατομμυρίων βοοειδών βόειου κρέατος. Το συνδυασμένο βάρος των εξημερωμένων βοοειδών στη γη είναι περισσότερο από αυτό όλων των ανθρώπων! Σε όλο τον κόσμο, το 60 τοις εκατό του εδάφους προς βόσκηση είναι υπερχρησιμοποιημένο-- η κύρια αιτία της εδαφολογικής καταστροφής και ερήμωσης. Περίπου το 90 τοις εκατό του γόνιμου εδάφους των ΗΠΑ χάνει χώμα από τον άνεμο και τη διάβρωση του νερού 13 φορές πιο γρήγορα από το φυσικά βιώσιμο ποσοστό. Τα βοοειδή αναστατώνουν τα οικοσυστήματα της μισής και παραπάνω μάζας του παγκόσμιου εδάφους. Για να προσθέσει σε αυτήν την τάση αυτοκτονίας, η αμερικανική κυβέρνηση επιχορηγεί τους εκτροφείς βοοειδών(ranchers) στα δημόσια εδάφη με $500 εκατομμυρία δολλάρια κάθε χρόνο!

Η αποκαλούμενη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος(EPA) αποφάσισε ότι η γεωργία είναι απαλλάξιμη από τον νόμο περί καθαρού νερού στις ΗΠΑ ακόμα κι αν το 60 τοις εκατό των ποταμών και των ρυακιών μας θεωρούνται "εξασθενημένα" λόγω των αγροτοκτηνοτροφικών ύδατικών αποβλήτων. Τα γουρούνια, παραδείγματος χάριν, εκκρίνουν 32 φορές το βάρος τους σε περιττώματα και ούρα κάθε χρόνο. Στη κεντρική Καλιφόρνια, 1.600 γαλακτοκομεία παράγουν τα περιττώματα και τα ούρα μιας πόλης 21 εκατομμυρίων ανθρώπων.Είναι απίστευτο αλλά ετησίως παράγονται πέντε ΤΟΝΟΙ κοπριάς από τα εκτρεφόμενα ζώα για κάθε αμερικανικό πολίτη. Αυτό ισοδυναμεί με 130 φορές περισσότερα απόβλητα από όσα παράγονται από τους ανθρώπους! Αυτά τα απόβλητα πετιούνται ή διαρρέουν μέσω του χώματος στην παροχή του γλυκού νερού μας.

Υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο των οποίων το καθημερινό εισόδημα είναι λιγότερο από $1 δολλάριο ημερησίως. Ξοδεύουν το 70 τοις εκατό του εισοδήματός τους στα τρόφιμα, όμως με τις αυξανόμενες τιμές στο σιτάρι λόγω του ανταγωνισμού με τα εκτρεφόμενα ζώα προκαλείται αυξανόμενη πείνα παγκοσμίως. Ειρωνικά, το 1991, η Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική ανακοίνωσε τις "νέες τέσσερις ομάδες τροφίμων": που είναι, φρούτα, λαχανικά, ανεπεξέργαστα δημητριακά και όσπρια (φασόλια & μπιζέλια). Το κρέας και τα γαλακτοκομικά θεωρούνται "προαιρετικά" και δεν θεωρούνται απαραίτητα για την καλή υγεία.

Μια περαιτέρω προσβολή στη νοημοσύνη μας, ή την έλλειψη αυτής, όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος, έχει αποκαλυφθεί από την πιό εκτενή μελέτη της διατροφής και του τρόπου ζωής που έγινε ποτε, και αποκαλείται το Πρότζεκτ Κίνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεϊ'νης συνδέεται με τη χρόνια πάθηση! (πηγή: "101 λόγοι για τους οποίους είμαι χορτοφάγος" - έκδοση του 1998, από την Pamela Rice)

Οι απάνθρωπες αγριότητες της εμπορικής παραγωγής κρέατος που συνδυάζονται με την τεράστια κατάχρηση και σπατάλη του λιγοστεύοντος εδάφους και των υδάτινων πόρων μας τεκμηριώνονται λεπτομερώς από τον John Robbins στην τηλεοπτικά ταινία και το βιβλίο του με τίτλο, "Διατροφή για μια νέα Αμερική".

ΣΑΡΚΟΦΑΓΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ – ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ... ΠΩ ΠΩ!

Μπορείτε να θυμηθείτε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον Charleton Heston με τίτλο "Soylent Green". Στην ταινία ο χαρακτήρας που παίζεται από τον Heston ανακαλύπτει ότι οι πράσινοι σβόλοι που σερβίρονται στους ανθρώπους ως τρόφιμα κάθε ημέρα φτιάχνονταν από ανακυκλωμένα υπολοίματα νεκρών ανθρώπινων σωμάτων, κάνοντας τον καθένα τους ανυποψίαστο κανίβαλο! Ίσως είμαστε μόνο ένα βήμα μακρυά από εκείνη την πραγματικότητα.

Σήμερα, πέρα από τις εκστρατείες δημοσίων σχέσεων και τα ελκυστικά σλόγκαν, εμείς έχουμε μια νέα τροφική αλυσίδα, που έχει κάπως έτσι : Για λόγους αποδοτικότητας και οικονομικών, πολλοί εκτροφείς ταϊ'ζουν τα ζώα τους τα πάντα. Επαναλαμβάνω: τα πάντα.

Οι περιβαλλοντικοί δημοσιογράφοι, Satchell και Hedges, μας λένε: Τα "γεωργικά απορρίματα όπως οι κούκλες του καλαμποκιού, οι φλούδες ρυζιού, τα φρούτα και οι φυτικές αποφλοιώσεις, μαζί με τα υποπροϊόντα σιταριού από τη λιανική παραγωγή των ψημένων αγαθών, δημητριακά, και μπύρα, χρησιμοποιούνται από καιρό για να παχαίνουν τα βοοειδή."

Οι Συντάκτες συνεχίζουν, "επιπλέον, περίπου 18 δισεκατομμύρια κιλα ετησίως των αποβλήτων των σφαγείων όπως αίμα, κόκκαλα, και σπλάχνα, καθώς επίσης και τα υπολείμματα από εκατομμύρια γάτες και σκυλιά που τους έκαναν ευθανασία οι κτηνίατροι και τα ζωικά καταφύγια, δίνονται ετησίως στα εκτρεφόμενα ζώα ως ζωοτροφή- μετατρέποντας στη διαδικασία τα βοοειδή και τα γουρούνια από χορτοφάγα που είναι εκ του φυσικού τους σε ανυποψίαστα σαρκοφάγα."

Πολλοί από τους υπερήφανους εκτροφείς βοοειδών της Αμερικής όχι μόνο μετέτρεψαν τα φυτοφάγα σε σαρκοφάγα, αλλά αυτοί επίσης κατάφεραν να μετατρέψουν τις αγελάδες τους σε κανιβάλους!

Ας δούμε ένα άρθρο που τιτλοφορείται "Η σκοτεινή πλευρά της ανακύκλωσης" από το φθινωπορινό τεύχος , του 1990, του περιοδικού Earth Island Journal για να μάθουμε για τα "εργοστάσια επεξεργασίας" νεκρών ζώων:

"Το πάτωμα του εργοστασίου έχει ψηλούς σωρούς με " ακατέργαστο προϊόν ": χιλιάδες νεκρά σκυλιά και γάτες,κεφάλια και οπλές από βοοειδή, πρόβατα, χοίρους και άλογα. Ολόκληρα κουνάβια, αρουραίοι και ρακούν - όλα αναμένουν να υποβληθούν σε επεξεργασία. Στη θερμότητα των 32-βαθμών, οι σωροί των νεκρών ζώων φαίνονται να έχουν μια δική τους ζωή καθώς εκατομμύρια σκουλήκια συρρέουν πάνω από τα ψοφίμια.

"Δύο άντρες με μπαντάνες στα πρόσωπα βάζουν μπροστά τις μίνι-μπουλντόζες Bobcat, που φορτώνουν" το ακατέργαστο προιόν"σε ένα ανοξείδωτο καζάνι βάθους 3 μέτρων. Είναι εργάτες χωρίς χαρτιά από το Μεξικό, που κάνουν μια βρώμικη δουλειά. Μια γιγαντιαία λεπίδα-μύλος στο κατώτατο σημείο του καζανιού αρχίζει να γυρίζει. Τα συνθλιβόμενα κόκκαλα και το άλεσμα της σάρκας είναι ήχοι από έναν εφιάλτη που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

"Ο καθαρισμός λίπους είναι η διαδικασία μαγειρέματος του ακατέργαστου ζωικού υλικού για να αφαιρεθεί η υγρασία και το λίπος. Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους λειτουργούν όπως μια γιγαντιαία κουζίνα. Η κουζίνα, ή "ο αρχιμάγειρας," συνδυάζει το ακατέργαστο προϊόν προκειμένου να διατηρηθεί μια ορισμένη αναλογία μεταξύ των πτωμάτων των κατοικίδιων ζώων, των εκτρεφόμενων ζώων, των αποβλήτων πουλερικών και των επιστροφών των σουπερμάρκετ.

"Μόλις κοπεί η μάζα σε μικρά κομμάτια, μεταφέρεται σε ένα άλλο μαχαιρωτό τρυπάνι για λεπτό τεμαχισμό. Έπειτα μαγειρεύεται στους 280 βαθμούς για μια ώρα. Η συνεχής διαδικασία μαγειρέματος σε παρτίδες συνεχίζεται ασταμάτητα 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα καθώς το κρέας λειώνει και φεύγει από τα κόκκαλα στην καυτή "σούπα." Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μαγειρέματος, η σούπα παράγει ένα λίπος από μια κίτρινη λιπαρή ουσία ή ζωικό λίπος που ανέρχεται στην κορυφή και αφαιρείται. Το μαγειρεμένο κρέας και τα κόκκαλα στέλνονται σε έναν άλλο τύπο μύλου με σφύρες, ο οποίος συμπιέζει εκτός την υπόλοιπη υγρασία και κονιοποιεί το προϊόν σε σκόνη μικρών κόκκων.
Δονούμενα κόσκινα κοσκινίζουν εκτός την υπερβολική τρίχα και τα μεγαλύτερα κομμάτια κόκκαλων. Μόλις τελειώσουν τη παρτίδα, το μόνο που απομένει είναι κίτρινο λίπος, ζωοτροφή και ζωοτροφή από κόκκαλα.

"Όπως εξηγεί το Αμερικανικό Περιοδικό Κτηνιατρικής Έρευνας, αυτό το ανακυκλωμένο γεύμα κρέατος και κόκκαλων χρησιμοποιείται ως" πηγή πρωτείνης και άλλων θρεπτικών ουσιών στην διατροφή των πουλερικών και των χοίρων και στις τροφές των κατοικίδιων ζώων, ενώ μικρότερα ποσά χρησιμοποιούνται στην τροφή των βοοειδών και των προβάτων. Το ζωικό λίπος χρησιμοποιείται επίσης στις ζωικές τροφές ως πηγή ενέργειας." Κάθε ημέρα, εκατοντάδες εργοστασίων καθαρισμού λίπους στα στις ΗΠΑ μεταφέρουν με φορτηγά εκατομμύρια τόνων αυτού του "βελτιωτή τροφής" στα αγροκτήματα πουλερικών, στα εκτροφεία βοοειδών, στα γαλακτοκομικά αγροκτήματα και στι φάρμες γουρουνιών, στα ιχθυοτροφία και τους κατασκευαστές ζωοτροφής όπου αναμιγνύεται με άλλα συστατικά για να ταϊ'σει δισεκατομμύρια ζώων που σαρκοφάγοι άνθρωποι, στη συνέχεια, θα φάνε.

"Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους έχουν διαφορετικές ειδικότητες. Η ταμπέλα προσδιορισμού μιας ιδιαίτερης "παρτίδας" προϊόντος καθορίζεται από την υπεροχή ενός συγκεκριμένου ζώου. Μερικά ονόματα ετικετών του προϊόντος είναι: κρεατάλευρο, υποπροϊόντα κρέατος, γεύμα πουλερικών, υποπροϊόντα πουλερικών, ιχθυάλευρο, έλαιο ψαριών, κίτρινο λίπος, ζωικό λίπος, λίπος βόειου κρέατος και λίπος κοτόπουλου.

" Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους εκτελούν μια από τις πολυτιμότερες λειτουργίες στη γη: ανακυκλώνουν τα χρησιμοποιημένα ζώα. Χωρίς αυτά, οι πόλεις μας θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να γεμίσουν με ασθενή και σαπίζοντα ψοφίμια. Θανατηφόροι ιοί και βακτηρίδια θα διαδίδονταν ανεξέλεγκτα στον πληθυσμό.

"Ο θάνατος είναι το υπ’αριθμόν ένα εμπόρευμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα όπου η ζήτηση για συστατικά ζωοτροφών υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά ακατέργαστου προϊόντος. Αλλά αυτό το επιμελημένο σύστημα παραγωγής τροφίμων μέσω της διαχείρισης των αποβλήτων έχει εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη ανακύκλωσης. Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους επεξεργάζονται αναπόφευκτα τοξικά απόβλητα.

"Τα νεκρά ζώα ("το ακατέργαστο προιόν") συνοδεύονται από σωρεία ανεπιθύμητων συστατικών. Τα φυτοφάρμακα εισέρχονται στη διαδικασία μέσω των δηλητηριασμένων ζώων, και το λίπος ψαριών που περιέχει παράνομο DDT και άλλα οργανοφωσφορικά (organophosphates) που έχουν συσσωρευτεί στους οργανισμούς του σκουμπριού και του τόνου των δυτικών ακτών.

"Επειδή τα ζώα συχνά πετιούνται στο καζάνι με τα περιλαίμια για ψύλλους ακόμα επάνω τους, τα οργανοφωσφορικά που περιέχουν και τα εντομοκτόνα μπαίνουν επίσης στο μίγμα. Το εντομοκτόνο Dursban φθάνει υπό μορφή μπαλωμάτων εντομοκτόνου βοοειδών. Η διαρροή φαρμακευτικών ειδών από τα αντιβιοτικά στα εκτρεφόμενα ζώα, και τα φάρμακα ευθανασίας που δίνονται στα κατοικίδια ζώα συμπεριλαμβάνονται επίσης. Τα βαριά μέταλλα συσσωρεύονται από ποικίλες πηγές: ετικέττες ταυτότητας κατοικίδιων ζώων, χειρουργικές καρφίτσες και βελόνες.

"Ακόμα και πλαστικά καταλήγουν στο καζάνι. Τα απούλητα κρέατα των σουπερμάρκετ, τα κοτόπουλα και τα ψάρια φθάνουν σε δίσκους styrofoam και εύκαμπτες συσκευασίες. Κανένας δεν έχει το χρόνο για την κουραστική αγγαρεία να αφαιρέσει τις συσκευασίες από χιλιάδες πακέτα κρέας. Περισσότερο πλαστικό προστίθεται στο καζάνι με την άφιξη των ετικεττών ταυτότητας των βοοειδών, των πλαστικών μπαλωμάτων εντομοκτόνου και των πράσινων πλαστικών τσαντών που περιέχουν τα κατοικίδια ζώα από τους κτηνιάτρους.

" Οι υπέρογκες δαπάνες εργασίας είναι ένας από τους οικονομικούς παράγοντες που αναγκάζουν τις μεγαλοεταιρείες εμπορίου σάρκας να εξαπατήσουν. Είναι πάρα πολύ δαπανηρό για το προσωπικό των εργοστασίων να κόψει τα περιλαίμια ψύλλων ή να ξεπακετάρει τις χαλασμένες μπριζόλες.Κάθε εβδομάδα, εκατομμύρια συσκευασιών κρέατος τυλιγμένου πλαστικό περνά από τη διαδικασία καθαρισμού λίπους και γίνεται ένα από τα ανεπιθύμητα συστατικά στη ζωοτροφή.

" Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους έχουν γίνει σιωπηλοί συνεργάτες στην τροφική αλυσίδα μας. Αναρωτιέστε πόση επεξεργασμένη σάρκα από αυτήν που ταίζεται στα ζώα θα φάνε τελικά οι άνθρωποι; Μια έκθεση του 1991 του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας(USDA) δηλώνει ότι "περίπου 3,5 δισεκατομμύρια κιλά ζωοτροφής και ζωοτροφής από κόκκαλα, γεύμα αίματος και γεύμα φτερών παρήχθησαν το 1983." Από εκείνο το ποσό, το 34 τοις εκατό χρησιμοποιήθηκαν σε τρόφιμα κατοικίδιων ζώων, το 34 τοις εκατό στην τροφή πουλερικών, το 20 τοις εκατό στη τροφή χοίρων και το 10 τοις εκατό στην τροφή βόειου κρέατος και γαλακτοκομικών βοοειδών. Το Περιοδικό Scientific American αναφέρει μια δραματική άνοδο στη χρήση της ζωικής πρωτεϊ'νης στην εμπορική γαλακτοκομική τροφή από το 1987.

Ας εξετάσουμε κάποιους πιθανούς λόγους υγείας για την μη χορήγηση επεξεργασμένων ζωοτροφών στα ζώα που γίνονται τελικά ανθρώπινη τροφή.

"Το 1990, το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας(USDA) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) συγκάλεσαν μια επιτροπή που κυριαρχούνταν από τις βιομηχανίες βοοειδών, γαλακτοκομικών,πρόβατων, και των βιομηχανιών επεξεργασίας ζωοτροφών. Προώθησαν μια "εθελοντική απαγόρευση" στη σίτιση των αγελάδων με επεξαργασμένες αγελάδες. Αυτό ήταν απλά ένας ελιγμός δημόσιων σχέσεων. Μια παρόμοια εθελοντική απαγόρευση απέτυχε άθλια στη Μεγάλη Βρετανία. Η σίτιση πρωτεϊ'νης μηρυκαστικών στις αγελάδες συνεχίζεται σε ποσοστό εκατομμυρίων κιλών την ημέρα.

Ένας τελικός εξευτελισμός. Τα βοοειδή που τόσοι πολλοί άνθρωποι τρώνε κάθε ημέρα όχι μόνο παχαίνουν τη σάρκα των ομοίων τους, αλλά ταϊ'ζονται επίσης με την κοπριά άλλων ειδών. Δέστε με τα μάτια σας σε αυτές τις πληροφορίες από τις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ειδήσεις : "Οι κουτσουλιές του κοτόπουλου ειδικότερα, που ένας τόνος κοστίζει από $15 έως $45 δολάρια σε σύγκριση με μέχρι και $125 ενός τόνου αλφάλφα, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως τροφή από τους εκτροφείς βοοειδών παρά τους πιθανούς κινδύνους υγείας για τους καταναλωτές... όλο και περισσότεροι αγρότες στρέφονται στην κουτσουλιά κοτόπουλου ως φτηνότερη εναλλακτική λύση έναντι του σιταριού και του σανού."

Η ίδια ιστορία αναφέρει τον αγρότη Lamar Carter, ο οποίος ταϊ'ζει τα 800 κεφάλια βοοειδών του με ένα μαγικό παρασκεύασμα πίτουρου σόγιας και κουτσουλιάς κοτόπουλου: "Οι αγελάδες μου είναι ολόπαχες. Εάν δεν είχα κουτσουλιά κοτόπουλου, θα έπρεπε να πουλήσω το μισό μου κοπάδι. Οι άλλες ζωοτροφές είναι πάρα πολύ ακριβές."

Οι δημοσιογράφοι Satchell και Hedges δηλώνουν: "Η κουτσουλιά κοτόπουλου περιέχει συχνά καμπυλοβακτηρίδια(campylobacter) και βακτηρίδια σαλμονέλας, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια στους ανθρώπους, καθώς επίσης και εντερικά παράσιτα, τα υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων, και τοξικά βαριά μέταλλα όπως αρσενικό, μόλυβδος, κάδμιο, και υδράργυρος. Αυτές οι τοξίνες και τα βακτηρίδια μεταφέρονται στα βοοειδή και μπορούν να ανακυκλωθούν στους ανθρώπους που τρώνε το βόειο κρέας που μολύνεται από τα περιττώματα κατά τη διάρκεια της σφαγής."

" Οι κατασκευαστές ζωοτροφών και οι αγρότες επίσης έχουν αρχίσει τη χρησιμοποίηση ή τη δοκιμή των αφυδατωμένων τροφικών απορριμάτων, των λιπών που πετιούνται από τα τηγανίσματα εστιατορίων και τις παγίδες λίπους, τη σκόνη τσιμέντο-κλιβάνων, ακόμη και του δημοσιογραφικού χαρτιού και του χαρτονιού που προέρχονται από κυτταρίνη φυτών. Οι ερευνητές επιπλέον έχουν πειραματιστεί με το κοπριά βοοειδών και γουρουνιών, και την ηλύ από τον καθαρισμό ανθρώπινων λυμμάτων. Οι νέες πρόσθετες ουσίες τροφών εισάγονται τόσο γρήγορα, λέει ο Ντάνιελ McChesney, επικεφαλής της ασφάλειας ζωοτροφών στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να προλάβει να τις καλύψει με νέους κανονισμούς." (Online Γνώμη αριθ. 6 του Hallelujah Acres- 11 Σεπτεμβρίου ..1997 "Από την αγελάδα στο βόειο κρέας κανιβάλων...!" του Chet Day)

Κοπριά βοοειδών και χοιρινών και η ηλύς καθαρισμού ανθρώπινων λυμμάτων είναι μεταξύ των πιθανών ζωοτροφών για τα ζώα που τρώγονται από ανθρώπους.

Τα βοοειδή ταϊ'ζονται συχνά εκατοντάδες κιλά ΣΚΟΝΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ για να αυξήσουν το βάρος τους πρίν πάνε στο σφαγείο. Μόλις σκοτωθεί η αγελάδα, το σφάγιο βυθίζεται σε θειώδες άλας νατρίου για να σκοτώσει τη δυσωδία της αποσύνθεσης και να γίνει το κρέας κόκκινο αντί του γκρίζου της νεκρής σάρκας. Οι Αμερικανοί τρώει περισσότερα από 300 εκατομμύρια νεκρές αγελάδες που έχουν αντιμετωπιστεί έτσι κάθε χρόνο! (Πηγή.: Harvey και Marilyn Diamond, "Ικανότητα για ζωή", 1985)

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΡΟΦΗ

Εάν θα επιθυμούσατε να λάβετε ένα ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του σχεδίου " ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΡΟΦΗ " ή για έναν λεπτομερή κατάλογο όλων των βοηθητικών βιβλίων, άρθρων, βιντεοταινιών σχετικά με "τη διατροφή με ζωντανές τροφές" και για την οικοδόμηση του ανοσοποιητικού συστήματός σας:
Στείλτε E-MAIL στο: livediet@healthfree.com .

5 comments:

Aphrodite said...

ΠΕΣ ΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ!!!
Τι ωραίος τρόπος να ανοίξεις blog!

Αχ να ήξερες τι τραβάω για να διατρέφονται τα παιδιά μου σωστά, δε φαντάζεσαι! Στο σχολείο τους (βρεφο-νηπιακό) έχουν κουφαθεί που στο υποχρεωτικό φαγητό (κάθονται γιατί κάνουν κι έξτρα μπαλέττο, αγγλικά & μουσική - το κολατσιό τους το ετοιμάζω εγώ κι έχουν μάθει να αποστρέφονται τα γιαούρτια με "νερομπογιά" & τα τσουρεκο-αφρολέξ που δίνουν εν αγνοία τους οι άλλες μαμάδες, με ρώτησε η μεγάλη μάλιστα, μαμά τι είναι αυτό το ροζ τυράκι που βάζουν στο σάντουϊτς, εννοώντας το ζαμπόν!) τρώνε όλα τα λαχανικά και τις σαλάτες κι ελάχιστο κρέας, που το αποφεύγουν γιατί τους κάθεται βαρύ στο στομάχι...

Συμπληρώνουμε με πολλά όσπρια και ξηρούς καρπούς και οι αιματοκρίτες / σίδηρος / φερητίνες είναι άψογες!!!

Οπότε με ρωτάνε εκεί μα πώς τα τρώνε όλα αυτά, όταν βλέπουν τα άλλα παιδάκια να μην τα ακουμπάνε και να τα φτύνουν κιόλας? Τι να τους πω, ότι άπαξ και το εθίσεις το παιδί στα σάπια δεν μπορεί να καταλάβει το ζωντανό πράγμα?... Τι να του πει μια βραστή πατάτα όταν έχει πορωθεί με goody's?

Γράφε, γράφε!

Aphrodite

ecoChris said...

Σέυχαριστώ aphrodite για τα καλά σου λόγια και σου υπόσχομαι να συνεχίσω να γράφω όσο θα βλέπω γύρω μου ανθρώπους να υποφέρουν άδικα από τις αρρώστειες του πηρουνιού.

Πρέπει επίσης να σου πώ ότι μου δίνει μεγάλη χαρά όταν συναντώ ανθρώπους σαν κι εσένα που ξέκοψαν από το διατροφικό κατεστημένο και έχουν ανακαλύψει ποιά τροφή πραγματικά κάνει καλό και ποια όχι στον οργανισμό μας.

Το θέμα είναι όπως λες να αλλάξουμε την διατροφική κατάσταση και της πλειοψηφίας του κόσμου και ειδικότερα των παιδιών.

Elena said...

Τα βιολογικά προϊόντα και η χορτοφαγία είναι μονόδρομος. Όχι μόνο εμείς οι ίδιοι πρέπει να είμαστε/γίνουμε χορτοφάγοι, αλλά να την προωθούμε και στους άλλους. Ο καθένας μας δεν είναι μόνος του, έχει έναν κύκλο γνωστών και συγγενών που μπορούν να 'παρασυρθούν' από το δικό μας παράδειγμα της χορτοφαγικής ζωής και της βιολογικής επιλογής προϊόντων. Εγώ εδώ και 15 χρόνια που είμαι χορτοφάγος έχω καταφέρει να συμπαρασύρω δεκάδες ανθρώπους. Έτσι αλλάζει ο κόσμος, ξεκινώντας από τον εαυτό.
Καλό θα ήταν να λέμε "είμαι χορτοφάγος" και να προσπαθούμε να το κάνουμε πράξη, κι όχι απλά να μειώσουμε το κρέας. Τα ζώα δεν είναι τροφή, έχουν δικαίωμα να ζουν όπως εμείς.

srm1033 said...

Να αγιάσει το στόμα σου .Έφτασε το δημοσίευμα σου στα χέρια μου με μειλ. Το έδωσα στον άνδρα μου να το διαβάσει και εκτοτε άλλαξε η ζωή μας. Το κρέας έχει σχεδόν εξαφανιστεί απο το τραπέζι μας. Και όταν υπάρχει είναι φιλέτο γαλοπούλας . Απλά σημειώνω οτι ε΄νώ είμαι χορτοφάγος απο τότε που σπούδαζα(χημεία τροφίμων ειδικότητα haacp) δεν είχα καταφέρει να πείσω τον άνδρα μου πως δεν του χρειάζεται το κρέας. Σε ευχαριστώ. καλή συνέχεια

Φλώρα said...

Μπράβο παιδιά επιτέλους να ακουστούμε! Δεν μπορώ πιά να ακούω ότι οι άνθρωποι είμαστε σαρκοφάγα μόνο για να δικαιολογούν αυτοί που το λένε τις ορέξεις τους..αλλά ούτε και ότι ο οργανισμός δεν είναι υγιής χωρίς ζωικές βιταμίνες..διότι είμαι 46 χρονών και υγιέστατη!!!