14 April 2006

ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ; ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ (SUSTAINABILITY)
ΤΟΝ 20 ΑΙΩΝΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ, ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ, ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ, ΕΝΑ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΕΝΑΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ;

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΦΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ;

ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΛΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΣΠΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ.

ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΩΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΣΙΓΑΡΟ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΕΝΩ ΣΚΟΠΙΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΚΤΟΠΙΖΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΞ’ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ STATUS QUO ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΔΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ: ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΑ BRAND NAME.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΠΩΣ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ.

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.

No comments: