07 April 2006

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ;ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ(ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ) ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝYΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ

- ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

- ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

- ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

- ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ

ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

No comments: