28 April 2006

ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ




Το πρόβλημα με την κατανάλωση είναι η άγνοια που την συνοδεύει.

Άγνοια για τον αντίκτυπο των παραγόμενων προϊόντων στη μόλυνση του περιβάλλοντος και στην εξάντληση των φυσικών πόρων.

Για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο απαιτεί για την παραγωγή του την ποσότητα νερού που θα καταναλώσει ένας άνθρωπος σε όλη τη ζωή του. Από τη άλλη 1 δις άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε νερό. Αξίζει για ένα μάτσο λαμαρίνες να ξοδεύεται αυτός ο πολύτιμος πόρος;

Άγνοια για τον αντίκτυπο των παραγόμενων προϊόντων στη φτώχεια και τη πείνα του τρίτου κόσμου.

Για παράδειγμα οι καλλιέργειες του κέρδους (cash crops) όπως καφές, ζάχαρη, καπνός, μπανάνα και ότι άλλο εξάγεται στην δύση από μια φτωχή χώρα που δεν θρέφει τον πληθυσμό της.

Όχι δεν είναι ούτε ανίκανοι ούτε χαζοί ούτε τεμπέληδες οι άνθρωποι των χωρών αυτών ούτε φταίει τόσο πολύ ο υπερπληθυσμός. Οι άνθρωποι δεν έχουν καθόλου γη να καλλιεργήσουν τα προς το ζην γιατι το μεγαλυτερο και ευφορότερο κομματι γης, που εχει περάσει μέσω της αποικιοκρατίας σε πολυεθνικές, χρησιμοποιείται για cash crops.

(Παρένθεση: αξίζει να δείτε το συγκλονιστικό και αποκαλυπτικό ντοκυμαντερ «ο εφιάλτης του Δαρβίνου» του Hubert Sauper για την εκτροφή πέρκας στην Τανζανία και την καθημερινή εξαγωγή τεραστίων ποσοτήτων στην Ευρώπη από μια χώρα με 2 εκατομμύρια πεινασμένους)



Άγνοια για τον αντίκτυπο των παραγόμενων προϊόντων στις συνθήκες εργασίας και αμοιβές των εργαζομένων. 

Οι περισσότερες φτωχές χώρες έχουν γεμίσει με τεραστιες επιχειρήσεις, τα sweatshops, όπου οι σύγχρονοι σκλάβοι δουλεύουν για 1 δολλαριο την ημέρα κάτω από φρικτές συνθήκες.

Κατόπιν η εταιρία εξάγει το προϊόν και μας ζητά να το πληρώσουμε σαν να είχε παραχθεί στη δύση. Μας ζητά να επιβραβεύσουμε την εκμετάλλευση των φτωχών και την αισχροκέρδεια. Ας πληρωσει κανονικα τους εργαζόμενους και μετα να μας ζητήσει αυτές τις εξωφρενικές τιμές.







Άγνοια για τον αντίκτυπο των παραγόμενων προϊόντων στην εκμετάλλευση των παιδιών και την παιδική εργασία.
Άγνοια για τον αντίκτυπο των παραγόμενων προϊόντων στη κακοποίηση και τη θανάτωση ζώων.

Άγνοια για τα υλικά που χρησιμοποιούνται: πχ. ρούχα επώνυμα από μεταλλαγμένο βαμβάκι γεμάτο χημικά. Εξ ού και η εμφάνιση των ποιοτικών, βιολογικών(organic) ρούχων. 

Ζούμε σ’ένα μικρο κόσμο και η απόλαυση της κατανάλωσης από κάποιον μπορεί να γίνει κατάρα για κάποιον άλλο.







Τέτοιου είδους κατανάλωση γίνεται προσπάθεια να σταματήσει μέσα από δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στον δυτικό κόσμο.

Οι ιδέες του ηθικού καταναλωτή (ethical consumer), του δίκαιου εμπόριου (fair trade), της ημέρας που δεν αγοράζουμε τίποτα (buy nothing day - buy nothing Christmas), της απλής ζωής (simple living, voluntary simplicity), των ρούχων που είναι sweatshop free και organic και άλλες έχουν ευαισθητοποιήσει πολλούς στον αρνητικό αντίκτυπο της κατανάλωσης.

Αυτή η νέα κατηγορία καταναλωτών έχει καταφέρει να σταματήσει πρακτικές εταιριών με αρνητικό αντίκτυπο στον κόσμο και να τις κάνει να λειτουργήσουν ηθικά. 

Νομίζω ότι μια τέτοια κατανάλωση πρέπει να επιδιώξουμε.







25 April 2006

ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ



Δεν είμαι διατροφολόγος, απλά ένας άνθρωπος με πολλά ερωτηματικά και μεγάλη περιέργεια που έκανε και εξακολουθεί να κάνει έρευνα για την διατροφή και τις επιπτώσεις της στην υγεία και στο περιβάλλον.

Το θέμα της διατροφής μας το έχει καθορίσει η ίδια η φύση μέσα από την φυσιολογία μας που είναι φυτοφάγου ζώου.

Το πεπτικό μας σύστημα δεν μπορεί να αφομοιώσει το κρέας το οποίο παραμένει στα έντερα μας και υφίσταται σήψη.

Η φύση που είναι σοφή έχει φροντίσει να υπάρχουν πρωτεϊνες παντού.Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια έχουν όλα πρωτεϊνη που είναι και σε ποσότητα ιδανική αλλά και σε ποιότητα πολύ καλύτερη απο τη ζωϊκή. Εξάλλου και τα ζώα φυτική πρωτεϊνη τρώνε για να αναπτυχθούν. Αν δεν υπήρχαν φυτά δεν θα υπήρχε και ζωή.

Η πρωτεϊνη στα φυτά είναι σε αγνή, πρωτογενή μορφή που είναι αφομοιώσιμη για τον οργανισμό χωρίς να έχει χοληστερόλη, χωρίς να δημιουργεί ουρικό οξύ στον οργανισμο και δεν μας επιβαρύνει με τις άπειρες ποσότητες των ελευθέρων ριζών που απελευθερώνονται όταν μαγειρεύεται το κρέας.

Η κρεατοφαγία όπως και τόσες άλλες αρνητικές συνήθειες επιβλήθηκαν στον δυτικό κόσμο από την πανίσχυρη βιομηχανία διατροφής που αναπτύχθηκε στην αμερική την δεκαετία του 1920. Τότε δημιουργήθηκε ο μύθος της πρωτεΐνης όπως και τόσοι άλλοι για να προστατεύουν κατεστημένα συμφέροντα.

Στην ελλάδα η κρεατοφαγία ήρθε μεταπολεμικά. Μεχρι τότε οι άνθρωποι έτρωγαν ελάχιστες φορές κρέας. Ρωτήστε τους παπούδες να σας το επιβεβαιώσουν. Επίσης οι περιηγητές των περασμένων αιώνων στην ελλάδα, όταν αναφέρονται στην διατροφή των ελλήνων, λένε ότι οι πρόγονοι μας δεν έτρωγαν παρα πάνω από 3 φορές το χρόνο κρέας.

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας ο άνθρωπος δεν στηρίχθηκε στην κτηνοτροφία για την επιβίωση του όπως έχει γίνει σήμερα με την γιγαντιαία ανάπτυξη της βιομηχανικής εκτροφής ζώων.

Η βιομηχανική εκτροφή ζώων είναι μια ιστορία απερίγραπτου πόνου, φρίκης και σκληρότητας για δισεκατομμύρια ζώα παγκοσμίως. Είναι απίστευτη η βαρβαρότητα, τα βασανιστήρια και η κτηνωδία που υφίστανται τα ανυπεράσπιστα ζώα στη σύντομη ζωή τους.

Η βιομηχανία εκτροφής ζώων προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρύψει και να αποσιωπήσει το έγκλημα που συντελείται στα εκτροφεία, καθώς επίσης και τον γενικότερο αρνητικό αντίκτυπο των δραστηριοτήτων της: τεράστια ρύπανση του αέρα από μεθάνιο, μόλυνση των υδάτων, αποψίλωση των τροπικών δασών για καλλιέργεια ζωοτροφών και κατάλειψη και καταστροφή τεράστιων εκτάσεων γης για βοσκοτόπια.

Πρόσφατα είδα ένα ντοκυμαντέρ για τον Αμβρακικό κόλπο και πως καταστράφηκε μέσα στα τελευταία 10 χρόνια από την βιομηχανική εκτροφή ζώων. Έχει τη μεγαλύτερη στην ελλάδα συγκέντρωση τέτοιων μονάδων, οι οποίες παράγουν τεράστια ποσότητα λυμμάτων. Και όλα αυτά για να έχουμε μια βλαβερή για τον οργανισμό τροφή στο πιάτο μας.

Ένα οικοσύστημα που παρέμενε ανέπαφο για εκατομμύρια χρόνια θυσιάστηκε στο κέρδος των λίγων και στην άγνοια των πολλών. Ή αλλιώς πως ένα εφήμερο ον όπως ο άνθρωπος κατάφερε ένα τέτοιο πλήγμα στο άχρονο και αιώνιο περιβάλλον. 

Η δήθεν απόλαυση είναι τελικά μια αυταπάτη γιατι γίνεται εις βάρος της ζωής αθώων και ανυπεράσπιστων ζώων, εις βάρος του περιβάλλοντος και εις βάρος της υγείας μας. Η αλήθεια ειναι αμείλικτη και τρέμω τη στιγμή που σε 20 χρόνια από τώρα θα με ρωτήσουν τα σημερινά παιδιά : εσύ τί έκανες για όλα αυτά τότε που μπορούσε να γίνει κάτι ακόμα;




21 April 2006

ΠΡΩΤΕΪΝΗ : ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ

Μετάφραση από τη διεύνθυνση:

http://www.healthfree.com/nutritional_power_myth.html#1


" Ποτέ δεν έχουν τόσοι πολλοί μπερδευτεί τόσο πολύ για ένα θέμα για το οποίο ξέρουν τόσα λίγα."

Η λέξη "πρωτεϊ'νη" προέρχεται από την ελληνική γλώσσα και σημαίνει "πρωταρχικής σπουδαιότητας". Τα αμινοξέα, τα συστατικά μέρη της πρωτεϊ'νης, είναι η βιοχημική βάση για τη ζωή και απαιτούνται από κάθε κύτταρο. Τα αντισώματα του ανοσοποιητικού συστήματος είναι πρωτεϊνικά. Οι ενδοκρινείς ορμόνες είναι πρωτεϊνικές. Το τσιμέντο που κρατά τα κύτταρά μας μαζί αποτελείται από πρωτεϊ'νη.

ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ

Τι έχουν κοινό όλοι οι ακόλουθοι παγκόσμιοι πρωταθλητές, εκτός από τη δύναμη και την αντοχή; Πρέπει να τρώνε πάρα πολύ κρέας, σωστά;

Henry Aaron - πρωταθλητής μπέιζ-μπώλ όλων των εποχών
Dave Scott - 6-φορές νικητής του Τρίαθλου Ironman (ο μόνος που το κερδίσε πάνω από δύο φορές!)
Sixto Linares - Κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στο εικοσιτετράωρο Τρίαθλο
Paavo Nurmi - 20 Παγκόσμια ρεκόρ και 9 ολυμπιακά μετάλλια στο τρέξιμο απόστασης
Stan Price - Κάτοχος παγκόσμιου ρεκόρ στις ασκήσεις πάγκου με βάρη
Andreas Cahling - πρωταθλητής Mr. International Body Building
Roy Hilligan - πρωταθλητής Mr. America Body Building
Ridgely Abele - 8-φορές πρωταθλητής στο Καράτε

Όλοι αυτοί οι αθλητές είναι ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ. Υπάρχουν πολλοί, πολλοί περισσότεροι κορυφαίοι αθλητές που έχουν ανακαλύψει ότι η κατανάλωση κρέατος μειώνει τη δύναμη και την αντοχή.

Τα ισχυρότερα ζώα στη γη είναι επίσης χορτοφάγα: Ελέφαντες, βόδια, άλογα, μουλάρια, καμήλες, νεροβούβαλοι, κ.λπ.... Ο γορίλλας Silverback είναι 3-φορές το μέγεθος ενός ατόμου και είναι 30-φορές ισχυρότερος. Ένας γορίλλας Silverback είναι τόσο ισχυρός που θα μπορούσε να ρίξει ένα άτομο 100-κιλών πέρα από τον δρόμο όπως ένα Frizbee! Τι τρώει ένας γορίλλας; Ωμά φρούτα και λαχανικά.

Ο John Robbins, στο βιβλίο του, "Διατροφή για μια νέα Αμερική", αναφέρει ότι "... μελέτη μετά από μελέτη έχει διαπιστώσει ότι η πρωτεϊνική καύση δεν είναι υψηλότερη κατά τη διάρκεια της άσκησης απ'ό,τι σε κατάσταση ανάπαυσης."

Το περιοδικό της αμερικανικής ιατρικής ένωσης του 1978 προειδοποιεί τους αθλητές (και τους μη-αθλητές) ενάντια στη λήψη πρωτεϊνικών συμπληρωμάτων, δηλώνοντας ότι "οι αθλητές χρειάζονται το ίδιο ποσό πρωτεϊνικών τροφίμων με τους μη-αθλητές. Η πρωτεϊ'νη δεν αυξάνει τη δύναμη. Πράγματι, συχνά χρειάζεται μεγαλύτερη ενέργεια για να αφομοιώσεις και να μεταβολίσεις την υπερβολική πρωτεϊ'νη."

ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Ήταν γνωστό για δεκαετίες ότι οι πληθυσμοί που καταναλώνουν υψηλές σε πρωτεϊ'νη, βασισμένες στο κρέας διατροφές έχουν τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου και τις χαμηλότερες διάρκειες ζωής (υπολογισμός μέσου όρου τόσο χαμηλός από 30 έως 40 έτη), έναντι των πολιτισμών που τρέφονται με χαμηλές σε πρωτεϊ'νη χορτοφάγες διατροφές. Μερικοί από αυτούς έχουν διάρκειες ζωής περισσότερο από 90 χρόνια.

Ο Δρ Alexander Leaf δημοσίευσε τα συμπεράσματα της έρευνάς του για τους ηλικιωμένους στον κόσμο στην έκδοση του Ιανουάριο του 1973 του περιοδικού National Geographic. Διαπίστωσε ότι οι τρεις οι πιό με συνέπεια υγιείς και μακρόβιοι άνθρωποι στη γη είναι οι Αμπχάζιοι (Abkhazians) της Ρωσίας, οι Vilacabambans του Ισημερινού και οι Hunzukuts του Πακιστάν. Κανένας από αυτούς τους λαούς δεν πάσχει από τις δυτικές ασθένειες: ΚΑΘΟΛΟΥ παχυσαρκία, ΚΑΝΕΝΑΣ καρκίνος, ΚΑΜΙΑ καρδιακή πάθηση! Κατά μέσο όρο αυτοί οι άνθρωποι ζουν για να είναι άνω των 100 ετών. Τα άτομα είναι φυσικά ενεργά και ακόμα γίνονται πατέρες στα 100.

Η διατροφή όλων αυτών των ανθρώπων αποτελείται από τα τρόφιμα υψηλού περιεχομένου σε νερό 70-80 τοις εκατό όπως τα ωμά, άψητα φρούτα και τα λαχανικά. Αυτοί οι άνθρωποι τρώνε πολύ ελάχιστα ή καθόλου ζωικά προϊόντα.

Η πρωτεϊ'νη του κρέατος είναι η δυσκολότερη τροφή για να αφομοιώσει το σώμα. Ο μέσος χρόνος για να περάσουν τα τρόφιμα (εκτός από τα φρούτα) μέσω ολόκληρης της γαστροεντερικής οδού είναι μεταξύ 25 και 30 ωρών. Όταν τρώμε κρέας, ο χρόνος αυτός είναι περισσότερο από διπλάσιος!

Η έρευνα που δημοσιεύεται στο Ιατρικό περιοδικό της Νέας Αγγλίας του Σεπτεμβρίου 1982, δηλώνει ότι "η άπεπτη πρωτεϊ'νη πρέπει να αποβληθεί από τα νεφρά. Η περιττή αυτή εργασία πιέζει τα νεφρά τόσο πολύ ώστε βαθμιαία αναπτύσσονται τραύματα και ιστοί αρχίζουν να σκληραίνουν."

Στο παχύ έντερο, αυτά τα υπερβολικά πρωτεϊνικά απόβλητα σαπίζουν σε τοξικές ουσίες, μερικές από τις οποίες απορροφώνται στην κυκλοφορία του αίματος. Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις αναφέρει ότι "μια υψηλή πρωτεϊνική διατροφή προκαλεί βλάβη στο πάγκρεας και χαμηλώνει την αντίσταση στον καρκίνο καθώς επίσης συμβάλλει και στην ανάπτυξη του διαβήτη."

ΠΟΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΕΙΝΑΙ "ΑΡΚΕΤΗ"

Το μητρικό γάλα περιέχει πρωτεϊ'νη λιγότερη από 5%. Αυτή η πρωτεϊ'νη είναι αρκετή για να επιτρέψει σε ένα νήπιο να διπλασιάσει το "βάρος και το μέγεθος του κατά τη διάρκεια των πρώτων 6 μηνών της ζωής! Μετά από αυτό, η ανάγκη για πρωτεϊ'νη ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ. Ανεξάρτητοι ερευνητές σε όλο τον κόσμο συμφωνούν ότι η ανθρώπινη ανάγκη για πρωτεϊ'νη κάθε ημέρα είναι μόνο 25 - 35 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (περίπου 1 ουγγιά). Πολλοί διατροφολόγοι θεωρούν ότι μόνο 20 γραμμάρια ημερησίως είναι περισσότερο από αρκετά. Εν τω μεταξύ, ο ΜΕΣΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ τρώει περισσότερα από 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ πρωτεϊνης την ημέρα - 5 φορές παραπάνω από την πραγματική ανάγκη!

Οι εκθέσεις στο Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής λένε ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερο από το 2,5% της καθημερινής λήψης θερμίδων τους από πρωτεϊ'νη. Ακόμη και η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας λέει ότι οι άνθρωποι δεν χρειάζονται περισσότερο από το 4,5% των θερμίδων τους από πρωτεϊ'νη.

Ας δούμε πόσες θερμίδες παρέχονται από την πρωτεϊ'νη στα συνηθισμένα ωμά φρούτα και λαχανικά;


ΣΠΑΝΑΚΙ = 49%

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ = 40%

ΜΠΙΖΕΛΙΑ = 30%

ΑΓΓΟΥΡΙΑ = 24%

ΠΑΤΑΤΕΣ = 11%

ΠΕΠΟΝΙ = 10%

ΦΡΑΟΥΛΕΣ = 8%

ΚΑΡΠΟΥΖΙ = 8%

ΜΠΡΟΚΟΛΟ = 45%

ΜΑΡΟΥΛΙ = 34%

ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΙΑ = 26%

ΣΕΛΙΝΟ = 21%

ΓΛΥΚΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ = 6%

ΠΕΠΟΝΙ = 9%

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ = 8%

ΡΟΔΑΚΙΝΑ = 6%

ΑΧΛΑΔΙΑ = 5%

ΜΠΑΝΑΝΕΣ = 5%
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΡΩΝΕ ΚΡΕΑΣ;

Δεδομένου ότι οι οργανισμοί μας ανακυκλώνουν 70% των πρωτεϊνικών αποβλήτων, χάνουμε μόνο περίπου 23 γραμμάρια πρωτεϊ'νης ημερησίως. Για να ξαναγεμίσει αυτήν την χαμένη πρωτεϊ'νη, το σώμα σας χρειάζεται περίπου μόνο 700 γραμμάρια πρωτεϊ'νης μηνιαίως! Έτσι, γιατί σκεφτόμαστε ότι πρέπει να φάμε τεράστια ποσά κρέατος για να είμαστε υγιείς; Η διαφήμιση. Το κρέας και οι γαλακτοκομικές βιομηχανίες ξοδεύουν απέραντα ποσά χρημάτων στην τηλεόραση και τα περιοδικά για διαφήμιση κάθε χρόνο για να πείσουν τους Αμερικανούς ότι πρέπει να φάμε τεράστια ποσά κρέατος αγελάδων, τυριού, γάλακτος, αυγών, κοτόπουλου και άλλων ανάμεικτων ζωικών προϊόντων.

Ποιά είναι η αλήθεια για το κρέας ως πηγή πρωτεϊ'νης(λευκώματος); Η Επιτροπή Τροφίμων και Διατροφής του Εθνικού Ερευνητικού Συμβουλίου δηλώνει ότι, "μια από τις μεγαλύτερες πλάνες που διαιωνίζονται πάντα είναι ότι υπάρχει οποιαδήποτε ανάγκη για την αποκαλούμενη "πλήρη πρωτεϊ'νη."

Το γεγονός είναι ότι η πρωτεϊ'νη αποτελείται από αμινοξέα. Τα αμινοξέα είναι κυριολεκτικά οι δομικές μονάδες του ανθρώπινου σώματος. Υπάρχουν συνολικά 23 αμινοξέα που απαιτούνται από το σώμα, 15 από τα οποία κατασκευάζει ο οργανισμός μας στο συκώτι – εφόσον βέβαια το συκώτι είναι σε καλή λειτουργία. Τα άλλα 8 αμινοξέα πρέπει να προέλθουν από τα τρόφιμα έτσι ώστε το σώμα να μπορεί να φτιάξει μια πλήρη πρωτεϊ'νη.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ, ΤΟ ΣΑΡΚΟΦΑΓΟ ΚΤΗΝΟΣ!

Η ιδέα ότι πρέπει να φάμε κρέας για να παρέχουμε πρωτεϊ'νη στους οργανισμούς μας είναι ένα ψέμα. Αντικειμενικά, οι οργανισμοί μας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να αφομοιώσουν την πρωτεϊ'νη που βρίσκεται στο κρέας ή οποιαδήποτε άλλα τρόφιμα. Τα τρόφιμα πρέπει να αφομοιωθούν και να χωριστούν σε αμινοξέα. Το συκώτι ανασχηματίζει τα αμινοξέα σε χρησιμοποιήσιμη πρωτεϊ'νη για τους οργανισμούς μας. Καθένα από τα αμινοξέα που απαιτεί το σώμα μας βρίσκεται στα ωμά φρούτα και τα λαχανικά!

Επιπλέον, όταν μαγειρεύεται το κρέας τα αμινοξέα στο κρέας πήζουν ή καταστρέφονται. Το κρέας αποδεσμεύει μεγάλα ποσά ουρικού οξέος στους οργανισμούς μας όταν τρώγεται. Το ουρικό οξύ είναι τοξικό στο ανθρώπινο σώμα. Το ανθρώπινο σώμα δεν έχει καν και το ένζυμο "uricase" για να διασπάσει το ουρικό οξΰ.

Για να πάρουν οι άνθρωποι οποιαδήποτε θρεπτική αξία από το κρέας θα έπρεπε να φαγωθεί ωμό, όπως κάνουν τα σαρκοφάγα. Εντούτοις, τα σαρκοφάγα ζώα, που μπορούν να ζήσουν με ωμό κρέας, έχουν πολύ ελάχιστα από κοινού με τους ανθρώπους.

Εδώ είναι ένας κατάλογος φυσιολογικών διαφορών μεταξύ του ανθρώπου και των σαρκοφάγων:

Σαρκοφάγα : μακριά, αιχμηρά δόντια εστιασμένα στο ξέσκιμα και το μάσημα της σάρκας. Κινήσεις σαγονιών πάνω-κάτω ΜΟΝΟ για ξέσκιμα και δάγκωμα.

Άνθρωπος: Έχει τραπεζίτες για συντριβή και άλεση και σαγόνια που κινούνται από πλευρά σε πλευρά για μάσημα χορταρικών.

Σαρκοφάγα : Το σάλιο τους είναι όξινο για την αφομοίωση της ζωικής πρωτεϊ'νης.

Άνθρωπος: Το σάλιο του είναι αλκαλικό και περιέχει το ένζυμο ptyalin για πέψη του άμυλου.

Σαρκοφάγα : Το στομάχι τους είναι ένας απλός στρογγυλός σάκος που εκκρίνει 10 φορές περισσότερο υδροχλωρικό οξύ απ’ότι στους ανθρώπους.

Άνθρωπος: Το στομάχι είναι στενόμακρο, σύνθετο και συνεχίζει με το δωδεκαδάκτυλο, τον σωλήνα που οδηγεί στο λεπτό έντερο.

Σαρκοφάγα : Τα έντερα είναι 3 φορές το μήκος του κορμού τους, σχεδιασμένα για τη γρήγορη αποβολή του κρέατος, το οποίο σαπίζει γρήγορα.

Άνθρωπος: Τα έντερα είναι 12 φορές το μήκος των κορμών μας, με σκοπό να κρατήσει τα τρόφιμα έως ότου εξαχθούν όλες οι θρεπτικές ουσίες.

Σαρκοφάγα : Το συκώτι τους θα αποβάλει 10 - 15 φορές περισσότερο ουρικό οξύ από το ανθρώπινο συκώτι.

Άνθρωπος: Το συκώτι μας δεν παράγει καθόλου το ένζυμο "uricase" για να αποβάλει το ουρικό οξύ.

Σαρκοφάγα : Δεν ιδρώνουν μέσω του δέρματός τους και δεν έχουν πόρους.

Άνθρωπος: Ιδρώνει μέσω του δέρματος για να αποβάλει τα απόβλητα.

Σαρκοφάγα : Τα ούρα είναι όξινα.

Άνθρωπος: Τα ούρα είναι αλκαλικά.

Σαρκοφάγα : Η γλώσσα είναι τραχιά για το γλείψιμο του αίματος και της σάρκας.

Άνθρωπος: Η γλώσσα είναι ομαλή.

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΑΣ "ΚΑΛΟΨΗΜΕΝΕΣ";

Σύμφωνα με τον John Robbins, στο βίντεό του, "Διατροφή για μια νέα Αμερική", ο μέσος Αμερικανός κρεατοφάγος χύνει 45 κιλά ΖΩΙΚΟΥ ΛΙΠΟΥΣ στις φλέβες και τις αρτηρίες του ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ! Ο μέσος Αμερικανός κατά τη διάρκεια της ζωής του θα φάει περίπου, 12 ολόκληρες ΑΓΕΛΑΔΕΣ των 1.300 κιλών, 6 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΟΙΡΙΝΑ, 3.000 ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ, 3.000 ΨΑΡΙΑ και 30.000 λίτρα ΓΑΛΑ, για να μην αναφέρουμε όλα τα άλλα κρεατικά και γαλακτοκομικά προϊόντα και υποπροϊόντα.

Ο μέσος Αμερικανός είναι υπέρβαρος 11 κιλά, έχει υψηλή χοληστερόλη (το μέσο επίπεδο είναι 200) και θα έχει υψηλή πίεση αίματος. Συνεπώς, η κύρια αιτία θανάτου στις ΗΠΑ είναι καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό. Σχεδόν ΤΟ ΜΙΣΟ όλων των θανάτων στις ΗΠΑ προκαλείται από τις καρδιακές παθήσεις! Επιπλέον, άλλο ένα 20 τοις εκατό, το οποίο ανέρχεται σε 500.000 Αμερικανούς, πεθαίνουν από καρκίνο κάθε χρόνο! Αυτός ο αριθμός αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον Δρ Matthias Rath, διευθυντή της Καρδιαγγειακής Ερευνητικής Μονάδας στο ίδρυμα Linus Pauling, οι ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ, τα ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ, η ΑΣΘΕΝΕΙΑ του ΗΠΑΤΟΣ και η ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ προκαλούν το 70 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΟΛΩΝ των ΘΑΝΑΤΩΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ!

Επιπλέον, η υπερβολική πρωτεϊνική κατανάλωση είναι άμεσα αρμόδια για την οστεοπόρωση, το χάλασμα των δοντιών και την ουλίτιδα, την υψηλή χοληστερόλη, την οξέωση, τη δυσκοιλιότητα, τις μολύνσεις και την αδυναμία των νεφρών, την ασθένεια του ήπατος, τη κατακράτηση ύδατος, την αρθρίτιδα, τον καρκίνο, το διαβήτη, τις αλλεργίες, την υπέρταση και το αδύνατο ανοσοποιητικό σύστημα, για να αναφέρουμε μερικές.

(Πηγή: " Το Σχέδιο PRO Vita " του Jack Tips, ND, Ph.D., έκδοση 1996.)

Οι ΤΟΞΙΝΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ στα ΖΩΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΙΝΑΙ 100 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΜΕΣ από εκείνες που βρίσκονται στα φρούτα και τα λαχανικά. Το ωμό ασπράδι αυγού και το δηλητήριο του κροταλία, χημικά, είναι ουσιαστικά το ίδιο. Πρωτεϊ'νες που σαπίζουν στο παχύ έντερο προκαλούν τις περισσότερες από τις ασθένειες, όπως καρκίνος, και άλλες ασθένειες, όπως οι πονοκέφαλοι, που έχουν επιπτώσεις στους ανθρώπους σήμερα. Το τοξικό φορτίο στο σώμα που προκαλείται από την υπερβολική πρωτεϊνική κατανάλωση δημιουργεί τα "απορρίματα" που οι ιοί και τα βακτηρίδια τρέφονται με αυτά. Η αντικανονικά αφομοιωμένη πρωτεϊ'νη δηλητηριάζει το λεμφατικό σύστημα, την κυκλοφορία του αίματος και τα ζωτικής σημασίας όργανα.

Οι χημικές ουσίες που δίνονται στα εμπορικά εκτρεφόμενα ζώα που προορίζονται για σφαγή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Αυτές περιλαμβάνουν, αλλά δεν περιορίζονται σε: πενικιλίνη, tetracycline, λυματο-λάσπη που "έχει απολυμαθεί" με καίσιο- 137, ραδιενεργά πυρηνικά απόβλητα και παχυντικές ουσίες. Τα βοοειδή ταϊ'ζονται συχνά εκατοντάδες κιλά ΣΚΟΝΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ για να αυξήσουν το βάρος τους πρίν πάνε στο σφαγείο. Μόλις σκοτωθεί η αγελάδα, το σφάγιο βυθίζεται σε θειώδες άλας νατρίου για να σκοτώσει τη δυσωδία της αποσύνθεσης και να κάνει το κρέας κόκκινο αντί του γκρίζου της νεκρής σάρκας. Οι Αμερικανοί τρώνε περισσότερες από 300 εκατομμύρια νεκρές αγελάδες που έχουν αντιμετωπιστεί έτσι κάθε χρόνο! (Πηγή.: Harvey και Marilyn Diamond, "Ικανότητα για ζωή", 1985)

Οι απάνθρωπες αγριότητες της εμπορικής παραγωγής κρέατος που συνδυάζονται με την τεράστια κατάχρηση, τα απόβλητα στο έδαφος και τους λιγοστεύοντες υδάτινους πόρους τεκμηριώνονται λεπτομερώς από τον John Robbins στην τηλεοπτική ταινία του και το βιβλίο του με τίτλο "Διατροφή για μια νέα Αμερική".

Η ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΑ ΖΩΑ, ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εάν κανείς αντιλαμβάνεται τα ζώα ως ηλίθια, βρώμικα και κτηνώδη, αυτό ίσως βοηθά να διευκολυνθεί το ηθικό φορτίο της δολοφονίας και της κατανάλωσης τους. Οι χοίροι, μαζί με τα άλλα προς τροφή ζώα, είναι ιδιαίτερα ευφυείς. Ο καθηγητής Stanley Curtis του κρατικού πανεπιστημίου Penn έχει διδάξει τους χοίρους να καταλαβαίνουν τις σύνθετες σχέσεις μεταξύ ενεργειών και αντικειμένων προκειμένου να παίξουν βιντεο-παιχνίδια. Οι χοίροι έχουν αποδειχθεί ότι είναι συγκεντρωμένοι, δημιουργικοί, καινοτόμοι και ίσοι σε νοημοσύνη με τους χιμπατζήδες.

Τα προς τροφή ζώα σφάζονται κατά εκατομμύρια. Συχνά γδέρνονται, βράζονται και σφάζονται ζωντανά! Αν επρόκειτο να αποβάλουμε την κατανάλωση κρέατος εξ ολοκλήρου, οι πόροι τροφίμων του κόσμου θα ήταν επαρκείς για να ταϊ'σουν 10 δισεκατομμύρια ανθρώπους το 1998. Κατά μέσο όρο, χρειάζονται 15 κιλά σιταριού για να παράγουμε μόνο ένα κιλό βόειου κρέατος, 6 κιλά σιταριού για να παράγουμε ένα κιλό χοιρινού κρέατος, 3 κιλά σιταριού για να παράγουμε ένα κιλό κοτόπουλου και 9 κιλά ιχθυαλεύρου για να παράγουμε ένα κιλό εκτρεφόμενων ψαριών. Το ίδιο σιτάρι μπορεί να καταναλωθεί άμεσα από τους ανθρώπους.

Η καταστροφή του περιβάλλοντός μας που προκαλείται από την παραγωγή εκτρεφόμενων ζώων είναι μια απέραντη δαπάνη που δεν υπολογίζεται στην τιμή που καταβάλλετε για το κιλό του κρέατος στο κρεοπωλείο.

Παραδείγματος χάριν, τα τεράστια ποσά σιταριού και βοσκοτόπων που χρησιμοποιούνται για να εκθρέψουν τον παγκόσμιο πληθυσμό των 1,3 δισεκατομμυρίων βοοειδών βόειου κρέατος. Το συνδυασμένο βάρος των εξημερωμένων βοοειδών στη γη είναι περισσότερο από αυτό όλων των ανθρώπων! Σε όλο τον κόσμο, το 60 τοις εκατό του εδάφους προς βόσκηση είναι υπερχρησιμοποιημένο-- η κύρια αιτία της εδαφολογικής καταστροφής και ερήμωσης. Περίπου το 90 τοις εκατό του γόνιμου εδάφους των ΗΠΑ χάνει χώμα από τον άνεμο και τη διάβρωση του νερού 13 φορές πιο γρήγορα από το φυσικά βιώσιμο ποσοστό. Τα βοοειδή αναστατώνουν τα οικοσυστήματα της μισής και παραπάνω μάζας του παγκόσμιου εδάφους. Για να προσθέσει σε αυτήν την τάση αυτοκτονίας, η αμερικανική κυβέρνηση επιχορηγεί τους εκτροφείς βοοειδών(ranchers) στα δημόσια εδάφη με $500 εκατομμυρία δολλάρια κάθε χρόνο!

Η αποκαλούμενη Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος(EPA) αποφάσισε ότι η γεωργία είναι απαλλάξιμη από τον νόμο περί καθαρού νερού στις ΗΠΑ ακόμα κι αν το 60 τοις εκατό των ποταμών και των ρυακιών μας θεωρούνται "εξασθενημένα" λόγω των αγροτοκτηνοτροφικών ύδατικών αποβλήτων. Τα γουρούνια, παραδείγματος χάριν, εκκρίνουν 32 φορές το βάρος τους σε περιττώματα και ούρα κάθε χρόνο. Στη κεντρική Καλιφόρνια, 1.600 γαλακτοκομεία παράγουν τα περιττώματα και τα ούρα μιας πόλης 21 εκατομμυρίων ανθρώπων.Είναι απίστευτο αλλά ετησίως παράγονται πέντε ΤΟΝΟΙ κοπριάς από τα εκτρεφόμενα ζώα για κάθε αμερικανικό πολίτη. Αυτό ισοδυναμεί με 130 φορές περισσότερα απόβλητα από όσα παράγονται από τους ανθρώπους! Αυτά τα απόβλητα πετιούνται ή διαρρέουν μέσω του χώματος στην παροχή του γλυκού νερού μας.

Υπάρχουν 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο των οποίων το καθημερινό εισόδημα είναι λιγότερο από $1 δολλάριο ημερησίως. Ξοδεύουν το 70 τοις εκατό του εισοδήματός τους στα τρόφιμα, όμως με τις αυξανόμενες τιμές στο σιτάρι λόγω του ανταγωνισμού με τα εκτρεφόμενα ζώα προκαλείται αυξανόμενη πείνα παγκοσμίως. Ειρωνικά, το 1991, η Επιτροπή Ιατρών για Υπεύθυνη Ιατρική ανακοίνωσε τις "νέες τέσσερις ομάδες τροφίμων": που είναι, φρούτα, λαχανικά, ανεπεξέργαστα δημητριακά και όσπρια (φασόλια & μπιζέλια). Το κρέας και τα γαλακτοκομικά θεωρούνται "προαιρετικά" και δεν θεωρούνται απαραίτητα για την καλή υγεία.

Μια περαιτέρω προσβολή στη νοημοσύνη μας, ή την έλλειψη αυτής, όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος, έχει αποκαλυφθεί από την πιό εκτενή μελέτη της διατροφής και του τρόπου ζωής που έγινε ποτε, και αποκαλείται το Πρότζεκτ Κίνα. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση ζωικής πρωτεϊ'νης συνδέεται με τη χρόνια πάθηση! (πηγή: "101 λόγοι για τους οποίους είμαι χορτοφάγος" - έκδοση του 1998, από την Pamela Rice)

Οι απάνθρωπες αγριότητες της εμπορικής παραγωγής κρέατος που συνδυάζονται με την τεράστια κατάχρηση και σπατάλη του λιγοστεύοντος εδάφους και των υδάτινων πόρων μας τεκμηριώνονται λεπτομερώς από τον John Robbins στην τηλεοπτικά ταινία και το βιβλίο του με τίτλο, "Διατροφή για μια νέα Αμερική".

ΣΑΡΚΟΦΑΓΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ – ΚΑΝΙΒΑΛΟΙ ... ΠΩ ΠΩ!

Μπορείτε να θυμηθείτε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τον Charleton Heston με τίτλο "Soylent Green". Στην ταινία ο χαρακτήρας που παίζεται από τον Heston ανακαλύπτει ότι οι πράσινοι σβόλοι που σερβίρονται στους ανθρώπους ως τρόφιμα κάθε ημέρα φτιάχνονταν από ανακυκλωμένα υπολοίματα νεκρών ανθρώπινων σωμάτων, κάνοντας τον καθένα τους ανυποψίαστο κανίβαλο! Ίσως είμαστε μόνο ένα βήμα μακρυά από εκείνη την πραγματικότητα.

Σήμερα, πέρα από τις εκστρατείες δημοσίων σχέσεων και τα ελκυστικά σλόγκαν, εμείς έχουμε μια νέα τροφική αλυσίδα, που έχει κάπως έτσι : Για λόγους αποδοτικότητας και οικονομικών, πολλοί εκτροφείς ταϊ'ζουν τα ζώα τους τα πάντα. Επαναλαμβάνω: τα πάντα.

Οι περιβαλλοντικοί δημοσιογράφοι, Satchell και Hedges, μας λένε: Τα "γεωργικά απορρίματα όπως οι κούκλες του καλαμποκιού, οι φλούδες ρυζιού, τα φρούτα και οι φυτικές αποφλοιώσεις, μαζί με τα υποπροϊόντα σιταριού από τη λιανική παραγωγή των ψημένων αγαθών, δημητριακά, και μπύρα, χρησιμοποιούνται από καιρό για να παχαίνουν τα βοοειδή."

Οι Συντάκτες συνεχίζουν, "επιπλέον, περίπου 18 δισεκατομμύρια κιλα ετησίως των αποβλήτων των σφαγείων όπως αίμα, κόκκαλα, και σπλάχνα, καθώς επίσης και τα υπολείμματα από εκατομμύρια γάτες και σκυλιά που τους έκαναν ευθανασία οι κτηνίατροι και τα ζωικά καταφύγια, δίνονται ετησίως στα εκτρεφόμενα ζώα ως ζωοτροφή- μετατρέποντας στη διαδικασία τα βοοειδή και τα γουρούνια από χορτοφάγα που είναι εκ του φυσικού τους σε ανυποψίαστα σαρκοφάγα."

Πολλοί από τους υπερήφανους εκτροφείς βοοειδών της Αμερικής όχι μόνο μετέτρεψαν τα φυτοφάγα σε σαρκοφάγα, αλλά αυτοί επίσης κατάφεραν να μετατρέψουν τις αγελάδες τους σε κανιβάλους!

Ας δούμε ένα άρθρο που τιτλοφορείται "Η σκοτεινή πλευρά της ανακύκλωσης" από το φθινωπορινό τεύχος , του 1990, του περιοδικού Earth Island Journal για να μάθουμε για τα "εργοστάσια επεξεργασίας" νεκρών ζώων:

"Το πάτωμα του εργοστασίου έχει ψηλούς σωρούς με " ακατέργαστο προϊόν ": χιλιάδες νεκρά σκυλιά και γάτες,κεφάλια και οπλές από βοοειδή, πρόβατα, χοίρους και άλογα. Ολόκληρα κουνάβια, αρουραίοι και ρακούν - όλα αναμένουν να υποβληθούν σε επεξεργασία. Στη θερμότητα των 32-βαθμών, οι σωροί των νεκρών ζώων φαίνονται να έχουν μια δική τους ζωή καθώς εκατομμύρια σκουλήκια συρρέουν πάνω από τα ψοφίμια.

"Δύο άντρες με μπαντάνες στα πρόσωπα βάζουν μπροστά τις μίνι-μπουλντόζες Bobcat, που φορτώνουν" το ακατέργαστο προιόν"σε ένα ανοξείδωτο καζάνι βάθους 3 μέτρων. Είναι εργάτες χωρίς χαρτιά από το Μεξικό, που κάνουν μια βρώμικη δουλειά. Μια γιγαντιαία λεπίδα-μύλος στο κατώτατο σημείο του καζανιού αρχίζει να γυρίζει. Τα συνθλιβόμενα κόκκαλα και το άλεσμα της σάρκας είναι ήχοι από έναν εφιάλτη που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

"Ο καθαρισμός λίπους είναι η διαδικασία μαγειρέματος του ακατέργαστου ζωικού υλικού για να αφαιρεθεί η υγρασία και το λίπος. Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους λειτουργούν όπως μια γιγαντιαία κουζίνα. Η κουζίνα, ή "ο αρχιμάγειρας," συνδυάζει το ακατέργαστο προϊόν προκειμένου να διατηρηθεί μια ορισμένη αναλογία μεταξύ των πτωμάτων των κατοικίδιων ζώων, των εκτρεφόμενων ζώων, των αποβλήτων πουλερικών και των επιστροφών των σουπερμάρκετ.

"Μόλις κοπεί η μάζα σε μικρά κομμάτια, μεταφέρεται σε ένα άλλο μαχαιρωτό τρυπάνι για λεπτό τεμαχισμό. Έπειτα μαγειρεύεται στους 280 βαθμούς για μια ώρα. Η συνεχής διαδικασία μαγειρέματος σε παρτίδες συνεχίζεται ασταμάτητα 24 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα καθώς το κρέας λειώνει και φεύγει από τα κόκκαλα στην καυτή "σούπα." Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας μαγειρέματος, η σούπα παράγει ένα λίπος από μια κίτρινη λιπαρή ουσία ή ζωικό λίπος που ανέρχεται στην κορυφή και αφαιρείται. Το μαγειρεμένο κρέας και τα κόκκαλα στέλνονται σε έναν άλλο τύπο μύλου με σφύρες, ο οποίος συμπιέζει εκτός την υπόλοιπη υγρασία και κονιοποιεί το προϊόν σε σκόνη μικρών κόκκων.
Δονούμενα κόσκινα κοσκινίζουν εκτός την υπερβολική τρίχα και τα μεγαλύτερα κομμάτια κόκκαλων. Μόλις τελειώσουν τη παρτίδα, το μόνο που απομένει είναι κίτρινο λίπος, ζωοτροφή και ζωοτροφή από κόκκαλα.

"Όπως εξηγεί το Αμερικανικό Περιοδικό Κτηνιατρικής Έρευνας, αυτό το ανακυκλωμένο γεύμα κρέατος και κόκκαλων χρησιμοποιείται ως" πηγή πρωτείνης και άλλων θρεπτικών ουσιών στην διατροφή των πουλερικών και των χοίρων και στις τροφές των κατοικίδιων ζώων, ενώ μικρότερα ποσά χρησιμοποιούνται στην τροφή των βοοειδών και των προβάτων. Το ζωικό λίπος χρησιμοποιείται επίσης στις ζωικές τροφές ως πηγή ενέργειας." Κάθε ημέρα, εκατοντάδες εργοστασίων καθαρισμού λίπους στα στις ΗΠΑ μεταφέρουν με φορτηγά εκατομμύρια τόνων αυτού του "βελτιωτή τροφής" στα αγροκτήματα πουλερικών, στα εκτροφεία βοοειδών, στα γαλακτοκομικά αγροκτήματα και στι φάρμες γουρουνιών, στα ιχθυοτροφία και τους κατασκευαστές ζωοτροφής όπου αναμιγνύεται με άλλα συστατικά για να ταϊ'σει δισεκατομμύρια ζώων που σαρκοφάγοι άνθρωποι, στη συνέχεια, θα φάνε.

"Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους έχουν διαφορετικές ειδικότητες. Η ταμπέλα προσδιορισμού μιας ιδιαίτερης "παρτίδας" προϊόντος καθορίζεται από την υπεροχή ενός συγκεκριμένου ζώου. Μερικά ονόματα ετικετών του προϊόντος είναι: κρεατάλευρο, υποπροϊόντα κρέατος, γεύμα πουλερικών, υποπροϊόντα πουλερικών, ιχθυάλευρο, έλαιο ψαριών, κίτρινο λίπος, ζωικό λίπος, λίπος βόειου κρέατος και λίπος κοτόπουλου.

" Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους εκτελούν μια από τις πολυτιμότερες λειτουργίες στη γη: ανακυκλώνουν τα χρησιμοποιημένα ζώα. Χωρίς αυτά, οι πόλεις μας θα διέτρεχαν τον κίνδυνο να γεμίσουν με ασθενή και σαπίζοντα ψοφίμια. Θανατηφόροι ιοί και βακτηρίδια θα διαδίδονταν ανεξέλεγκτα στον πληθυσμό.

"Ο θάνατος είναι το υπ’αριθμόν ένα εμπόρευμα σε μια επιχειρηματική δραστηριότητα όπου η ζήτηση για συστατικά ζωοτροφών υπερβαίνει κατά πολύ την προσφορά ακατέργαστου προϊόντος. Αλλά αυτό το επιμελημένο σύστημα παραγωγής τροφίμων μέσω της διαχείρισης των αποβλήτων έχει εξελιχθεί σε έναν εφιάλτη ανακύκλωσης. Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους επεξεργάζονται αναπόφευκτα τοξικά απόβλητα.

"Τα νεκρά ζώα ("το ακατέργαστο προιόν") συνοδεύονται από σωρεία ανεπιθύμητων συστατικών. Τα φυτοφάρμακα εισέρχονται στη διαδικασία μέσω των δηλητηριασμένων ζώων, και το λίπος ψαριών που περιέχει παράνομο DDT και άλλα οργανοφωσφορικά (organophosphates) που έχουν συσσωρευτεί στους οργανισμούς του σκουμπριού και του τόνου των δυτικών ακτών.

"Επειδή τα ζώα συχνά πετιούνται στο καζάνι με τα περιλαίμια για ψύλλους ακόμα επάνω τους, τα οργανοφωσφορικά που περιέχουν και τα εντομοκτόνα μπαίνουν επίσης στο μίγμα. Το εντομοκτόνο Dursban φθάνει υπό μορφή μπαλωμάτων εντομοκτόνου βοοειδών. Η διαρροή φαρμακευτικών ειδών από τα αντιβιοτικά στα εκτρεφόμενα ζώα, και τα φάρμακα ευθανασίας που δίνονται στα κατοικίδια ζώα συμπεριλαμβάνονται επίσης. Τα βαριά μέταλλα συσσωρεύονται από ποικίλες πηγές: ετικέττες ταυτότητας κατοικίδιων ζώων, χειρουργικές καρφίτσες και βελόνες.

"Ακόμα και πλαστικά καταλήγουν στο καζάνι. Τα απούλητα κρέατα των σουπερμάρκετ, τα κοτόπουλα και τα ψάρια φθάνουν σε δίσκους styrofoam και εύκαμπτες συσκευασίες. Κανένας δεν έχει το χρόνο για την κουραστική αγγαρεία να αφαιρέσει τις συσκευασίες από χιλιάδες πακέτα κρέας. Περισσότερο πλαστικό προστίθεται στο καζάνι με την άφιξη των ετικεττών ταυτότητας των βοοειδών, των πλαστικών μπαλωμάτων εντομοκτόνου και των πράσινων πλαστικών τσαντών που περιέχουν τα κατοικίδια ζώα από τους κτηνιάτρους.

" Οι υπέρογκες δαπάνες εργασίας είναι ένας από τους οικονομικούς παράγοντες που αναγκάζουν τις μεγαλοεταιρείες εμπορίου σάρκας να εξαπατήσουν. Είναι πάρα πολύ δαπανηρό για το προσωπικό των εργοστασίων να κόψει τα περιλαίμια ψύλλων ή να ξεπακετάρει τις χαλασμένες μπριζόλες.Κάθε εβδομάδα, εκατομμύρια συσκευασιών κρέατος τυλιγμένου πλαστικό περνά από τη διαδικασία καθαρισμού λίπους και γίνεται ένα από τα ανεπιθύμητα συστατικά στη ζωοτροφή.

" Τα εργοστάσια καθαρισμού λίπους έχουν γίνει σιωπηλοί συνεργάτες στην τροφική αλυσίδα μας. Αναρωτιέστε πόση επεξεργασμένη σάρκα από αυτήν που ταίζεται στα ζώα θα φάνε τελικά οι άνθρωποι; Μια έκθεση του 1991 του Αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας(USDA) δηλώνει ότι "περίπου 3,5 δισεκατομμύρια κιλά ζωοτροφής και ζωοτροφής από κόκκαλα, γεύμα αίματος και γεύμα φτερών παρήχθησαν το 1983." Από εκείνο το ποσό, το 34 τοις εκατό χρησιμοποιήθηκαν σε τρόφιμα κατοικίδιων ζώων, το 34 τοις εκατό στην τροφή πουλερικών, το 20 τοις εκατό στη τροφή χοίρων και το 10 τοις εκατό στην τροφή βόειου κρέατος και γαλακτοκομικών βοοειδών. Το Περιοδικό Scientific American αναφέρει μια δραματική άνοδο στη χρήση της ζωικής πρωτεϊ'νης στην εμπορική γαλακτοκομική τροφή από το 1987.

Ας εξετάσουμε κάποιους πιθανούς λόγους υγείας για την μη χορήγηση επεξεργασμένων ζωοτροφών στα ζώα που γίνονται τελικά ανθρώπινη τροφή.

"Το 1990, το Αμερικανικό Υπουργείο Γεωργίας(USDA) και η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) συγκάλεσαν μια επιτροπή που κυριαρχούνταν από τις βιομηχανίες βοοειδών, γαλακτοκομικών,πρόβατων, και των βιομηχανιών επεξεργασίας ζωοτροφών. Προώθησαν μια "εθελοντική απαγόρευση" στη σίτιση των αγελάδων με επεξαργασμένες αγελάδες. Αυτό ήταν απλά ένας ελιγμός δημόσιων σχέσεων. Μια παρόμοια εθελοντική απαγόρευση απέτυχε άθλια στη Μεγάλη Βρετανία. Η σίτιση πρωτεϊ'νης μηρυκαστικών στις αγελάδες συνεχίζεται σε ποσοστό εκατομμυρίων κιλών την ημέρα.

Ένας τελικός εξευτελισμός. Τα βοοειδή που τόσοι πολλοί άνθρωποι τρώνε κάθε ημέρα όχι μόνο παχαίνουν τη σάρκα των ομοίων τους, αλλά ταϊ'ζονται επίσης με την κοπριά άλλων ειδών. Δέστε με τα μάτια σας σε αυτές τις πληροφορίες από τις ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ειδήσεις : "Οι κουτσουλιές του κοτόπουλου ειδικότερα, που ένας τόνος κοστίζει από $15 έως $45 δολάρια σε σύγκριση με μέχρι και $125 ενός τόνου αλφάλφα, χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο ως τροφή από τους εκτροφείς βοοειδών παρά τους πιθανούς κινδύνους υγείας για τους καταναλωτές... όλο και περισσότεροι αγρότες στρέφονται στην κουτσουλιά κοτόπουλου ως φτηνότερη εναλλακτική λύση έναντι του σιταριού και του σανού."

Η ίδια ιστορία αναφέρει τον αγρότη Lamar Carter, ο οποίος ταϊ'ζει τα 800 κεφάλια βοοειδών του με ένα μαγικό παρασκεύασμα πίτουρου σόγιας και κουτσουλιάς κοτόπουλου: "Οι αγελάδες μου είναι ολόπαχες. Εάν δεν είχα κουτσουλιά κοτόπουλου, θα έπρεπε να πουλήσω το μισό μου κοπάδι. Οι άλλες ζωοτροφές είναι πάρα πολύ ακριβές."

Οι δημοσιογράφοι Satchell και Hedges δηλώνουν: "Η κουτσουλιά κοτόπουλου περιέχει συχνά καμπυλοβακτηρίδια(campylobacter) και βακτηρίδια σαλμονέλας, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασθένεια στους ανθρώπους, καθώς επίσης και εντερικά παράσιτα, τα υπολείμματα κτηνιατρικών φαρμάκων, και τοξικά βαριά μέταλλα όπως αρσενικό, μόλυβδος, κάδμιο, και υδράργυρος. Αυτές οι τοξίνες και τα βακτηρίδια μεταφέρονται στα βοοειδή και μπορούν να ανακυκλωθούν στους ανθρώπους που τρώνε το βόειο κρέας που μολύνεται από τα περιττώματα κατά τη διάρκεια της σφαγής."

" Οι κατασκευαστές ζωοτροφών και οι αγρότες επίσης έχουν αρχίσει τη χρησιμοποίηση ή τη δοκιμή των αφυδατωμένων τροφικών απορριμάτων, των λιπών που πετιούνται από τα τηγανίσματα εστιατορίων και τις παγίδες λίπους, τη σκόνη τσιμέντο-κλιβάνων, ακόμη και του δημοσιογραφικού χαρτιού και του χαρτονιού που προέρχονται από κυτταρίνη φυτών. Οι ερευνητές επιπλέον έχουν πειραματιστεί με το κοπριά βοοειδών και γουρουνιών, και την ηλύ από τον καθαρισμό ανθρώπινων λυμμάτων. Οι νέες πρόσθετες ουσίες τροφών εισάγονται τόσο γρήγορα, λέει ο Ντάνιελ McChesney, επικεφαλής της ασφάλειας ζωοτροφών στην ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ Υπηρεσία τροφίμων και φαρμάκων, που η κυβέρνηση δεν μπορεί να προλάβει να τις καλύψει με νέους κανονισμούς." (Online Γνώμη αριθ. 6 του Hallelujah Acres- 11 Σεπτεμβρίου ..1997 "Από την αγελάδα στο βόειο κρέας κανιβάλων...!" του Chet Day)

Κοπριά βοοειδών και χοιρινών και η ηλύς καθαρισμού ανθρώπινων λυμμάτων είναι μεταξύ των πιθανών ζωοτροφών για τα ζώα που τρώγονται από ανθρώπους.

Τα βοοειδή ταϊ'ζονται συχνά εκατοντάδες κιλά ΣΚΟΝΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ για να αυξήσουν το βάρος τους πρίν πάνε στο σφαγείο. Μόλις σκοτωθεί η αγελάδα, το σφάγιο βυθίζεται σε θειώδες άλας νατρίου για να σκοτώσει τη δυσωδία της αποσύνθεσης και να γίνει το κρέας κόκκινο αντί του γκρίζου της νεκρής σάρκας. Οι Αμερικανοί τρώει περισσότερα από 300 εκατομμύρια νεκρές αγελάδες που έχουν αντιμετωπιστεί έτσι κάθε χρόνο! (Πηγή.: Harvey και Marilyn Diamond, "Ικανότητα για ζωή", 1985)

ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΡΟΦΗ

Εάν θα επιθυμούσατε να λάβετε ένα ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ του σχεδίου " ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΤΡΟΦΗ " ή για έναν λεπτομερή κατάλογο όλων των βοηθητικών βιβλίων, άρθρων, βιντεοταινιών σχετικά με "τη διατροφή με ζωντανές τροφές" και για την οικοδόμηση του ανοσοποιητικού συστήματός σας:
Στείλτε E-MAIL στο: livediet@healthfree.com .

20 April 2006

MEAT IS MURDER



















17 April 2006

ΤΡΩΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΤΑΪΖΟΥΝ



ΚΑΠΟΤΕ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ, Η ΒΑΣΙΚΗ ΑΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΥΡΕΣΗ Ή Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΓΝΗΣ , ΠΡΩΤΟΓΕΝΟΥΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ.

ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΝΟΣ ΤΡΟΠΟΥ ΖΩΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Η ΑΣΧΟΛΙΑ ΑΥΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΘΗΚΕ Ή ΕΣΒΗΣΕ.

Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΧΟΛΙΑΣ ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΕΔΙΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΜΙΑΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ, ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ, ΜΗ ΒΩΣΙΜΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΔΟΣ.

Η ΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΖΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΕΓΙΝΕ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΤΥΧΗ ΕΙΧΕ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ,ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΑΨΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΕΚΧΩΡΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΔΙΟΓΚΟΥΜΕΝΟ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ.

ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΗΘΙΚΗ.

ΥΠΑΚΟΥΓΕ ΣΕ ΑΞΙΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ, ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΓΝΗΣ, ΓΕΥΣΤΙΚΗΣ, ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΡΟΦΗΣ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΟΠΩΣ Η ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΥΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ.

Η ΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ.

ΑΥΤΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΠΟΣΟ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ,ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΖΩΗ ΘΑΧΟΥΜΕ,ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ.

ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ(ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΑ, ΕΝΖΥΜΑ ΚΛΠ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΣΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΜΑΣ.

ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΕΦΙΚΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΡΑΦΙ.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΕΙ ΜΟΝΟΤΟΝΑ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΕΥΚΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ.

Η ΠΑΝΙΣΧΥΡΗ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΧΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΑ ΓΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΟΣΜΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΕΙΡΟΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΤΡΟΦΗ.

ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΑΣΧΟΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΙΔΙΟΤΕΛΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΘΡΙΑ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΝΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ (ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΑ, ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ, ΔΙΑΒΗΤΗΣ) ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΔΗΜΙΑΣ.

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ.

Ο ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΑΡΓΗΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΣ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΒΛΑΒΕΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΡΟΦΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ: ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΜΟΛΥΝΣΗ, ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΗΦΟΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΦ’ΟΣΟΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ.

ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΟΔΥΝΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΕΡΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ Ή ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΑΣΧΟΛΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ.

ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

ΕΔΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΘΙ.ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!

16 April 2006

THE MEATRIX



ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ 4-ΛΕΠΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗ ΤΑΙΝΙΑ MATRIX ΠΟΥ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΚΤΡΟΦΕΙΩΝ ΖΩΩΝ.

ΜΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ,ΟΜΟΡΦΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΟΣΗ ΧΙΟΥΜΟΡ ΞΕΔΙΠΛΩΝΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ Η ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΣΚΛΗΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ FAST FOOD.

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΥΤΑΠΑΤΗ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΖΩΪΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.

Ο ΑΦΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ Ο ΜΟΥΦΙΟΥΣ(ΜΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ ΜΕ ΚΑΠΑΡΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΜΑΥΡΑ ΓΥΑΛΙΑ) ΜΑΣ ΕΞΙΣΤΟΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ, ΑΠΛΗΣΤΕΣ ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΙΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ.

«ΒΑΝΑΥΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΖΩΩΝ»

ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΜΑΖΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΑΝΕ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΝΕΟΥΝ ΦΡΕΣΚΟ ΑΕΡΑ. ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ.

ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΛΗΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΨΙΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΖΩΩΝ.

«ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ»



ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ, Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ, ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ ΤΟΥ ΡΑΜΦΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΤΕΣ (Ή ΤΗΣ ΟΥΡΑΣ ΣΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ)ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΟΦΗ, ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ, ΓΕΝΝΑ ΥΠΕΡΑΝΘΕΚΤΙΚΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ, ΩΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

«ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗ» «ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ»

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ ΖΩΩΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΙΛΑ ΑΚΑΘΑΡΣΙΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ. ΓΙ’ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΣΥΧΝΑ ΑΠΟ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ MEATRIX. ΤΟ ΨΕΜΑ ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ.



ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΟΥΦΙΟΥΣ.

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ:

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΔΟΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ.

ΕΣΥ, Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ, ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ!

ΜΗΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙΣ ΤΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΚΤΡΟΦΗ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΗΘΩΡΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ!

ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ MEATRIX.

Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΧΕΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΪΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ Ή ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΙ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΤΑΙΝΙΑ ΕΔΩ:

http://www.themeatrix.com/

ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΛΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟ MEATRIX 2, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ:

http://www.themeatrix2.com/



ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑ.


ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ, ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;


14 April 2006

ΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΜΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ; ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ (SUSTAINABILITY)




ΤΟΝ 20 ΑΙΩΝΑ ΓΙΝΑΜΕ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΕΝΟΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ: ΤΗΝ ΓΙΓΑΝΤΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΟ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ,ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΩΝ.

Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ, ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΣΤΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΜΕΓΙΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ ΤΡΟΠΙΚΟ ΔΑΣΟΣ, ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ, ΜΙΑ ΛΙΜΝΗ, ΕΝΑ ΦΑΡΑΓΓΙ, ΕΝΑΣ ΚΟΡΑΛΛΙΟΓΕΝΗΣ ΥΦΑΛΟΣ;

ΤΙ ΚΙ ΑΝ ΠΑΡΕΜΕΝΑΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΦΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΙΝ;

ΤΑ ΕΦΗΜΕΡΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΝΟΙΩΣΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΛΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΘΙΚΟΣ ΦΡΑΓΜΟΣ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΠΟΥ ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ, ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΗΝ ΒΙΟΣΦΑΙΡΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΦΥΣΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ.

ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΗΧΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΑΣΠΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΩΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ.

ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ;

ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΑΝΑΓΚΕΣ ΑΛΛΑ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΩΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΚΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΣ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΜΟΡΦΕΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΩΝ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΠΩΣ ΑΛΚΟΟΛ, ΤΣΙΓΑΡΟ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΛΠ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ;

ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΕΧΝΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΧΑΜΗΛΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΙΩΝΙΖΟΥΝ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ.

ΤΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ ΝΑ ΠΡΟΩΘΕΙΣ ΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΩΣ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΗ ΕΝΩ ΣΚΟΠΙΜΑ ΝΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΡΑΦΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ, ΟΠΩΣ ΠΧ. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΕΚΤΟΠΙΖΑΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ;

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΞ’ΟΡΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ Η ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ STATUS QUO ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΔΡΑΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ: ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΝΑ BRAND NAME.

ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Η ΑΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΑΛΛΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ: ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ, ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ ΚΑΝΕΝΟΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΠΩΣ; ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ: ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ.

ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Η ΦΥΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΗ ΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΤΟΙ ΚΑΙ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ.

ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ ΣΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΑΓΚΑΙΑ, ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΠΑΤΑΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΖΩΝΤΑΣ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΝΟΗΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΣΚΕΨΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΘΑ ΜΑΣ ΓΕΜΙΖΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ.

11 April 2006

ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

“The real greatness is in the smallness”

August Rodin (ΓΑΛΛΟΣ ΓΛΥΠΤΗΣ)




Ο ΚΕΒΙΝ ΚΑΙ Η ΝΤΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ.

ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΠΛΑ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΜΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΠΛΗ,ΦΥΣΙΚΗ,ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ.

ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ http://geocities.com/newlibertyvillage/earthstar.htm ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΤΡΟΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ.

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΚΑΠΟΙΑ ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΕΜΑΤΑ ΝΟΗΜΑ:

Ο δρόμος πίσω στην αρμονία με την πραγματική ζωή– τη φυσική ζωή – δεν είναι να βγάζεις όλο και περισσότερα χρήματα – είναι το να χρειάζεσαι όλο και λιγότερα, και να τα προσφέρεις στον εαυτό σου μέσω της συνεργασίας με τη γη. (Μια φυσική χορτοφαγική διατροφή είναι μια σημαντική αφετηρία επίσης.) Εάν θα πρέπει να συνεχίσεις να πληρώνεις κάποιον άλλο για να σου παρέχει αυτά που χρειάζεσαι, πότε θα τελειώσει αυτό; Πόσο ασφαλές είναι αυτό; Η φύση μας δίνει ελεύθερα και σε αφθονία, το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν εκτιμούμε τι προσφέρει –θέλουμε όλο και περισσότερα και περισσότερα. Οι περισσότερες από τις επιθυμίες μας είναι συνολικά μη ρεαλιστικές (τεράστια σπίτια, βάρκες, νέα οχήματα, διαμάντια, χρυσός, υπηρέτες ... δεν υπάρχει κανένα τέλος σε αυτό).Όπως με όλα, χρειάζεται εκπαίδευση, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραιτήτως τη σχολική εκπαίδευση.

Για παραδείγμα, ολοκλήρωσα δύο χρόνια στο κολλέγιο και άλλο ενάμισυ σε επαγγελματική σχολή και κατέληξα να μην ξέρω ούτε πως είναι το στάρι, ούτε πώς να το φυτέψεις, πώς να το ξεχωρίσεις από το φλοιό, ή πώς να το ψήσεις ως ψωμί. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα 15 ½ ετών εκπαίδευσης στα δημόσια σχολεία του 20ού αιώνα. Αλλά αυτό που έμαθα να κάνω ήταν να βρω μια δουλειά και να πουλώ την εργασία μου σε κάποιον άλλο προκειμένου να κερδήσω κάποια χρήματα για να μπορέσω να αγοράσω το ψωμί που κάποιος άλλος έψησε! Αντί να διδαχθώ πώς να εργαστώ άμεσα για την αρχική ενίσχυση (την ουσία που έχω ανάγκη για να επιζήσω), διδάχθηκα πώς να πωληθώ για να κερδίσω τη δευτεροβάθμια ενίσχυση (τα χρήματα) για να αγοράσω ότι χρειάζομαι. Σκέφτομαι ότι αυτό είναι ένα αρκετά ανεπαρκές πρότυπο.

ΕΠΙΣΗΣ:

" Πρέπει να οδηγήσουμε την ανθρωπότητα από τις μεγάλες πόλεις πίσω στη ύπαιθρο.Η ασθένεια και ο θάνατος και η καταστροφή είναι δίπλα μας , και η νέα κοινωνία μπορεί μόνο να φτιαχτεί εάν η θεμελιώδης ισορροπία της ανθρώπινης κοινωνίας επανεγκαθιδρυθεί και το εβδομήντα πέντε τοις εκατό των ανθρώπων επιστρέψουν στα θεμελιώδη επαγγέλματα μιας απλής, φυσικής ζωής, σε μια φυσική γεωργία, στην ελευθερία, και στην αρμονία με τους φυσικούς νόμους και τις φυσικές δυνάμεις."

ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ:

" Μπορώ να θυμηθώ τον παππού μου που μου έλεγε ότι όλα τα προβλήματα σε αυτήν την χώρα άρχισαν όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να παράγουν τα τρόφιμά τους. Για μένα έχει πραγματικά νόημα το πόσο σημαντικό είναι να επιστρέψουμε στα βασικά της ζωής. "


Η ΜΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΔΙΟΓΕΝΗΣ

07 April 2006

ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ;



ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΓΝΩΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΜΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ:

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

ΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΚΑΤΙ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.

ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΤΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΗΘΙΚΗ ΜΑΤΙΑ, ΠΑΡΑΜΕΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ,ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ(ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ) ΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ ΜΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΖΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ, ΝΑ ΗΓΗΘΟΥΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΑΓΟΥΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝYΠΑΡΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ.

ΣΑΝ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ Ο ΑΚΡΑΙΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΑΠΟΣΙΩΠΗΣΗ ΚΑΙ Η ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΓΝΟΙΑΣ

- ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

- ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΕΙ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

- ΜΟΛΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

- ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΡΗΓΑΓΑΝ ΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΜΟΙΦΘΗΣΑΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ

ΑΚΟΜΗ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ.

ΜΑ ΤΟ ΠΙΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΕΝΤΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΥΨΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΝΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΕΓΚΥΜΟΝΕΙ.

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ, ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΕΙ ΤΟΣΑ ΔΕΙΝΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΙΔΙΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ;

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΛΑΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ, ΤΗΝ ΑΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝΤΑΙ;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΑΥΤΗ Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ;

04 April 2006

Η ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΠΡΩΤΟΝ, ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΤΟΥΣ, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ.

ΕΝΑ ΜΕΣΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ 15.000 ΚΜ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ 3 ΤΟΝΟΥΣ CO2.ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ CO2 ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 450 ΜΕΓΑΛΑ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΑ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΑ ΔΑΣΗ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟ 30% ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ.

ΟΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ 70% ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΝΗΘΕΙΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ;Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΤΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ(ΒΛΕΠΕ ΜΕΤΡΟ) ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΗΡΩΪΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΟΣΩΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ.

ΑΡΑ ΕΜΠΟΔΙΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΩΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Σ’ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΥΠΕΡΜΕΤΡΑ ΜΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΠΩΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΟΞΥΝΕΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΥΚΝΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ.

ΤΡΙΤΟΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΣΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΠΟΥ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ:ΟΔΗΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ,ΡΥΠΑΙΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ,ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ,ΟΠΩΣ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ,ΥΓΡΑΕΡΙΟ, ΒΙΟΝΤΙΖΕΛ Ή ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.


ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΚΙΝΗΤΡΑ (ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 60% ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ) ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΚΗ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ.

ΠΕΜΠΤΟΝ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΟ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ(ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΤΑΝ ΕΖΗΣΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ).

ΕΔΩ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΑΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ ‘Η ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΧΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ 200 ΜΕΤΡΑ ΓΗ ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 10 ΛΕΠΤΩΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ.ΘΑ ΚΑΛΥΠΤΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 50% ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΑΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ, ΦΡΕΣΚΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ:

ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟΣ, ΗΠΙΟΣ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΕΜΕΙΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

02 April 2006

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

67.126 υπογραφές έχουν μαζευτεί μέχρι τώρα Κυριακή 10 το βράδυ.

Ο στόχος των 70.000 σίγουρα θα επιτευχθεί.

Απομένει πλέον να δούμε την αντίδραση του Καναδά μπροστά σ’αυτή τη παγκόσμια κατακραυγή για το έγκλημα που διαπράτει επι σειρά ετών.

Συγκινητική και άνευ προηγουμένου η συμμετοχή των Ελλήνων στην έκκληση για να σταματήσει η σφαγή της φώκιας στο Καναδά.

Δεν είναι υπερβολή αλλά σε κάθε σελίδα με υπογραφές υπερτερούν τα Ελληνικά ονόματα.

Μπέστε στη σελίδα για να το διαπιστώσετε και διαβάστε επίσης τα σχόλια που έστειλαν μαζί με την υπογραφή τους.

Παρακάτω παραθέτω μερικά από αυτά που επέλεξα τυχαία:

Would you like to kill your babies, just because they "look" good on you?

We have the ability to stop cruelty to animals and at the same time to human beings as well. We need to teach our children to have compassion and empathy for all living beings. It's the single most important thing we have to teach them.

Stop all the killings you MURDERERS!!!

Would you like to be skinned alive? Would you like to be surrounded by people who wear dead animals just to make them feel beautiful? The real beauty is in Nature. But you destroy it.In a cruel and unfair way. Why?

Why don't you politicians just take the animals' places??? please....

You can not continue this cruel hunt because you do not have the right to kill any living organism.

Because killing animals is so terrible.

This is outrageous for a country that wants to be called developed and civilised.

We are not superior to any species as we think ourselves to be. We have brains but they have wisdom and that's far more important. If we could only stop our greediness and arrogance we could see that as much as we hurt, they hurt.

What the hell? We do not need seal baby furs!

Ever since people stopped to be humans world became nightmare. In the name of money life has no value, only price. Its a pity to see leaders bend their head with stupid excuses of giving jobs as they could just decide to differentiate the product. Its more pity to see people using products of murdered nature without a bit of feeling they commit crime against themselves.

What has happened to us? Does Insanity and Humanity tend to become synonymous words? Why would someone need 70,000 digital voices to realize that we don't own this planet and that we can not and must not continue this systematic genocide which will eventually lead to our own destruction? I don't want to believe that arrogance has conquered the "Voice of our hearts".

EYXOMAI H FWNH THS DIAMARTYRIAS OLWN NA AKOYSTEI KAI NA STAMATHSEI AYTO TO APOTROPAIO GEGONOS.

Stop killing helpless animals.. would you like to be hit till you die?

Nobody has the right of crime or abuse against animals. Anyone who acts this way, should be sentenced to the worst penalty, ever!

It is inhumane! Seals are not a necessary food source they are being killed for their fur! Shame on those who kill them and to those that wear them!!

I would like seeing you beeing hit with a baseball bat on your head,and as you will beeing stillo alive ,tearing your skin and throughing out alcohol through your wounds!!!you and all your family members.

STOP THIS CRUELTY!!! The hunt is unacceptably inhumane!! People who can look down at these gorgeous animals and kill should be behind bars along with everyone behind this barbaric slaughter! Its unforgivable!! It should be STOPPED!!!

it's cruel and barbaric. This is 2006 not 1806. We don't need to do such terrible things to defenceless animals - I want my children to have compassion for all living things including their fellow man, what example are we setting when we kill things.

Only Nature can decide the fate of species through evolution, not human intervention for profit.

YOU DON'T HAVE THE RIGHT TO DO IT.IT'S MURDER!

I hope on your next life you will be a seal...