14 November 2014

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 1ο Vegan Pledge στην Ελλάδα



Την 1η Νοεμβρίου 2014, Παγκόσμια Ημέρα για τον Veganism και την Ειρηνική Διατροφή, πραγματοποιήθηκε το βιωματικό εργαστήριο «Η Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής» από τους μαρία α. αγγελή και Χρήστο Γεωργιάδη, εκ μέρους των φορέων «Η σπείρα – ολιστική εκπαίδευση» και «Veganism-now – Ειρηνική Διατροφή» αντίστοιχα. Το εργαστήριο περιελάμβανε και το 1ο Vegan Pledge στην Ελλάδα, δηλαδή τη δέσμευση των συμμετεχόντων να δοκιμάσουν τη φυτοφαγία για διάστημα από μία εβδομάδα έως ένα μήνα και μέσα από αυτήν την εμπειρία να υιοθετήσουν τελικά την ειρηνική διατροφή.


Το εργαστήριο ξεκίνησε με μια δραστηριότητα για την αλληλοσύνδεση και για το πως όλοι συνδεόμαστε μέσα στον ιστό της ζωής που λέγεται Μητρικό Οικοσύστημα. Στη συνέχεια μέσα από την προβολή εικόνων δόθηκε το ερέθισμα για καταγραφή αισθημάτων και σκέψεων καθώς και για μια πρώτη συζήτηση-εισαγωγή στη σημασία της Ειρηνικής Διατροφής για τους ανθρώπους, τα ζώα, και το περιβάλλον. 


Κατόπιν ακολούθησε παρουσίαση με τον ομώνυμο τίτλο του εργαστηρίου για την αναγκαιότητα της Ειρηνικής Διατροφής και την δυναμική της να μεταμορφώσει τον καθένα μας ξεχωριστά αλλά και συνολικά τον κόσμο, η οποία συνοδεύτηκε από γόνιμο διάλογο με ερωτήματα και τοποθετήσεις. 


Η επόμενη δραστηριότητα ήταν βιωματική και αφορούσε την αειφορία και πως θα μπορούσαμε να την πραγματοποιήσουμε μέσω της Ειρηνικής Διατροφής. Το περιεχόμενό της αφορούσε τις καθημερινές διατροφικές μας επιλογές, πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν, και προβληματισμούς στους οποίους η Ειρηνική Διατροφή αποτελεί διέξοδο.

 

Το τελευταίο μέρος του εργαστηρίου αφιερώθηκε στο σημαντικό κομμάτι της διατροφής όπου δόθηκε έμφαση στο να διαλυθούν οι διάφοροι μύθοι οι οποίοι δυστυχώς αποθαρρύνουν ένα μεγάλο μέρος του κόσμου από το να προσεγγίσει και να αγκαλιάσει την Ειρηνική Διατροφή.


Το εργαστήριο έκλεισε με την συλλογική κουζίνα όπου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γευστικότατες και υψηλής διατροφικής αξίας φυτικές συνταγές από βιολογικά υλικά, που είχαν προετοιμάσει με αγάπη και μεράκι φίλοι-συνεργάτες, και να πάρουν ένα ακόμα κίνητρο, αυτή τη φορά γευστικό, για να τηρήσουν τη δέσμευσή τους αλλά και για να κάνουν το οριστικό βήμα προς την Ειρηνική Διατροφή.
 


Το βιωματικό εργαστήριο «Η Δυναμική της Ειρηνικής Διατροφής» αποτέλεσε ένα κάλεσμα και μια υπενθύμιση για τη σύνδεσή μας με όλα τα πλάσματα της γης, καθώς και για την επέκταση του Παγκόσμιου Δικτύου «Ειρηνική Διατροφή» και στην Ελλάδα.  Για πρώτη φορά στην χώρα μας έχει ξεκινήσει πλέον αυτό το δίκτυο, χάρη στη δική σας συμμετοχή και θετικότητα. Με ευγνωμοσύνη σας ευχαριστούμε όλους και όλες για τη συνύπαρξη, τη συζήτηση, το μοίρασμα, την εμπιστοσύνη.

Για όσους δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν, μείνετε συντονισμένοι για το επόμενο βιωματικό εργαστήριο & «vegan pledge» για την Ειρηνική Διατροφή.