05 June 2011

Φουκουσίμα: σε πόσα Τσερνομπίλ αντιστοιχεί;

ΠΗΓΗ: http://www.veteranstoday.com/2011/05/28/fukushima-how-many-chernobyls-is-it/


Η δεύτερη μεγάλη πυρηνική καταστροφή στον κόσμο έγινε στο No 4 αντιδραστήρα  του Τσερνομπίλ στην Ουκρανία στις 26 Απριλίου του 1986 και είναι η επόμενη μεγάλη, γνωστή πυρηνική  καταστροφή μετά το αμερικανικό Three Mile Island, στις 28 Μαρτίου του 1979. Το «Τσερνομπίλ» απέβαλλε το 30% ενός πυρήνα 192 τόνων ο οποίος ήταν τριών μηνών. Αυτό ισοδυναμεί με 57,6 ραδιενεργούς τόνους οι οποίοι έχουν διαφύγει στον αέρα από την πυρκαγιά και τις εκρήξεις.

Τα μικροσκοπικά ραδιενεργά και καιόμενα σωματίδια καπνού έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο πολλές φορές από το 1979, θανατώνοντας ένα εκατομμύριο ανθρώπους μέχρι σήμερα από καρκίνους και ασθένειες που προκαλούνται από την ακτινοβολία. Αυτό είναι σύμφωνα με το αναλυτικό και ευρέως αναγνωρισμένο βιβλίο που επιμελήθηκε η Δρ Janette Sherman σχετικά με 5.000 επιστημονικές εργασίες για το Τσερνομπίλ και το οποίο δημοσίευσε πρόσφατα η Ακαδημία επιστημών της Νέας Υόρκης [1].


Η Φουκουσίμα Daiichi ισούται με 50 και πλέον Τσερνομπίλ

Όπως τόνισε στο CNN στις 18 Μάρτη 2011 ο Δρ Michio Kaku, ένας παγκοσμίου φήμης θεωρητικός φυσικός του CUNY (City University of New York), στο Τσερνομπίλ είχαμε την συμμετοχή ενός αντιδραστήρα και μόνο 57,6 τόνοι του πυρήνα του αντιδραστήρα πήγαν στην ατμόσφαιρα. Σε δραματική αντίθεση, στην καταστροφή στην Φουκουσίμα Daiichi άμεσα ενεπλάκησαν έξι αντιδραστήρες και ο ΔΟΑΕ (Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, μια υπηρεσία του ΟΗΕ) τεκμηρίωσε 2.800 τόνους πάρα πολύ ραδιενεργών παλαιών πυρήνων των αντιδραστήρων.

Μια απλή διαίρεση μας λεει ότι υπάρχουν τουλάχιστον 48,6 Τσερνομπίλ στους καιόμενους παλαιούς πυρήνες των αντιδραστήρων οι οποίοι εκλύουν πύρινα ισότοπα στην ατμόσφαιρα της Γης. Δεν είναι τραβηγμένο να πούμε ότι οι έξι αντιδραστήρες της Φουκουσίμα Daiichi και οι στεγνές πισίνες αποθήκευσης των παλαιών πυρήνων ισοδυναμούν με περισσότερες από 50 καταστροφές σαν το Τσερνομπίλ.

Βέβαια, απαιτείται περαιτέρω αποσαφήνιση και γίνεται τώρα εκτίμηση από ανεξάρτητους φυσικούς. Σημειώστε ότι η φονικότητα των ραδιενεργών πυρήνων ανεβαίνει τα πρώτα 250.000 χρόνια που είναι έξω από τον αντιδραστήρα – δεν κατεβαίνει.

Βλέποντας την τρέχουσα ιαπωνική τήξη (meltdown) ως περισσότερα από 50 Τσερνομπίλ είναι μόνο η αρχή. Επιπλέον, η τύχη των τεσσάρων κοντινών αντιδραστήρων στην Φουκουσίμα Daini είναι ακόμη άγνωστη στον έξω κόσμο. Η εργασία στους κοντινούς αυτούς αντιδραστήρες, μόλις 10 χλμ μακριά, είναι μια γρήγορη, οδυνηρή ποινή θανάτου. Αυτοί βρίσκονται μέσα στην υποχρεωτική ζώνη εκκένωσης.

Αυτά είναι όσα γνωρίζουμε. Όλες οι ραδιενεργές εκθέσεις είναι σωρευτικές για κάθε άνθρωπο, ζώο και φυτό. Επιπλέον, οι μεταλλαγμένοι γενετικοί κώδικες περνούν στους απογόνους για πάντα. Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι ιάπωνες και όλοι οι κάτοικοι του Βορείου Ημισφαιρίου ήδη υφίστανται εσωτερική ραδιενεργό μόλυνση από τους αντιδραστήρες της Φουκουσίμα Daiichi.

Η Φουκουσίμα ισούται με 3.000 δις θανατηφόρων δόσεων *

Ο Δρ Πάολο Scampa, ένα ευρέως γνωστός Φυσικός της ΕΕ, εκλαΐκευσε μόνος του την εύκολα κατανοητή Έννοια της Θανατηφόρου Δόσης. Οι "Θανατηφόρες δόσεις» είναι μια παγκόσμια, πλήρως κατανοητή ιδέα η οποία απλουστεύει την Φυσική και προσφέρει μια ευφυή, κατανοητή εξήγηση για όλα τα αλαμπουρνέζικα που οι οργανισμοί και οι αντίστοιχες κυβερνήσεις τους χρησιμοποιούν για να αποκρύψουν τις σκληρές αλήθειες της Καταστροφής στην  Φουκουσίμα Daiichi.

Τρεις χιλιάδες δισεκατομμύρια (3,000,000,000,000) Θανατηφόρων Δόσεων ακτινοβολίας σημαίνει ότι υπάρχουν 429 θανατηφόρες δόσεις οι οποίες κυνηγούν τον κάθε έναν από εμάς στον πλανήτη, για να το θέσω με λίγα λόγια. Αυτό είναι επάνω από τις περίπου 70 δισεκατομμύρια θανατηφόρες δόσεις της 23 Μαρτίου 2011. Και αυτό επιδεινώνεται καθημερινά χωρίς καμία παρέμβαση από τις ΗΠΑ και τις άλλες πυρηνικές δυνάμεις.

Ο ιστότοπος VeteransToday ζητεί από τις πυρηνικές δυνάμεις του κόσμου να παρέμβουν νωρίτερα και όχι αργότερα. Είναι στο χέρι της μόνης υπερδύναμης που παρέμεινε στον κόσμο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, να θέσουν επίσημα σε εξέλιξη μια συνεδρίαση για την Διαμεσολάβηση στην Πυρηνική Καταστροφή της Ιαπωνίας.
.............................


Χωρίς να περιμένει δέκα χρόνια πριν από την επόμενη έκθεση του ΟΗΕ, η AIPRI (Διεθνής Ένωση για την προστασία από την ιοντίζουσα Ακτινοβολία) προβλέπει την δεύτερη απογραφή των σχάσιμων και των ενεργοποιημένων προϊόντων από τους έξι αντιδραστήρες της Φουκουσίμα με συνολική ισχύ 4,696 MWe.

Με βάση το γεγονός ότι σχεδόν όλο το "ενεργό" και "σβησμένο" καύσιμο είναι εκεί σε πιθανή τήξη, η AIPRI θεωρεί ότι στην Fukushima τουλάχιστον οκτώ τόνοι προϊόντων έχουν πλέον μπει σε σχάση από τους 577 τόνους καυσίμου που χρησιμοποιούνται.

Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον 13,8 κιλά ανά τόνο καυσίμου, μπήκαν σε σχάση με βάση μια μέση αναλογία καύσης 13 GWJ ανά τόνο. Με βάση αυτή την παραδοχή, οι έξι "ενεργοί" πυρήνες της Φουκουσίμα περιέχουν το 80% των προϊόντων σχάσης και ενεργοποίησης που παράγονται από τις ατμοσφαιρικές ατομικές εκρήξεις σχάσης.

Επιπλέον, υπάρχουν τρεις φορές περισσότερο καύσιμο και τέσσερις φορές περισσότερα προϊόντα σχάσης στην Fukushima σε σχέση με το Τσερνομπίλ. Λαμβάνοντας τώρα υπόψη τους πυρήνες (577 τόνοι) μαζί με το "νεκρό" καύσιμο (2.800 τόνοι), το συνολικό ποσό είναι οκτώ φορές περισσότερα προϊόντα σχάσης και ενεργοποίησης από όλες τις ατμοσφαιρικές δοκιμές σχάσης και 39 φορές περισσότερο από το Τσερνομπίλ.

Όσον αφορά τις δυνητικά θανατηφόρες δόσεις από εισπνοή (πολλαπλασιάζουμε τα Becquerel κάθε στοιχείου με τον συντελεστή δόσης και διαιρούμε με το 5), οι οποίες έχουν υπολογιστεί με τους χαμηλότερους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ παράγοντες δόσης που παρέχονται από τον ΔΟΑΕ, αυτές αντιστοιχούν στο αποκαλυπτικό νούμερο των 3000 δισεκατομμυρίων θανατηφόρων δόσεων, εκ των οποίων το 80% έχει ήδη απλωθεί σε όλο το βόρειο ημισφαίριο.

Γνωρίζοντας το αυτό, και με πολλή ανησυχία για την υγεία των ελίτ των οποίων οι πνεύμονες δεν μπορούν δυστυχώς να προστατευθούν από κανενός είδους σωματοφύλακες, η AIPRI ζητεί μια λύση στο στοχαστικό ερώτημα: πόσοι τραπεζίτες, ερευνητές, πολιτικοί, και πυρηνικοί προπαγανδιστές κάθε είδους θα υποστούν οφειλόμενο στην ακτινοβολία καρκίνο μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια;

Paolo Scampa
Πρόεδρος της AIPRI
..................................

Rhenish Institute for Environmental Research at the University of Cologne

.........................................

Υπήρξε η Φουκουσίμα; Για το πυρηνικό λόμπι, που είναι ένας από τους στυλοβάτες της νέας τάξης, σίγουρα όχι. Το σύστημα για άλλη μια φορά έχει επιτύχει, καταφέρνοντας να υποβαθμίσει πλήρως το πιο σοβαρό ατύχημα στην σύγχρονη ιστορία της ανθρωπότητας. Πρώτα έκλεισαν το θέμα οι ελεγχόμενες από το σύστημα πηγές ενημέρωσης (κυρίαρχα μίντια, κυβερνητικές υπηρεσίες, διάφορα ιδρύματα, οργανώσεις, ΜΚΟ και πανεπιστήμια) και στη συνέχεια βγαίνουν από τη μέση με βίαιο τρόπο οι ανεξάρτητες πηγές, όπως το http://blog.alexanderhiggins.com/, το οποίο δέχτηκε επίθεση από χάκερ και κατέρρευσε.

Έτσι, τρεις μήνες μετά είναι τέτοια η αποσιώπηση, που η καταστροφή είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Στο τέλος θα μας πούνε ότι δεν συνέβη καν ατύχημα στην Φουκουσίμα. Και όλα αυτά την ώρα που ο αόρατος θάνατος από την ραδιενέργεια όχι μόνο δεν σταμάτησε, αφού η διαρροή παραμένει, αλλά επιδεινώνεται αφού τώρα γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με την απόλυτα κρίσιμη κατάσταση της τήξης (meltdown) 3 πυρήνων. Μάλλον το πυρηνικό λόμπι θα ζει σε κάποιον άλλον πλανήτη όπου δεν συνέβη τίποτα.