26 August 2014

Η κρυφή ατζέντα της γενετικής τροποποίησης



Οι κίνδυνοι των ΓΤΟ στην υγεία, στο περιβάλλον και στη βιοποικιλότητα έχουν τεκμηριωθεί καλά και επανειλημμένα σε ανεξάρτητες έρευνες. Η μυθολογία επίσης που διαχέει το λόμπι της βιοτεχνολογίας (εξάλειψη της πείνας, μεγαλύτερες αποδόσεις, συνύπαρξη ΓΤΟ και βιολογικών, κλπ) έχει ευρέως και αποτελεσματικά καταρριφθεί. Όμως υπάρχει μία πτυχή του ζητήματος που δεν έχει τύχει αντίστοιχης προβολής ενώ είναι ίσως η πιο βασική στο να κατανοήσουμε τι τελικά συμβαίνει: είναι η κρυφή γεωπολιτική ατζέντα πίσω από την επιθετική προώθηση των ΓΤΟ οι οποία προδιαγράφει τι τελικά επιδιώκεται και ποιος είναι ο πραγματικός σκοπός.

Χάρη στην επίμονη προσπάθεια ερευνητών όπως ο William Engdahl, συγγραφέας του βιβλίου «Οι σπόροι της καταστροφής», αποκαλύπτεται πλέον με ντοκουμέντα (επίσημα απόρρητα έγγραφα που είτε έχουν διαρρεύσει ή αποχαρακτηριστεί) το κακόβουλο σχέδιο πίσω από την βιοτεχνολογία και την γενετική τροποποίηση που δεν είναι άλλο παρά ο απόλυτος έλεγχος των ανθρώπων μέσω των ΓΤΟ. Στην διάλεξη που ακολουθεί ο William Engdahl παρουσιάζει πως ξεκίνησε, από ποιους κατευθύνεται και που οδηγεί το απόλυτο σκάνδαλο που λέγεται ΓΤΟ.


Με ελληνικούς υπότιτλους


Εν συντομία μερικά από τα βασικά γεγονότα της προώθησης των ΓΤΟ

- Η ιστορία των ΓΤΟ πάει πίσω πολλές δεκαετίες και σχετίζεται με την δυναστεία Ροκφέλερ, την ίδια δυναστεία που προώθησε την «πράσινη επανάσταση» στη γεωργία. Η πιο πρώιμη έρευνα σχετικά με τους ΓΤΟ χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Ροκφέλερ που σε συνεργασία με πανεπιστήμια δημιούργησαν έναν απατηλό κλάδο της βιολογίας που ονομάζεται μοριακή βιολογία και βασίζεται στην αρχή της επιστημονικής υπεραπλούστευσης – ότι η πολυπλοκότητα της ζωής ανάγεται σε ένα μόνο γονίδιο.

- Το Ίδρυμα Ροκφέλερ χρηματοδότησε το σύνολο των ερευνών ευγονικής (η λεγόμενη επιστήμη της αναπαραγωγής ανώτερης φυλής – ουσιαστικά αποπληθυσμός)  από την εποχή που ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία μέχρι και το 1939 στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm στο Βερολίνο και στο Μόναχο.

- Στα τέλη της δεκαετίας του 1930 η Αμερικανική Εταιρεία Ευγονικής δηλώνει ότι το νέο όνομα τη ευγονικής είναι γενετική (σήμερα το έχουν και πάλι αλλάξει σε βιοηθική).

- Αμέσως μετά το πόλεμο ο Νέλσον Ροκφέλερ στέλνει τον επιστήμονα Norman Borlaug στο Μεξικό για να προωθήσει μια ποικιλία σιταριού που ο Borlaug είχε αναπτύξει στο Πανεπιστήμιο που ονόμασαν "θαυματουργό στάρι" και έτσι γεννήθηκε η "Πράσινη Επανάσταση" που  ήταν μια επανάσταση των Ροκφέλερ με στόχο να δημιουργήσει την Αγρο-βιομηχανία - το επιχειρηματικό μοντέλο που σήμερα δεσπόζει στην διατροφή των ανθρώπων και των ζώων σε όλο τον κόσμο.

-  Στη δεκαετία του 1950 ο John D. Rockefeller ο 3ος δημιούργησε αυτό που ονομάζεται "Συμβούλιο Πληθυσμού" με σκοπό να μειώσει τον πληθυσμό. Προβάλλοντας τον μπαμπούλα του υπερπληθυσμού άρχισαν να χρηματοδοτούν όλα τα είδη έρευνας για τον έλεγχο των γεννήσεων.

- Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ο John D. Rockefeller ο 3ος ο οποίος ήταν τότε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του προέδρου Νίξον αναθέτει στον Χένρι Κίσινγκερ να κάνει μια απόλυτα μυστική μελέτη με τίτλο NSSM 200 (National Security Study Memorandum 200 -  Μελέτη για την Εθνικη Ασφάλεια - Προσύμφωνο 200) όπου γινόταν επίσημη πολιτική της κυβέρνησης των ΗΠΑ για πρώτη φορά η επιβολή της μείωσης του πληθυσμού.

- Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 στήνεται με την GATT (Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου) το αντιδημοκρατικό πλαίσιο ελέγχου (που στη συνέχεια θα διευρυνθεί με το ΔΝΤ και τον ΠΟΕ) για να επιβάλλει τους ΓΤΟ.

-  Επίσης στα τέλη της δεκαετίας του 1980  οι ΓΤΟ δοκιμάζονται για πρώτη φορά μυστικά στην Αργεντινή.

- Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η Μονσάντο μέσω τους πατέρα Μπους εξασφαλίζει το πατεντάρισμα των σπόρων και το λόμπι των ΓΤΟ (Monsanto, Dow, Cargill, Archer-Daniels-Midland) καταρτίζουν τους κανόνες σε αυτό που ονομάστηκε Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (WTO). Ο ΠΟΕ με έδρα τη Γενεύη είναι όργανο της Αγρο-βιομηχανίας και οι αποφάσεις του παίρνονται μυστικά από «ειδικούς» χωρίς δημοκρατική συμμετοχή. Επίσης ο ΠΟΕ έχει αυθαίρετα σχεδιαστεί να έχει τεράστια εξουσία επιβολής των «αποφάσεων» του απέναντι στα κράτη.

- Το 1993 η GATT και ο ΠΟΕ επιβάλλουν την κατάργηση των εθνικών αποθεμάτων σιτηρών που μέχρι τότε διατηρούσαν οι χώρες με το πρόσχημα του «ελευθέρου εμπορίου». Από τότε ξεκινάει η κερδοσκοπία στις τιμές των τροφίμων μέσω των χρηματιστηρίων (παράγωγα) και στήνεται σταδιακά η λεγόμενη «επισιτιστική κρίση».

- Από το 1996 ξεκινάει επίσημα η καλλιέργεια των ΓΤΟ σε 3 χώρες: ΗΠΑ, Καναδάς, Αργεντινή.

- Το 2003 το Πεντάγωνο δηλώνει επίσημα ότι η Αγρο-βιομηχανία (και οι ΓΤΟ) είναι για τις ΗΠΑ ότι είναι το πετρέλαιο για τη Μέση Ανατολή.

- Σήμερα το λόμπι της βιοτεχνολογίας έχει πλέον στη διάθεσή του δύο πολύ ισχυρά όπλα που μόλις του δοθεί η ευκαιρία θα τα προωθήσει: α) ο σπόρος GURT (τεχνολογία περιορισμού της γενετικής χρήσης), κοινώς Τεχνολογία Τερματισμού (Terminator technology) που κάνει τον σπόρο στείρο και άχρηστο για φύλαξη και β) το σπερματοκτόνο καλαμπόκι της εταιρείας EPICYTE που στειρώνει τον ανθρώπινο πληθυσμό.

- Τέλος μετά από όλη αυτή την επιθετική προώθηση για δεκαετίες οι ΓΤΟ έχουν εξαπλωθεί σε πάνω από 25 χώρες και είναι πλέον προ των πυλών και στην Ευρώπη με την ΕΕ ύπουλα να επιχειρεί να εγκρίνει την καλλιέργεια τους.