Αυτό το Σάββατο 25
Μαίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα δράσης ενάντια στους γενετικά
τροποποιημένους οργανισμούς (μεταλλαγμένα), στην βιοτεχνολογία και στις
εταιρείες που την προωθούν.
Στην Ελλάδα η
διαμαρτυρία θα γίνει στο Σύνταγμα στις 6 το απόγευμα.
Είναι το ΓΤΟ καλαμπόκι
διατροφικά ισοδύναμο με το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι; Η Monsanto θα σας πει, η απάντηση
είναι ένα μεγάλο «ναι», αλλά η πραγματική απάντηση είναι απολύτως όχι. Και η απλή πραγματικότητα
είναι ότι συνεχίζουν να μας εξαπατούν με την κραυγαλέα παραπληροφόρηση τους.
Στην πραγματικότητα, μια θρεπτική
ανάλυση
του γενετικά τροποποιημένου καλαμποκιού που έγινε το 2012 διαπίστωσε ότι το ΓΤ καλαμπόκι στερείται βιταμινών και
θρεπτικών συστατικών σε σύγκριση με το μη-ΓΤ καλαμπόκι, αλλά η γενετική τροποποίηση
ενέχει επίσης πολυάριθμους
κινδύνους για την υγεία λόγω της εξαιρετικά υψηλής τοξικότητας.
Με την πρόσφατη ψήφιση
του νόμου
Προστασίας της Monsanto, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι μέγα εταιρείες
όπως η Monsanto είναι σε θέση να ασκούν τόση δύναμη ώστε να ξεπερνούν ακόμη και
αυτή της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Η νέα νομοθεσία παρέχει στην
Monsanto νομική προστασία έναντι στα ομοσπονδιακά δικαστήρια με το να
απαγορεύει κάθε εκκρεμούσα αναθεώρηση των επικίνδυνων ΓΤ καλλιεργειών. Είναι
ειρωνικό να βλέπουμε την ψήφιση ενός τέτοιου νομοσχεδίου μπροστά στις συνεχείς
αποκαλύψεις για τους κινδύνους των ΓΤΟ.
Το μη ΓΤΟ καλαμπόκι είναι 20 φορές
πλουσιότερο διατροφικά από το ΓΤΟ καλαμπόκι
Η έκθεση του 2012, με
τίτλο 2012 Διατροφική Ανάλυση: Σύγκριση του ΓΤΟ καλαμποκιού με το μη-ΓΤΟ
καλαμπόκι, βρήκε πολλές ανησυχητικές και σημαντικές διαφορές μεταξύ του ΓΤΟ
και του μη ΓΤΟ καλαμποκιού, καμία εκ των οποίων δεν προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη.
Πρώτον, η έκθεση διαπίστωσε ότι το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει πολύ περισσότερο
ασβέστιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, κάλιο, σίδηρο και ψευδάργυρο.
• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 6130 ppm
ασβεστίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμποκιού έχει 14
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 437 φορές
περισσότερο ασβέστιο.
• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 113 ppm
μαγνησίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 2
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει περίπου 56
φορές περισσότερο μαγνήσιο.
• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 113 ppm καλίου,
ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 7
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 16 φορές
περισσότερο κάλιο.
• Το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 14 ppm
μαγγανίου, ενώ το ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 2
– το μη ΓΤΟ καλαμπόκι έχει 7 φορές
περισσότερο μαγγάνιο.
Όσον αφορά την
περιεκτικότητα σε ενέργεια, το μη ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να «εκπέμπει 3.400
φορές περισσότερη ενέργεια ανά γραμμάριο, ανά δευτερόλεπτο σε σχέση με το ΓΤΟ
καλαμπόκι», όπως αναφέρθηκε από το NaturalNews.
Συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι είναι 20 φορές πιο πλούσιο
σε διατροφή, ενέργεια και πρωτεΐνη σε σύγκριση με το ΓΤΟ καλαμπόκι.
Εικόνα από
www.momsacrossamerica.com.
Το ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε επίσης να είναι
ιδιαίτερα τοξικό
Όπως ήταν αναμενόμενο,
η έκθεση διαπίστωσε αυτό που πολλοί από εμάς ήδη γνωρίζουν - ότι το ΓΤΟ
καλαμπόκι είναι ιδιαίτερα τοξικό. Ενώ το μη-ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να είναι
απαλλαγμένο από χλωρίδια, φορμαλδεΰδη, glyphosate (ενεργό συστατικό στο Roundup,
το πιο καλοπουλημένο ζιζανιοκτόνο της Monsanto), και άλλες τοξικές ουσίες, το
ΓΤΟ καλαμπόκι είναι γεμάτο με αυτές τις τοξίνες.
Με βάση τους κανονισμούς
της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος, το μέγιστο ποσό glyphosate που επιτρέπεται
στο πόσιμο νερό είναι 700 μέρη ανά δισεκατομμύριο, που ισοδυναμεί με
0,7 ppm. Το ποσό αυτό είναι ένα καθορισμένο «επίπεδο προστασίας με βάση την
καλύτερη διαθέσιμη επιστήμη για να προληφθούν πιθανά προβλήματα υγείας». Η
Ευρώπη επιτρέπει ακόμα λιγότερο glyphosate στο νερό, 0.2 ppm. Η έκθεση
διαπίστωσε ότι το ΓΤΟ
καλαμπόκι περιέχει 13 ppm - αυτό είναι 18.5 φορές παραπάνω από το «ασφαλές
ποσό» που ορίζει η EPA.
Ομοίως, το ΓΤΟ
καλαμπόκι περιέχει ανησυχητικά επίπεδα της τοξικής φορμαλδεΰδης, στα 200 ppm.
Σύμφωνα με τον Δρ Don Huber, έναν διακεκριμένο ειδικό στους ΓΤΟ, τουλάχιστον
μία μελέτη έχει διαπιστώσει ότι 0,97 ppm κατάποσης φορμαλδεΰδης ήταν τοξικά για
τα ζώα. Το ΓΤΟ καλαμπόκι βρέθηκε να περιέχει 200 φορές
περισσότερη φορμαλδεΰδη από αυτό το «μέγιστο» ποσό ασφάλειας.
Εικόνα από
www.momsacrossamerica.com.
Γίγαντες της βιοτεχνολογίας όπως η
Monsanto πιάνονται να ψεύδονται ξανά
Η Monsanto ισχυρίζεται εδώ
και χρόνια ότι τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα είναι ισοδύναμα ή ακόμα και
υψηλότερης ποιότητας από τα μη-ΓΤΟ, αλλά τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει
περισσότερο από την αλήθεια. Πολυάριθμες μελέτες μας έχουν δείξει τους κινδύνους των γενετικά
τροποποιημένων τροφίμων, όπως το ΓΤΟ καλαμπόκι, μαζί με τους
κινδύνους της υπερβολικής ποσότητας φυτοφαρμάκων που συνοδεύουν τις ΓΤΟ
καλλιέργειες. Αυτή η έκθεση του 2012 μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά ότι οι
εταιρείες όπως η Monsanto απλά δεν μπορεί να είναι αξιόπιστες, και ότι η
εταιρεία θα συνεχίσει τους ψευδείς ισχυρισμούς μέχρι τέλους, προκειμένου να
επωφεληθεί και σταδιακά να τροποποιήσει γενετικά τον κόσμο.
.............
Χρήσιμες ειδήσεις των
τελευταίων ημερών για τους ΓΤΟ
Οι πηγές, τα άρθρα, τα βιβλία, οι σύνδεσμοι και όλο το υλικό που χρησιμοποιείται στο http://live-sustainably.blogspot.com έχουν ως μοναδικό σκοπό την πληροφόρηση των επισκεπτών και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την εξειδικευμένη βοήθεια, την επαγγελματική κρίση ή την παροχή θεραπείας ενός επαγγελματία της Υγείας/Διατροφής.
Το http://live-sustainably.blogspot.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι πληροφορίες που παρέχονται.
Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ ή οπουδήποτε στο internet είναι χρήσιμες αλλά δεν αντικαθιστούν την βοήθεια των ειδικών.