24 August 2011

Λαϊκό παντοπωλείο



Ένα βίντεο για την ενεργοποίηση και την οργάνωση της τοπικής κοινωνίας στην παραγωγή της τροφής της με βιολογικό τρόπο. Δυστυχώς στο βίντεο δεν υπάρχουν υπότιτλοι στα ελληνικά, αλλά υπάρχουν στα αγγλικά και σε αρκετές άλλες γλώσσες, πηγαίνοντας στο μενού choose a language.

Σύνοψη

Στο Δυτικό Όκλαντ, της Καλιφόρνιας, όπου οι κάβες έχουν αντικαταστήσει τις αγορές, το λαϊκό παντοπωλείο δημιουργεί μια υγιή εναλλακτική λύση, που προσφέρει πρόσβαση σε βιολογικά προϊόντα. Μέσω των αστικών κήπων και των τοπικών αγροκτημάτων, το λαϊκό παντοπωλείο υποστηρίζει μια κουλτούρα βασισμένη στη σύνδεση με τη γη, τις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές, και την αναγέννηση της κοινότητας.

Ο Μπραμ Ahmadi, συν-ιδρυτής και διευθύνων το λαϊκό παντοπωλείο, έχει πτυχίο στην Κοινωνιολογία και στο συγκεκριμένο εγχείρημα ο  Μπραμ συνδυάζει την κοινωνική επιχείρηση, την συνεργατική οικονομία, την αστική γεωργία, την δημόσια εκπαίδευση και την ανάπτυξη της νεολαίας για τη δημιουργία υγιών και σταθερών κοινοτήτων στα κέντρα των πόλεων.


Η Global Oneness Project (πρόγραμμα παγκόσμια ενότητα) παράγει ταινίες, οπτικοακουστικό και εκπαιδευτικό υλικό που εξερευνούν το πώς η απλή έννοια της διασύνδεσης μπορεί να βιωθεί στον σημερινό πολύπλοκο κόσμο.