18 March 2010

Ντοκυμαντέρ DIRT! The Movie






«Οι πλημμύρες, η ξηρασία, η αλλαγή του κλίματος, ακόμη και  ο πόλεμος συσχετίζονται όλα άμεσα με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε το χώμα.»


DIRT! The Movie –Η ταινία σε σκηνοθεσία και παραγωγή από τους Bill Benenson και Gene Rosow--σας μεταφέρει στο θαύμα του χώματος. Λέει την ιστορία του πολυτιμότερου πόρου και πηγής γονιμότητας της Γης--από τη θαυμαστή αρχή του έως την σοβαρότατη υποβάθμισή του.


Οι αρχικές σκηνές της ταινίας βυθίζονται στο δέος του χώματος. Φτιαγμένο από τα ίδια στοιχεία με τα αστέρια, τα φυτά και τα ζώα, και εμάς, «το χώμα είναι πάρα πολύ ζωντανό.» Αν και, στις σύγχρονες βιομηχανικές επιδιώξεις για το κέρδος και για τους φυσικούς πόρους, η ανθρώπινη σύνδεση και ο σεβασμός του χώματος έχουν αναστατωθεί. «Η ξηρασία, η αλλαγή κλίματος, ακόμη και ο πόλεμος συσχετίζονται όλα άμεσα με τον τρόπο που μεταχειριζόμαστε το χώμα.»


DIRT! Η ταινία –σε αφήγηση της Jaime Lee Curtis--φέρνει στο φως την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και πολιτική επίδραση που ασκεί το χώμα. Μοιράζεται τις ιστορίες ειδικών από όλο τον κόσμο οι οποίοι μελετούν και είναι σε θέση να διαχειριστούν την ομορφιά και την δύναμη μιας πλήρους σεβασμού και αμοιβαία ευεργετικής σχέσης με το χώμα.


Το DIRT! The Movie είναι απλά μια ταινία για το χώμα. Η πραγματική αλλαγή βρίσκεται στην αντίληψη μας για το τί είναι χώμα. Η ταινία μας διδάσκει: «Όταν έφθασαν οι άνθρωποι δύο εκατομμύρια χρόνια πριν, όλα άλλαξαν για το χώμα. Και από εκείνη την στιγμή, η μοίρα του χώματος και των ανθρώπων έχουν συνδεθεί στενά. «Αλλά πέρα από την ταινία και τα μαθήματα που διδάσκει, το DIRT! The Movie είναι μια πρόσκληση για δράση.


«Η μόνη θεραπεία για την αποσύνδεση των ανθρώπων από το φυσικό κόσμο τους είναι η επανασύνδεση τους.»


Ότι έχουμε καταστρέψει, μπορούμε να το θεραπεύσουμε.