12 March 2006

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ

Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ




Ο τρόπος ζωής μας, οι συνήθειες μας και εν γένει οι συμπεριφορές μας διαμορφώνονται και οριοθετούνται από τον κοινωνικό περίγυρο.Οι πράξεις μας υπαγορεύονται από την πληροφόρηση και τις αντιλήψεις που είναι εδραιωμένες σ’αυτόν.Το θέμα είναι αν η πληροφόρηση αυτή είναι σωστή και επιστημονική ή έστω αν υπήρξε κάποτε αλλά δεν ισχύει πιά.

Οι περισσότεροι δεν θα μπουν σε τέτοια ερωτηματικά είτε γιατί δεν τους πέρασαν ποτέ από το μυαλό ή δεν είχαν το χρόνο να τα ερευνήσουν σχολαστικά.Οπότε η πληροφόρηση που δεχόμαστε πλέον ως δέκτες από τους συγκεκριμένους πάντα πομπούς καταγράφεται στο υποσεινήδητο μας και παγιώνεται ως ένα δεδομένο σύστημα αντιλήψεων που δεν υπόκεινται σε κανενός είδους αμφισβήτιση.Έτσι γεννιέται το δόγμα, ένας τρόπος σκέψης κλειστός που περιορίζει τη ζωή σε ορισμένα πλαίσια.Ότι είναι έξω από αυτά είναι ξένο, αιρετικό και επικίνδυνο.

Όμως παρόλο το δογματισμό και τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί και επικρατούν οι πάντες βλέπουν ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι ο σωστός.Πρωτοφανής έξαρση ασθενειών, πρωτοφανής καταστροφή του περιβάλλοντος και εξάντληση των φυσικών πόρων, πρωτοφανής φτώχεια και πείνα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Και το ερώτημα είναι: τότε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε ένα αποτυχημένο τρόπο ζωής, μη βιώσιμο που συσσώρευσε τόσα προβλήματα και δεινά.

Δύο είναι οι λόγοι:
Α) κάτι μας κρατάει δέσμιους και προσκολλημμένους στο νοσηρό μας παρόν
Β) οι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί την ύπαρξη κάποιου άλλου φιλικού στο περιβάλλον και την υγεία τρόπου ζωής.

Το γεγονός είναι ένα:
αυτό που κάνει καλό στην υγεία μας κάνει καλό και στο πλανήτη και αντίστοιχα αυτό που κάνει κακό στην υγεία μας κάνει κακό και στο πλανήτη.

Η επιλογή μιας διατροφής που είναι υγιεινή για την φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο καθοριστικός παράγοντας και η αναγκαία προυπόθεση για να σωθεί ο πλανήτης.

Η φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού είναι μία,επιστημονικά ερευνημένη και τεκμηριωμένη: ο άνθρωπος έχει φυσιολογία και σύστημα φυτοφάγου ζώου.Το ζήτημα δεν χωράει κανένα πλουραλισμό απόψεων ή γνωμών.Εδώ η αλήθεια του σώματος μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση.

Άρα ένας είναι και ο ορισμός της υγιεινής διατροφής για τον άνθρωπο: ΜΟΝΟ φυτικές τροφές θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του.

Ακόμη αυτές οι τροφές θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ φυσικές δηλ. πρωτογενείς,όπως προέρχονται από τη φύση και όχι επεξεργασμένες με οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης όσον αφορά τη κατανάλωση τους θα πρέπει να τρώγονται ωμές σε ποσοστο 75% και να μαγειρεύονται στον ατμό ή σε χαμηλή θερμοκρασία το υπόλοιπο 25%.

Μια τέτοιου είδους διατροφή θα μας βγάλει από πάρα πολλά αδιέξοδα του σημερινού κόσμου.

Οι άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν άδικα από ασθένειες που είναι διατροφικά σχετιζόμενες.Στα κύτταρα μας και στο αίμα μας φτάνουν ουσίες που όχι μόνο το σώμα μας δεν τις θεωρεί τροφή αλλά και που δαπανάει τεράστια ενέργεια και αποθέματα ενζύμων και μετάλλων για να απαλλαγεί από αυτές(στο βαθμό που μπορεί γιατι δεν είναι καθόλου εύκολο γι αυτές τις τοξίνες να αποβληθούν).

Η ασθένεια δεν είναι ανεπάρκεια φαρμάκων.Είναι ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών που δεν φτάνουν ποτέ στους αποδέκτες τους: τα κύτταρα μας.

Έχουμε υποκαταστήσει τη θρέψη με την αλόγιστη εισαγωγή στο σύστημα μας των χιλιάδων προϊόντων υποκαταστάτων αληθινής, φυσικής τροφής.Η βιομηχανία διατροφής αγνοώντας προκλητικά την φύση έχει επιδοθεί σε ένα όργιο παραγωγής μιας απέραντης κυριολεκτικά γκάμας από προϊόντα που στην ουσία είναι μη τρόφιμα μόνο και μόνο για να γεμίζουν οι τεράστιοι χώροι των σουπερμάρκετ και ταυτόχρονα κάνει κατάχρηση της λέξης φυσικός χρησιμοποιώντας την ασύστολα παντού.

Η φύση διαθέτει μια ευρύτατη ποικιλία από τροφές για να καλύψει τις διατροφικές και γευστικές μας ανάγκες.Αρκεί να τις ξαναβγάλουμε από το περιθώριο που τις έχουν εκτοπίσει τα υποκάστατα τροφής και να τις τοποθετήσουμε κατ’αποκλειστικότητα στο προσκήνιο στέλνοντας τα άχρηστα μη-τρόφιμα στην εξαφάνιση.

No comments: