22 March 2006

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:

- ΜΟΝΟ ΤΟ 2,5% ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ 1% ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

- ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ 1 ΚΙΛΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 100.000 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ

- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 148.000 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

- 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

- ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

- ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ(ΟΧΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ) ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ

- ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΛΕΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:ΠΟΤΑΜΙΑ,ΛΙΜΝΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΕΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ:

- ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

- ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

- ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ:ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ,ΜΕ ΑΝΕΠΑΦΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ:

1 ΣΤΟΥΣ 6 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ;

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΠΑΤΑΛΩ ΑΣΚΟΠΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑ(ΕΞΙΣΟΥ ΒΛΑΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ;

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟ, Η ΦΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΠΡΩΤΑ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΡΙΟ.

No comments: