02 February 2015
Ο Δρ Vrain στη
παρουσίασή του συνοψίζει τα προβλήματα με τους ΓΤΟ στα εξής:
- οι ΓΤ καλλιέργειες διατέθηκαν στην
αγορά χωρίς πραγματικά να δοκιμαστούν
- Προωθήθηκαν με τον παραπλανητικό ισχυρισμό της «ουσιαστικής ισοδυναμίας»
με τους φυσικούς οργανισμούς, σπόρους και φυτά, πράγμα το οποίο δεν ισχύει
- οδήγησαν στη δημιουργία ανθεκτικών στα ζιζανιοκτόνα υπερ-ζιζανίων
- οδήγησαν επίσης και σε ανθεκτικά στα εντομοκτόνα έντομα και παράσιτα
- μέσω της γύρης προκαλούν επιμόλυνση των βιολογικών και των άλλων
καλλιεργειών
- προκαλούν γενετική μόλυνση όταν τα ΓΤ γονίδια μέσω των βακτηριδίων
μεταφέρονται σε άλλους οργανισμούς
- έχουν αλλεργιογόνο δράση
- οδηγούν στον σχηματισμό τοξικών πρωτεϊνών στο σώμα
- απαιτούν περισσότερα και ισχυρότερα φυτοφάρμακα
- προκαλούν σοβαρές βλάβες στην υγεία όπως δείχνουν οι ανεξάρτητες έρευνες
Με το πέρασμα του χρόνου η αποτυχία της γενετικής τροποποίησης γίνεται και
πιο έντονη όπου εφαρμόστηκε. Οι ΓΤ καλλιέργειες δεν αποδίδουν περισσότερο,
απαιτούν περισσότερη εφαρμογή φυτοφαρμάκων, έχουν ανυπολόγιστη επίπτωση στο
περιβάλλον και, φυσικά, δεν είναι ασφαλείς για κατανάλωση όπως ισχυρίζονται οι
εταιρείες.
Υπάρχουν απόλυτα σοβαροί λόγοι λοιπόν που η πλειοψηφία των ανθρώπων
συνεχίζουν να απορρίπτουν τους ΓΤΟ καθώς και τα ζιζανιοκτόνα που τους
συνοδεύουν. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι οι ΓΤΟ μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση
του ανθρώπινου DNA, γενετικές
ανωμαλίες, μεταβολικές αλλαγές, κατεστραμμένα ερυθρά κύτταρα του αίματος, βλάβη
στο ήπαρ και στα νεφρά, καρκίνο, αυξημένο κίνδυνο αυτισμού, νόσο Αλτσχάιμερ,
Πάρκινσον και πολλά άλλα.