17 February 2014

Η πραγματικότητα της χημικής τρομοκρατίας στη τροφή μας 


Είναι πραγματικά δύσκολο για τους περισσότερους ανθρώπους να πιστέψουν ότι σε καθημερινή βάση υφιστάμεθα επίθεση με χημική τρομοκρατία; Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τεχνητές γεύσεις, χρώματα, συντηρητικά, γαλακτωματοποιητές, και γλυκαντικές ουσίες, όλα τους γίνονται με τοξικά χημικά τα οποία έχουν αποδειχθεί τοξικά για την υγεία του ανθρώπου. Βομβαρδιζόμαστε σε καθημερινή βάση με αστρονομικά επίπεδα τοξικότητας, εξ ολοκλήρου ελεγχόμενης από αυτούς τους χημικούς τρομοκράτες για λογαριασμό της βιομηχανίας τροφίμων. Το χειρότερο είναι ότι τους αφήνουμε.

Πόσες περισσότερες τοξίνες θα επιτρέψουμε στην διατροφή μας πριν ενωθούμε και απλά πούμε «αρκετά»; Πόσο καιρό θα πάρει μέχρι να διακηρύξουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε καθόλου πια χημικές ουσίες ή τοξίνες στα τρόφιμα μας;
Μιας και οι ρυθμιστικές αρχές των τροφίμων και της υγείας δεν μπορούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους για την προστασία του κοινού, θα έρθει ένα σημείο καμπής όπου οι άνθρωποι θα πρέπει να το κάνουν οι ίδιοι για αυτούς. Συζητάμε για τις χημικές ουσίες σχεδόν κάθε μέρα, αλλά ποιο ποσοστό του πληθυσμού ενδιαφέρεται αρκετά, γίνεται αρκετά περίεργο ή πάνω απ΄ όλα αρκετά πειθαρχημένο για να κάνει πραγματικότητα τις διατροφικές αλλαγές που απαιτούνται για να απαλλαγούμε από όλες τις τοξίνες στα τρόφιμα που τρώμε; Πόσοι άνθρωποι μπορούν να αποφύγουν όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα κάθε μέρα; Εκτιμώ ότι το ποσοστό αυτό είναι εξαιρετικά μικρό. Τα εμπόδια είναι συνήθως οι κοινωνικές πιέσεις, η ευκολία και το εισόδημα. Η πραγματικότητα είναι ότι θα μπορούσαμε όλοι να έχουμε μια ασφαλή και υγιεινή βιομηχανία τροφίμων αν πραγματικά το θέλαμε. Απλά δεν υπάρχουν ακόμα αρκετοί από εμάς που να το θέλουν αυτό πολύ.

Κάθε ένα ή δύο χρόνια έχουμε και έναν νέο χημικό τρομοκράτη που μπαίνει στην αγορά τροφίμων. Μόλις το κοινό μάθει την επιβλαβή φύση της νέας τοξίνης, αυτή στη συνέχεια μετονομάζεται, βγαίνει ως νέα μάρκα και συχνά τροποποιείται σε μια πιο θανατηφόρα μορφή από τον προκάτοχό της. Η ασπαρτάμη και το aminosweet, και το σιρόπι καλαμποκιού υψηλής φρουκτόζης και η ζάχαρη καλαμποκιού είναι δύο εξαιρετικά παραδείγματα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικούς από τους μεγαλύτερους παραβάτες που βρίσκονται σε περισσότερο από το 80% των τροφίμων που τρώμε.


Τεχνητά αρώματα και χρώματα
Τεχνητά αρώματα και χρώματα σημαίνει ότι προέρχονται από μια χημική ουσία που παρασκευάζεται σε ένα εργαστήριο και δεν έχει θρεπτική αξία. Κάθε τεχνητό άρωμα και χρώμα στη βιομηχανία τροφίμων έχει κάποια επιβλαβή επίδραση στην υγεία. Αυτές περιλαμβάνουν νευροτοξικότητα, τοξικότητα οργάνων, αναπτυξιακή και αναπαραγωγική τοξικότητα και καρκίνο.

* Παραδείγματα

- Γλουταμινικά
- Γλουταμινικό Μονο-νάτριο ( MSG )
- Μαλτοδεξτρίνη
- Αυτολυμένο (αυτο-χωνευμένο) εκχύλισμα μαγιάς (άλλο όνομα για το MSG )
- Γουανιλικό  Δινάτριο - Disodium Guanylate
- Ινοσινικό Δινάτριο - Disodium Inosinate
- Μπλε 1, Μπλε 2
- Κίτρινο 5, Κίτρινο 6
- Κόκκινο 3, Κόκκινο 40


Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα
Τα Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα προκαλούν αλλεργίες, βλάβη των οργάνων, καρκίνο, ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού λόγω των τοξινών, και καταστροφικά μεταλλαγμένα γονίδια που επηρεάζουν τις μελλοντικές γενιές. Πολλά φρούτα και λαχανικά για πώληση στις ΗΠΑ είναι ήδη γενετικώς τροποποιημένα. Το πιο εμπορεύσιμο ΓΤ φρούτο είναι η παπάγια από τη Χαβάη - περίπου οι μισή παραγωγή παπάγιας από τη Χαβάη είναι ΓΤ.

* Παραδείγματα

- καλαμποκίσιο: αλεύρι, χοντρό αλεύρι, λάδι, άμυλο, γλουτένη, και  σιρόπι
- Γλυκαντικά καλαμποκιού όπως φρουκτόζη, δεξτρόζη, και γλυκόζη
- Τροποποιημένο άμυλο
- Αλεύρι σόγιας, λεκιθίνη σόγιας, πρωτεΐνες σόγιας, επεξεργασμένη πρωτεΐνη σόγιας, και ισοφλαβόνες σόγιας
- Τα περισσότερα φυτικά έλαια και φυτικές πρωτεΐνες
- Λάδι Canola (ονομάζεται επίσης κραμβέλαιο )
- Βαμβακοσπορέλαιο
- Ό, τι δεν αναφέρεται ως 100 % ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο


Τοξικά Συντηρητικά
Τα τεχνητά συντηρητικά είναι υπεύθυνα για την πρόκληση μιας σειράς από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την αναπνευστική οδό, την καρδιά, το αίμα και άλλα. Μερικά είναι πολύ νευροτοξικά ειδικά όταν συνδυάζονται με συγκεκριμένα διατροφικά συστατικά.

* Παραδείγματα

- Αντιμικροβιακά
- Νιτρώδη ( π.χ. νιτρώδες νάτριο )
- Νιτρικά ( δηλ. νιτρικό νάτριο )
- Βουτυλοϋδροξυανισόλη ( BHA )
- Βουτυλιωμένο υδροξυτολουόλιο ( BHT )
- Θειώδη άλατα ( π.χ. θειώδες νάτριο )
- Σορβικό κάλιο
- Βενζοϊκό οξύ
- Γαλλικός προπυλεστέρας
- Βενζοϊκό νάτριο


Τοξικοί Γαλακτωματοποιητές
Ο γαλακτωματοποιητής αντικαθιστά επιφανειακές πρωτεΐνες και βοηθά στη διαμόρφωση του μείγματος σε συγκεκριμένες συνταγές τροφίμων. Δεν υπάρχουν υγιείς μη βιολογικοί γαλακτωματοποιητές. Όλοι είναι τοξικοί και προκαλούν τα πάντα, από υπογονιμότητα, διαταραχές του πεπτικού συστήματος και ημικρανίες.

* Παραδείγματα

- Polysorbate 80
- Μονο- διγλυκερίδια
- Carrageenan
- Κόμμι ξανθάνης ( μη βιολογική )
- Γκουάρ
- Λεκιθίνη σόγιας


Τοξικές Γλυκαντικές ουσίες
Γλυκαντικές ουσίες όπως η Neotame είναι χιλιάδες φορές πιο γλυκιές από τη ζάχαρη. Είναι όλες τους πολύ ισχυρές, νευροτοξικές, ανοσοτοξικές και διεγερτοτοξικές.

* Παραδείγματα

- ασπαρτάμη
- σιρόπι καλαμποκιού Υψηλής φρουκτόζης
- Neotame
- Η σουκραλόζη
- Κυκλαμικό νάτριο
- Ακεσουλφάμη - Κ


Τοξικοί Αλλοιωτές
Η τροφική απατή και η οικονομικά παρακινούμενη νοθεία στα τρόφιμα εντοπίζεται σε κάποιες πολύ τοξικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο, γλαύκωμα, πεπτικές και ηπατικές διαταραχές. Αυτές προστίθενται στα τρόφιμα για να αυξήσουν το χρώμα, τον όγκο ή το βάρος τους.

* Παραδείγματα

- Κίτρινο Metanil
- Βρωμικό κάλιο
- Πράσινος μαλαχίτης
- σπόροι Tamarind
- σκόνη Απορρυπαντικού
- Σπόροι Argemone


Αυτή η λίστα δεν είναι σε καμία περίπτωση πλήρης. Υπάρχουν τώρα εκατοντάδες τοξικά πρόσθετα στα τρόφιμά μας. Η Χημική τρομοκρατία στα τρόφιμα πρέπει να σταματήσει και αυτό ξεκινά από εσάς.

Προσέχετε τις λίστες συστατικών, πριν αγοράσετε οποιαδήποτε επεξεργασμένα τρόφιμα. Αν δείτε κάποιο από αυτά, μην αγοράσετε το προϊόν. Συνεχίστε να εκπαιδεύετε τον εαυτό σας σχετικά με την εισροή των νέων τοξινών που εισάγονται κάθε χρόνο. Τελικά, αν ερευνήσουμε αρκετά οι απαντήσεις έρχονται. Ως εύχρηστο κανόνα, εάν στον κατάλογο των συστατικών υπάρχει μία χημική ουσία ή περισσότερες ... τότε αυτό είναι πάρα πολύ.