10 November 2013

Η ΕΕ επιτρέπει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι SmartStax ως τροφή και ζωοτροφήΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το αμφιλεγόμενο γενετικά τροποποιημένο (ΓΤ) καλαμπόκι SmartStax για τροφή και για ζωοτροφές. Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας που εστάλησαν στην Επιτροπή. Η οργάνωση Testbiotech και εμπειρογνώμονες από κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη επισημάνει πολλές αδυναμίες στην εκτίμηση κινδύνου που έχει διενεργηθεί από την εταιρεία Monsanto, την DowAgroSciences και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Η Testbiotech θα καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά της απόφασης της Επιτροπής.

Μολονότι το καλαμπόκι SmartStax έχει τροποποιηθεί γενετικά για να παράγει έξι εντομοκτόνες πρωτεΐνες και είναι ανθεκτικό σε δύο ζιζανιοκτόνα, οι συνδυαστικές επιδράσεις των υπολειμμάτων από τον ψεκασμό και των εντομοκτόνων τοξινών δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Ούτε ζήτησε η EFSA μελέτη σίτισης με αυτά τα φυτά για τη διερεύνηση τυχόν επιπτώσεων στην υγεία.

«Η εισαγωγή αυτού του καλαμποκιού στην ΕΕ δεν έχει κανένα όφελος για τους αγρότες, τους καταναλωτές, ή την υγεία των ζώων. Αντίθετα, υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες όσον αφορά την ασφάλεια των εν λόγω φυτών, τα οποία περιέχουν ένα μείγμα από διάφορες τοξίνες», λέει ο Christoph Then της οργάνωσης Testbiotech. «Η Ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων και ζωοτροφών γίνεται ο χώρος απόθεσης επικίνδυνων προϊόντων που κανείς δεν θέλει.»

Οι εισαγωγές καλαμποκιού από τις ΗΠΑ στην ΕΕ μειώθηκαν από περισσότερους από 800.000 τόνους το 2011 σε περίπου 40.000 τόνους το 2012 . Η μείωση του όγκου της αγοράς οφείλεται σε συνθήκες όπως η ξηρασία το 2012. Τα νούμερα των εισαγωγών είναι πιθανόν να αυξηθούν και πάλι το 2013, αφού οι ΗΠΑ αναμένουν μια πολύ υψηλότερη απόδοση φέτος. Περίπου το 90% του καλαμποκιού που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ είναι γενετικά τροποποιημένο.

Μαζί με το SmartStax και άλλο ένα καλαμπόκι που ονομάζεται Powercore το οποίο εγκρίθηκε σήμερα, μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί στην ΕΕ για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές συνολικά 49 γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ). Σχεδόν όλοι τους παράγουν εντομοκτόνες πρωτεΐνες ή / και είναι ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα. Η γενετικά τροποποιημένη σόγια είναι η πιο σημαντική καλλιέργεια για εισαγωγή. Σε γενικές γραμμές οι παραγωγοί τροφίμων στην ΕΕ αποφεύγουν προϊόντα από γενετικά τροποποιημένα φυτά, αλλά μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αποστείλει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι από την Pioneer (τεχνική ονομασία 1507) για ψηφοφορία στο Συμβούλιο των κρατών μελών. Η βιομηχανία πιέζει να επιτραπεί αυτό το καλαμπόκι για καλλιέργεια στην ΕΕ. Βγαίνει στο εμπόριο από την Dupont , την Pioneer και την Dow AgroSciences. Το καλαμπόκι αυτό έχει γίνει ανθεκτικό στο ζιζανιοκτόνο glufosinate και παράγει μια εντομοκτόνο πρωτεΐνη. Αυτό το καλαμπόκι χρησιμοποιήθηκε επίσης για την εξέλιξη του SmartStax.

ΠΗΓΗ: Testbiotech
……………………

Η Μονσάντο που φεύγει … αλλά μένει

Δεν πάει πολύς καιρός που η ίδια η Μονσάντο ανακοίνωνε δήθεν ότι έφευγε από την Ευρώπη και όμως τα μεταλλαγμένα εκτρώματα του καρτέλ του θανάτου (που απαρτίζεται από πολυεθνικές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού) όχι μόνο παραμένουν αλλά παίρνουν και έγκριση από το ολοκληρωτικό μόρφωμα που περιφέρεται ως ΕΕ.

Η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την «Ασφάλεια» των Τροφίμων) πιστό σκυλάκι της αμαρτωλής FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ), την ακολουθεί στον ίδιο άθλιο και νοσηρό κατήφορο. Με πλήρη περιφρόνηση για την υγεία των Ευρωπαίων αλλά και για την διατήρηση της πλούσιας Ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας και κληρονομιάς τα ανδρείκελα της νέας τάξης «εγκρίνουν» ερήμην μας τους σπόρους και τις τροφές Φρανκενστάϊν.

Η εμμονή της νέας τάξης στην βιοτεχνολογία και τους ΓΤΟ είναι το απόλυτο σκάνδαλο που μπροστά του όλα τα άλλα ωχριούν, ακόμα και αυτό του ψευδο-χρέους και της στημένης, οικονομικής ψευδο-κρίσης. Το ζήτημα της τροφής είναι το πλέον καίριο και βασικό για την επιβίωση της ανθρωπότητας και όσο πιο γρήγορα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της  βιοτεχνολογίας, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες αναστροφής και επούλωσης των συνεπειών της.

Ο William Engdahl είναι από αυτούς που διεξοδικά έχουν μελετήσει και ερμηνεύσει το φαινόμενο βιοτεχνολογία και ΓΤΟ. Στο βιβλίο του «Σπόροι της καταστροφής» και αλλού, ο William Engdahl καταρρίπτει τους μύθους της βιοτεχνολογίας με την παρουσίαση των κινδύνων των ΓΤΟ για την υγεία, και επίσης, αποδεικνύει ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι παρά μια σκόπιμη συνέχιση της ευγονικής και του ελέγχου του πληθυσμού ενώ ο πραγματικός σκοπός της δεν είναι να εδραιωθεί στις αγορές ή να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Ο απώτερος σκοπός της βιοτεχνολογίας είναι η στείρωση και ο αργός θάνατος σε εκείνους που θεωρούνται «ακατάλληλοι»: οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Απόσπασμα από την ομιλία του William Engdahl στο Βατικανό που αποκαλύπτει το σχέδιο πίσω από την εξάπλωση των ΓΤΟ.


Με ελληνικούς υπότιτλους

Ολόκληρη η ομιλία εδώ.