20 October 2013

Εμβόλια HPV: παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων;ΠΗΓΗ: naturalblaze.com

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, η δεύτερη πιο κοινή μορφή καρκίνου σε νεαρές γυναίκες, είναι ιδιαίτερα πιθανός να βρεθεί στις υποανάπτυκτες και φτωχές χώρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει επιδοκιμασία του εμβολίου του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV). Στην πραγματικότητα πρόκειται για την αποκάλυψη ότι το εμβόλιο HPV έχει δημιουργηθεί μόνο για ένα λόγο και αυτός δεν ήταν η ανθρωπιστική προσπάθεια για την ελαχιστοποίηση του καρκίνου του τραχήλου. Δημιουργήθηκε από την απληστία για τη δημιουργία κέρδους και για την φαρμακευτική  εταιρεία και για τους κυβερνητικούς οργανισμούς των ΗΠΑ, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας/Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών (NIH/HHS) που κατείχαν την τεχνολογία που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο με την συγκάλυψη ότι κάνουν κάτι ευεργετικό – για το «ευρύτερο καλό». Το εμβόλιο κατά του HPV έχει μικρότερη αξία από το κομπογιαννίτικο φαρμάκι του περασμένου αιώνα snake oil - τουλάχιστον αυτό είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά, και η κατανάλωση του δεν θα βλάψει κανέναν, αλλά το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί και για το εμβόλιο κατά του HPV. Το εμβόλιο κατά του HPV ποτέ δεν ήταν αναγκαίο ενώ οι αληθινές παρεμβάσεις από εκείνους που ενδιαφέρονται για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου έχουν αποσιωπηθεί.
Εικόνα: holyhormones.com
Προκαλεί ο HPV καρκίνο του τραχήλου;

Ενώ ένας ιός μπορεί σχεδόν πάντα να είναι το έναυσμα για καρκίνο σε κυτταρικό επίπεδο ή στο επίπεδο του DNA - χρειάζεται το περιβάλλον, το εσωτερικό περιβάλλον, να είναι κατάλληλα προετοιμασμένο ώστε να επιτρέψει στα επιρρεπή κύτταρα να πολλαπλασιαστούν. Επειδή το κοινό δεν το γνωρίζει αυτό, είναι εύκολο για τους φορείς που τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του να επιβάλουν τον φόβο του ιού στον πληθυσμό όπως ακριβώς έγινε και εξακολουθεί να γίνεται με την πολιομυελίτιδα. Πρόκειται για μια δοκιμασμένη και αληθινή μέθοδο παραπληροφόρησης. Στην περίπτωση του καρκίνου του τραχήλου η βάση στην οποία αναπτύσσεται πρέπει να είναι η ανεπάρκεια σε ορισμένες βιταμίνες, και χωρίς αυτή την ανεπάρκεια είναι πολύ απίθανο ο καρκίνος του τραχήλου να αναπτυχθεί. Ενώ μπορεί να παραμένει αμφιλεγόμενο ποιες είναι οι βιταμίνες, ή ποιος είναι συνδυασμός τους, το θέμα είναι ότι πρόκειται για ένα πρόβλημα θρεπτικών συστατικών.

Η Indole-3-καρβινόλη (I3C) είναι ένα φυτοχημικό παρόν σε όλα τα μέλη της οικογένειας των σταυρανθών λαχανικών όπως το λάχανο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το λάχανο. Σε μία διπλά-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο (πλασίμπο) μελέτη, [1], 30 ασθενείς με επιβεβαιωμένη μέσω βιοψίας ενδοεπιθηλιακή νεοπλασία τραχήλου (CIN), επίσης γνωστή ως δυσπλασία του τραχήλου της μήτρας, II - III τυχαία ορίστηκαν να λαμβάνουν το εικονικό φάρμακο ήτοι 200 ή 400 mg I3C από το στόμα ημερησίως για 12 εβδομάδες. Κανένας από τους ασθενείς στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου δεν είχε πλήρη υποχώρηση του CIN. Αντίθετα, τέσσερις από τους οκτώ ασθενείς στην ομάδα των 200-mg/ημέρα και τέσσερις από τους εννέα στην ομάδα των 400-mg/ ημέρα είχαν πλήρη υποχώρηση των CIN βάση της βιοψίας των 12 εβδομάδων (400 mg/ημέρα, ισοδυναμούν με το ένα τρίτο από το κεφάλι του λάχανου.)

Επίσης επαρκή επίπεδα βιταμίνης D πρέπει να είναι παρόντα, αλλά το θέμα είναι ότι ο καρκίνος του τραχήλου σχετίζεται πολύ περισσότερο με τον υποσιτισμό παρά με τον ιό HPV. Η σύνδεση με την βιταμίνη D δεν αποτελεί έκπληξη επειδή απαιτούνται επαρκή επίπεδα βιταμίνης D ώστε το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει ιογενείς λοιμώξεις και καθώς οι περισσότεροι ασθενείς με καρκίνο έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ανεξάρτητα από το τι είδους καρκίνο έχουν, η σύνδεση βιταμίνης D με τον καρκίνο του τραχήλου είναι δεδομένη.

Το κάπνισμα, το οποίο είναι γνωστό ότι μειώνει τα επίπεδα βιταμίνης D, μόνο προσθέτει στον κίνδυνο του καρκίνου του τραχήλου. Τελικά αυτό που πρέπει να καταλάβουν οι γυναίκες είναι ότι μια λοίμωξη HPV από μόνη της δεν αποτελεί επαρκή αιτία για καρκίνο του τραχήλου. Ο HPV δεν είναι παρά μόνο ένας παράγοντας κινδύνου μαζί με το κάπνισμα. Δεν υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του HPV και του καρκίνου του τραχήλου. Η συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών θα πάθει μια λοίμωξη με HPV, αλλά δεν θα πάθει καρκίνο του τραχήλου, αλλά στις υποσιτισμένες γυναίκες ο καρκίνος του τραχήλου γίνεται ένα πραγματικός κίνδυνος. Πρόκειται για τη φτώχεια και την θρέψη - αυτή είναι η άμεση σχέση και η κύρια αιτία του καρκίνου του τραχήλου.

Ωφελούν την υγεία των γυναικών τα εμβόλια HPV;
Όσοι ενδιαφέρονται για τον κίνδυνο μιας γυναίκας από τον καρκίνο του τραχήλου θα έκαναν καλά να ενδυναμώσουν τις γυναίκες παντού και να παρέχουν επαρκή θρέψη, αλλά εδώ δεν πρόκειται για τη φροντίδα των γυναικών ή για τις γυναίκες – εδώ μόνο πρόκειται για το κέρδος, τίποτα λιγότερο. Ακόμα, πάντα υπήρχε φαρμακευτική θεραπεία για λοιμώξεις του ιού HPV (εκτός από τις ΗΠΑ). [2] Μια μελέτη για αυτούς που μολύνθηκαν με (HPV) έδειξε ότι μόνο με μια θεραπεία δέκα ημερών με αυτό το εξαιρετικά ήπιο φάρμακο (inosine pranobex or Isoprinosine), υπήρχε κατά σχεδόν 80% εξάλειψη του υιού των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) για τους τύπους16 και 18 του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας (CIN Ι - III) και του πρωταρχικού καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και για εκείνους με υποτροπιάζοντα CIN ή Ca εγκατεστημένο στο υπόλοιπο τμήμα του τραχήλου της μήτρας. [3] Η μελέτη αυτή δημοσιεύθηκε την ίδια χρονιά που η FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ) προσπαθούσε να εισάγει με επείγουσες διαδικασίες το εμβόλιο κατά του HPV.
Τα εμβόλια καλύπτουν τους τύπους HPV 16 και 18, οι οποίοι είναι το έναυσμα για το 70 % των καρκίνων του τραχήλου, αλλά κανείς δεν ξέρει στην πραγματικότητα αν το εμβόλιο προλαμβάνει τη λοίμωξη (πόσο μάλλον τον καρκίνο) - το μόνο που ξέρουμε είναι ότι αυξάνουν τα αντισώματα σε αυτά τα δύο στελέχη του ιού για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Τα εμβόλια δεν καλύπτουν 16 άλλα στελέχη του HPV που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο των γεννητικών οργάνων (31, 45, 33, 35, 3, 51, 52, 56, 58, 59, 26, 53, 66, 68, 73, 82). Ξέρουμε όμως ότι κάνοντας το εμβόλιο στην πραγματικότητα αυξάνει ο κίνδυνος εμφάνισης καρκινώματος στις επιτόπιες κακώσεις από στελέχη HPV που δεν καλύπτονται από το εμβόλιο. [4]
Αυτό που αξίζει να επαναληφθεί είναι ότι η FDA προφανώς γνώριζε ότι το εμβόλιο στην πραγματικότητα αύξανε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του τραχήλου της μήτρας κατά 40 % σε γυναίκες που είχαν ήδη εκτεθεί σε HPV και χρησιμοποίησε μαγική σκέψη (και όχι επιστημονικά στοιχεία) για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα συστήνοντας την έγκριση του εμβολίου για τα νεαρά κορίτσια ελπίζοντας (μπορώ να υποθέτω) ότι δεν εκτέθηκαν ποτέ - αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι τα βρέφη μπορούν να εκτεθούν κατά τη διάρκεια της γέννας, και δεδομένου ότι δεν γίνεται ορολογική δοκιμή HPV πριν χορηγηθεί το εμβόλιο κατά του HPV, ούτε και απαιτείται, η απόφαση της FDA ήταν παράλογη μέχρι να καταλάβετε ότι δούλευαν όχι μόνο για τη Merck, αλλά και για το Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών το οποίο κατέχει διπλώματα ευρεσιτεχνίας που συνδέονται με αυτό το εμβόλιο και θα ωφελούνταν αν το εμβόλιο γινόταν ευρέως αποδεκτό.

Επιστήμη ή απάτη;
Με άλλα λόγια, όχι μόνο δεν υπήρχε η επιστήμη πίσω από αυτό το εμβόλιο, αλλά τα στοιχεία έδειξαν ότι ο κίνδυνος του καρκίνου αυξανόταν σημαντικά. Το γεγονός ότι τα NIH / HHS κατείχαν τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο, για το οποίο δόθηκε η άδεια να το παράγει η Merck, είχε συνολικά να κάνει με το πώς αυτό το επικίνδυνο εμβόλιο πέρασε σε έγκριση και με την διαδικασία του κατεπείγοντος. Αυτό δείχνει την πλήρη απώλεια των ορίων μεταξύ μιας εταιρείας και του κράτους.

Αυτό τώρα έχει να κάνει με εγκληματική δραστηριότητα. Όταν η επικεφαλής του τμήματος εμβολίων της Merck [5] (Julie Gerberding) είναι το ίδιο πρόσωπο που είναι υπεύθυνο του CDC (Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών) τότε έχουμε μια ανίερη συμμαχία μεταξύ των εταιρειών και του κράτους. Το κοινό και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι κανένα επιστημονικό στοιχείο που προέρχεται από τα NIH / CDC / FDA / HHS δεν μπορεί να τυγχάνει της εμπιστοσύνης ούτε και οι πολιτικές που δημιουργήθηκαν από όλα αυτά. Η απώλεια της εμπιστοσύνης στους οργανισμούς αυτούς είναι μη ανακτήσιμη.
Κάθε επιστημονική δημοσίευση που έχει συνταχθεί από οποιονδήποτε προέρχεται ή χρηματοδοτείται από κάποιον που εργάζεται είτε για την κυβέρνηση ή μια φαρμακευτική εταιρεία δεν μπορεί πλέον να τυγχάνει εμπιστοσύνης.

Το αν η απάτη πίσω από το εμβόλιο HPV αποτελεί ή δεν αποτελεί παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αξίζει τη δική της συζήτηση. Παρόλα αυτά, πολλές πολιτείες (ΗΠΑ) επιτρέπουν σε 12χρονα να κάνουν αυτό το εμβόλιο χωρίς γονική συναίνεση. Αλλά ένας 12χρονος δεν μπορεί να συνάψει σύμβαση οπουδήποτε στις ΗΠΑ, έτσι πώς θα μπορούσε ενδεχομένως να δώσει εν επιγνώσει συναίνεση για ένα εμβόλιο;

Και πάλι, αυτή η πτυχή του προβλήματος αξίζει διεθνή προσοχή, αν όχι διεθνή νομική παρέμβαση, αλλά αυτό δεν έχει γίνει ακόμα.
Notes:

[1] Bell MC, Crowley-Nowick P, Bradlow HL, et al. Placebo-controlled trial of indole-3-carbinol in the treatment of CIN. Gynecol Oncol. 2000;78:123-129.
[2] http://www.aig-journal.ru/en/archive/article/11092
[3]http://cat.inist.fr/?aModele=afficheN&cpsidt=18398598
[4] FDA’s VRBPAC Background document, used at the May 18, 2006 meeting where Gardasil approval was discussed:
Page 13, Title: “Concerns Regarding Primary Endpoint Analyses among Subgroups, 1. Evaluation of the potential of Gardasil to enhance cervical disease in subjects who had evidence of persistent infection with vaccine-relevant HPV types prior to vaccination.” From 
Page 14, Table 19, “Study 013: Analysis of efficacy against vaccine-relevant HPV types CIN 2/3 or worse among subjects who were PCR positive and/or seropositive for the relevant HPV type at day 1.” Table 19 shows that the efficacy rate for this group to be -33.7% ( A negative efficacy number means the vaccine led to an INCREASED risk of disease in the subgroups mentioned.) 
Page 22, Table 32. “Detailed Safety Population: Number (%) of subjects who reported systemic adverse reactions of 2% or greater in the 15 days following receipt of study vaccine.” Table 32 shows that the number of subjects reporting systemic adverse reactions was 3591. That is a percentage of 59.2% of the participants.
[5] Technically, Gerberding did not become head of the Merck Vaccine Division until after she resigned from the CDC. - See more at: http://www.naturalblaze.com/2013/10/hpv-vaccines-human-rights-violation.html#sthash.bKfXNAvR.dpuf