24 August 2013

Σχεδόν όλα τα συμπληρώματα διατροφής περιέχουν μεταλλαγμένα συστατικά


ΠΗΓΗ: wakeup-world.com

Αν νομίζατε ότι τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να χειροτερέψουν περισσότερο στο μέτωπο των ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένων οργανισμών), οι πληροφορίες που έχουν έρθει στην επιφάνεια δείχνουν ότι τα συμπληρώματα διατροφής συχνά περιέχουν γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Τα πιο συνηθισμένα όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, E και D είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Παραδόξως, πιστεύεται ότι και η πλειοψηφία των προϊόντων acai και ρεσβερατρόλης έχουν επίσης ΓΤ υλικό.

Μέσα από τον καταναγκασμό της κατανάλωσης γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων, τα τοξικά φυτοφάρμακα και τα επιβλαβή παθογόνα καταναλώνονται σε κάθε μπουκιά. Αυτοί οι ρύποι δεν ψεκάζονται απλά εξωτερικά, έχουν σχεδιαστεί να υπάρχουν ακριβώς μέσα στο φυτό - και στο πιάτο σας. Και τώρα τα «υγιεινά» συμπληρώματα έχουν μολυνθεί με γενετικά τροποποιημένα υλικά από καλαμπόκι, σόγια, βαμβακόσπορο και βιο-τεχνικές πρακτικές παραγωγής.


Τα βρώμικα Έξι

Ορισμένες βιταμίνες είναι πιο πιθανό να περιέχουν ΓΤΟ από άλλες. Μέσω των μεθόδων παραγωγής, οι βιταμίνες B και C, καθώς και η β-καροτίνη (πρόδρομος της βιταμίνης Α) είναι ψηλά στον κατάλογο των μολυσμένων με ΓΤΟ συμπληρωμάτων. Το Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) συχνά προέρχεται από το καλαμπόκι, ενώ οι βιταμίνες Α και Β κατασκευάζονται με μια βιο-τεχνική διαδικασία με χρήση γενετικώς τροποποιημένων μικροοργανισμών. Η Βιταμίνη Ε παράγεται από σόγια ή βαμβακόσπορο. Δυστυχώς, οι λιποδιαλυτές βιταμίνες όπως η Α και Κ συνήθως συνδέονται με μόρια φορείς που κατασκευάζονται από άμυλο, γλυκόζη ή μαλτοδεξτρίνη - τα οποία είναι πιθανόν να προέρχονται από ΓΤ πηγές, όπως το καλαμπόκι και τα ζαχαρότευτλα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το 85% του καλαμποκιού, το 91% της σόγιας και το 88% του βαμβακιού που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ είναι γενετικώς τροποποιημένα, υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα οι ΓΤΟ να έχουν φτάσει στα συμπληρώματά σας.

Κρυμμένα ΓΤΟ Δηλητήρια στο Acai και στη ρεσβερατρόλη

Το Acai είναι πολύ γνωστό ως ένα ισχυρό υπερφρούτο του Αμαζονίου, ενώ η ρεσβερατρόλη που προέρχεται από τα σταφύλια είναι ένα ισχυρό αντι-γηραντικό και μακροβιοτικό τονωτικό. Και τα δύο περιέχουν τεράστιες ποσότητες ισχυρών αντιοξειδωτικών που ενθαρρύνουν την καλή υγεία. Δυστυχώς, υπολογίζεται ότι το 90% από αυτά τα συμπληρώματα περιέχουν γενετικώς τροποποιημένο υλικό λόγω της περιεκτικότητας σε στεατικό μαγνήσιο.

Το στεατικό μαγνήσιο φαίνεται σαν μια αρκετά ακίνδυνη ουσία – χρησιμοποιείται ως αντισυμπυκνωτικός παράγοντας και γαλακτωματοποιητής στον τομέα της μεταποίησης. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική εξέταση, το στεατικό μαγνήσιο παράγεται κύρια από το λίπος συμβατικής σόγιας, καλαμποκιού ή των ζώων - τρεις βασικές πηγές των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών. Αν το στεατικό μαγνήσιο είναι παρόν, τότε είναι και οι ΓΤΟ, εκτός εάν προέρχονται από οργανική πηγή.

Μην απελπίζεστε. Πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων έχουν υιοθετήσει ήδη 100% βιολογικά συστατικά. Σύμφωνα με τον Jeffrey Smith, διευθυντή του Ινστιτούτου για την Υπεύθυνη Τεχνολογία, εάν ένα τρόφιμο ή συμπλήρωμα είναι πιστοποιημένο βιολογικό, δεν μπορεί να περιέχει γενετικώς τροποποιημένα συστατικά. Μερικά μπορούν ακόμα να επαληθευτούν μέσω του Non-GMO Project. Για μια λίστα με ασφαλείς μάρκες επισκεφθείτε: www.nongmoproject.org.

Η μάχη για ασφαλή τρόφιμα συνεχίζεται. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, είναι ζωτικής σημασίας να παραμείνουμε σε εγρήγορση.

....................
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΖΗΣΕ ΒΙΩΣΙΜΑ: Τα συμπληρώματα διατροφής είναι το πρόσφατο θύμα της ύπουλης εκστρατείας επιβολής των ΓΤΟ και έχουν πλέον αλωθεί και βρίθουν από μεταλλαγμένα συστατικά. Απόλυτη προσοχή και εξονυχιστικό έλεγχο χρειάζονται ιδιαίτερα τα συμπληρώματα που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ. Ύποπτα είναι όλα τα συμπληρώματα που δεν αναφέρουν ξεκάθαρα ότι δεν έχουν ΓΤΟ και όσα οι κατασκευαστές τους δεν απαντούν σε επώνυμα ερωτήματά μας για το αν περιέχουν ΓΤΟ ή παράγονται από ΓΤΟ βακτηρίδια.

Ειδικά στην Ευρώπη στο ζήτημα των ΓΤΟ υπάρχει η εσφαλμένη πεποίθηση ότι τα μεταλλαγμένα απαγορεύονται. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην σταθερή αντίθεση της πλειοψηφίας της Ευρωπαϊκής κοινής γνώμης η οποία είναι και η μόνη δύναμη που μέχρι τώρα έχει αποτρέψει την πλήρη και ανεξέλεγκτη εισαγωγή και καλλιέργεια ΓΤΟ στην Ευρώπη. 

Όμως η ΕΕ, μη μπορώντας να πάει άμεσα κόντρα στην κοινή γνώμη έχει φροντίσει έμμεσα να ανοίξει διάπλατα τις πόρτες στην εισαγωγή των ΓΤΟ ώστε αυτοί να βρίσκονται παντού (στις επεξεργασμένες τροφές και με την μορφή της ασπαρτάμης σε 9 χιλιάδες προϊόντα, στις ζωοτροφές που τρώνε τα ζώα κρέατος και τα ζώα αυγοπαραγωγής και γαλακτοπαραγωγής, στα φάρμακα και εμβόλια, και ποιος ξέρει που αλλού). Επιπλέον, τα μεταλλαγμένα βάσει κανονισμού από την ΕΕ θα πρέπει να σημαίνονται στις ετικέτες των προϊόντων αλλά βλέπουμε μια τεράστια χαλαρότητα στην εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης σε σημείο που πρακτικά να μην εφαρμόζεται.

Επομένως η πραγματικότητα δείχνει ότι η ΕΕ χωρίς την συγκατάθεσή μας και μάλιστα ενάντια στο γενικό αίσθημα των Ευρωπαίων πολιτών μας επιβάλλει ύπουλα τα μεταλλαγμένα και μας καταναγκάζει να τρεφόμαστε εν αγνοία μας με αυτό που είναι απόλυτα τοξικό και επικίνδυνο για την υγεία και το περιβάλλον σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει και οι οποίες συστηματικά αποσιωπούνται ή απαξιώνονται.

Τελευταία δυστυχώς και υπό τις συνθήκες της ψευδο-κρίσης έχουμε την πλέον δυσάρεστη εξέλιξη αφού βλέπουμε να πέφτει το οχυρό της καλλιέργειας των ΓΤΟ σε ευρωπαϊκό έδαφος: ήδη σε Πορτογαλία, Ισπανία, Τσεχία και Ρουμανία έχουμε τέτοιες καλλιέργειες. Ο κίνδυνος και για την Ελλάδα είναι άμεσος.

Είναι πλέον ολοφάνερο ότι δεν μπορούμε να αφήνουμε την προστασία της υγείας μας στην ΕΕ του νεοφιλελευθερισμού η οποία προωθεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και τον απόλυτο έλεγχο της τροφής μας. Τώρα όσο ποτέ άλλοτε χρειάζεται η εγρήγορσή μας και η δυναμική επάνοδος της κοινής γνώμης η οποία είναι και η μόνη που μπορεί να τερματίσει τον εφιάλτη των ΓΤΟ στην Ευρώπη.