Συνηθισμένο στο εξωτερικό (όχι δηλαδή στην Βρετανία): η πολτοποίηση των νεοσσών είναι περισσότερο διαδεδομένη σε άλλες χώρες
Ειδικότερα καταπιάνεται με μια πτυχή αυτής της διαδικασίας: την θανάτωση των αρσενικών νεοσσών λίγες μόνο ώρες μετά την εκκόλαψη τους.
Αμέσως καταρρίπτεται η συνηθισμένη εσφαλμένη εντύπωση ότι για την παραγωγή αυγών δεν θανατώνονται τα ζώα.
Η αλήθεια, την οποία αναγνωρίζουν ακόμα και τα mainstream μέσα ενημέρωσης, είναι ότι όχι μόνο θανατώνονται, αλλά αυτό γίνεται με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο, αφού πετιούνται σαν σκουπίδια σε μια μηχανή για πολτοποίηση ή με ασφυξία επειδή τα αρσενικά δεν μπορούν να κάνουν αυγά.
Θλιβερή ύπαρξη: Μόλις εκκολαφθούν οι νεοσσοί τοποθετούνται πάνω σε σύστημα μεταφορικής ταινίας για να γίνει διαλογή με βάση το φύλο τους
Τέτοιου είδους ρεπορτάζ και δημοσιογραφικές έρευνες εμφανίζονται κατά καιρούς στον δυτικό τύπο αλλά ποτέ ίσως μέχρι σήμερα δεν έχουν εμφανιστεί σε εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
Παρόλα αυτά πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία της σύγχρονης κτηνοτροφίας και ο καταναλωτής θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς υποστηρίζει με τις επιλογές του.
Το ρεπορτάζ μπορείτε να το διαβάσετε στα αγγλικά κάνοντας κλικ στον τίτλο του πιο πάνω. Εδώ απλά παρατίθενται οι εικόνες που το συνοδεύουν και οι οποίες από μόνες τους πέρα από τα συναισθήματα που γεννούν, δίνουν πολλή τροφή για σκέψη.
Δυστυχώς αυτό που φαίνεται στις εικόνες είναι μόνο μία από τις πάρα πολλές πτυχές της βαναυσότητας που απαντώνται σε ότι έχει να κάνει με την χρήση και εκμετάλλευση των ζώων (κυρίως κτηνοτροφία και αλιεία).
Θανατώνονται αμέσως: Αυτά τα αρσενικά μιας ημέρας έχουν θανατωθεί σε θαλάμους αερίων και πέφτουν έξω από το μηχάνημα
Και αυτό που παραμένει ως αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι δεν υπήρχαν, δεν υπάρχουν και ούτε θα υπάρξουν ανώδυνες ή ανθρωπιστικές ή ευσπλαχνικές πρακτικές κτηνοτροφίας. Εξάλλου αυτή καθεαυτή η έννοια της εκμετάλλευσης, ή της υποδούλωσης ή της βίας είναι ασύμβατη με τον σεβασμό του άλλου ή την όποια καλοσύνη, δικαιοσύνη ή επιείκεια.
Επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός είναι ότι τα αυγά όπως και όλα τα υπόλοιπα ζωικά προϊόντα δεν είναι αναγκαία, αλλά γίνονται αναγκαία στον κατευθυνόμενο κόσμο των εταιρικών συμφερόντων τα οποία έχουν μετατρέψει σε βιομηχανίες την ύπαρξη και τις ζωτικές λειτουργίες των μη ανθρώπινων ζώων.
Για μια ακόμη φορά καταλήγουμε σε μια πόλωση και σε μια ακραία αντίφαση: κάτι που δεν είναι σημαντικό και αναγκαίο για τον άνθρωπο αποσπάται με την στέρηση, την υποβάθμιση και την εκμηδένιση αυτού που είναι σημαντικό, αναγκαίο και ζωτικό για τα μη ανθρώπινα ζώα.
Με άλλα λόγια, αυτός ο ταινιόδρομος δεν παράγει τροφή, όπως δεν παράγει τροφή και κάθε άλλη μορφή εκμετάλλευσης ζώων.
Η ζωή και ο θάνατος: Αυτή η γυναίκα ξεχωρίζει τα αρσενικά από τα θηλυκά για να βρει εάν κάποια διέφυγαν τον θάλαμο αερίων και απεικονίζεται να πετάει ένα αρσενικό κοτοπουλάκι από τον ιμάντα μεταφοράς σε ένα καφάσι
Και τότε το ερώτημα είναι γιατί να υπάρχει;
Υπάρχει για να παράγει το δίκιο του ισχυρότερου και την αντίληψη του κατώτερου όντος, ή του υπο-όντος, το οποίο για αυτόν τον λόγο καταδυναστεύεται και υποβάλλεται σε οτιδήποτε αποφασίσει ο κυρίαρχος του.
Υπάρχει για να καλλιεργεί και να αναπαράγει την μη συμπόνια στον πόνο του άλλου, την ανοχή στην αδικία, την κατάλυση της λογικής και του δικαίου με τον μεροληπτικό και αυθαίρετο ορισμό του πότε κάποια πράξη είναι εγκληματική και πότε δεν είναι.
Παράγει επίσης το διαίρει και βασίλευε μεταξύ των ανθρώπων και των μη ανθρώπων οι οποίοι τυγχάνουν της ίδιας εκμετάλλευσης στο τρέχον σύστημα. Και τελικά έχει στρέψει ολοκληρωτικά την μια πλευρά (των ανθρώπων) εναντίον της άλλης (των μη ανθρώπων) με αποτέλεσμα η εκμετάλλευση που υφίστανται οι άνθρωποι να ξεσπά και να βρίσκει διέξοδο στον κατώτερο κρίκο αυτής της αλυσίδας και έτσι να εκτονώνεται.
Όλο αυτό βοηθά την ατζέντα του υπάρχοντος εκμεταλλευτικού συστήματος να εφαρμόζεται και να εδραιώνεται.
Γι αυτό ο ταινιόδρομος της εκμετάλλευσης δεν σταματάει ποτέ.
Βγαίνοντας για λίγο αέρα: το κεφάλι αυτού του μικρού κοτόπουλου είχε ξετρυπώσει από το κλουβί
Επομένως το καίριο θέμα είναι πως αντιδρούν οι καταναλωτές, στην συγκεκριμένη περίπτωση οι καταναλωτές αυγών, μόλις μάθουν τι μεσολαβεί για να υπάρχουν ζωικά προϊόντα προς αγορά.
Σε αυτούς εναπόκειται η λύση του προβλήματος και αυτοί θα καθορίσουν για πόσο ακόμα θα του επιτρέπουν να συμβαίνει.