05 February 2007

Ελιά εναντίον της βιομηχανίας καρκίνου


Το θέμα που άνοιξε το τελευταίο διάστημα με τα φύλλα της ελιάς έχει πολύ βαθύτερες προεκτάσεις από τη θεραπεία του καρκίνου ή οποιασδήποτε άλλης "ανίατης" ασθένειας.


Κλονίζει σοβαρά το ηδη κλονισμένο σύστημα υγείας που δέχεται μόνο ως "ορθόδοξη" τη συμβατική, ή αλλιώς αλλοπαθητική ιατρική.( αλλοπαθητική - η πάθηση έρχεται από αλλού χωρίς να φταίμε σε τίποτα εμείς και ο τρόπος ζωής και
διατροφής μας και η θεραπεία γίνεται αποκλειστικά με φάρμακα και χειρουργικές επεμβάσεις.)


Και ταυτόχρονα στρέφει το προβληματισμό της κοινής γνώμης προς τη κατεύθυνση της φυσικής καταπολέμησης της οποιασδήποτε νόσου και κατ’επέκταση της σωστής πρόληψης μέσω της φυσικής διατροφής.


Η πλειοψηφία του κόσμου αλλά και μεγάλο μέρος των συμβατικών, αλλοπαθητικών γιατρών είναι πλήρως απογοητευμένοι από την αναποτελεσματικότητα των συμβατικών θεραπειών.


Αλλά και όλοι μας βλέπουμε γονείς, συγγενείς και φίλους μας να χάνονται αβοήθητοι από την επιδημία των εκφυλιστικών παθήσεων(καρκίνος, καρδιακά, εγκεφαλικά, διαβήτης), των λεγομένων και ασθενειών του πηρουνιού που έναν αιώνα πριν ήταν από σπάνιες έως άγνωστες.


Η ελπίδα για μια θεραπεία μέσα στα όρια της συμβατικής ιατρικής έχει διαψεύσει τους πάντες τα τελευταία 30 χρόνια και πολλοί μάλιστα μιλούν για τη λεγόμενη πια βιομηχανία καρκίνου.(Η διαιώνιση αποτυχημένων θεραπειών που ωφελούν ορισμένα κατεστημένα συμφέροντα και όχι τους ασθενείς.)


Δικαιολογημένη λοιπόν ή ανταπόκριση του κόσμου στις θεραπευτικές ιδιότητες της ελιάς γιατί σε μια τόσο κρίσιμη κατάσταση ζωής ή θανάτου το σκεπτικό των ανθρώπων είναι να δοκιμαστεί κάθε δυνατότητα θεραπείας.


Και θα έλεγα επίσης ότι το ένστικτο του κόσμου δεν γελιέται όταν περιμένει τη θεραπεία από ένα φυτό γιατι είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι τα φυτά έχουν θεραπευτικές ιδιότητες.


Το λάθος του κόσμου είναι ότι παρασύρεται σε μια αντίληψη που λέει πως υπάρχει η εύκολη και γρήγορη θεραπεία και η πανάκεια ή το μαγικό χάπι για οποιαδήποτε νόσο.


Τα πράγματα δεν είναι δυστυχώς έτσι γιατί η πορεία πίσω στην υγεία είναι μια διαδικασία ενημερωμένης και υπεύθυνης δράσης και εξαρτάται απόλυτα από μια στροφή 180 μοιρών στο τρόπο ζωής και διατροφής του ατόμου προς τη πραγματικά και ουσιαστικά υγιεινή κατεύθυνση.


Το άλλο λάθος είναι η εμμονή σε ένα και μόνο φυτό λόγω της ανεύθυνης ή και σκόπιμης εστίασης σε αυτό από τα μαζικά μέσα, τη στιγμή που σήμερα ξέρουμε ότι όλα τα φυτά περιέχουν θεραπευτικές ουσίες, τα λεγόμενα φυτοχημικά με αντικαρκινικές και όχι μόνο ιδιότητες.


Τρανά παραδείγματα, η αλόη βέρα και το σιταρόχορτο αλλά και όλα τα άλλα γνωστά βότανα με τις ιδιαίτερες χρήσεις τους το καθένα.


Άρα λοιπόν όσο χυμό ελιάς και να πιεί κανείς και όσα βότανα κι αν πάρει, θα έχουν σίγουρα επικουρική δράση αλλά αυτά ποτέ δεν θα μπορέσουν να υποκαταστήσουν την ανάγκη του οργανισμού για θρέψη.


Γιατι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όταν ο οργανισμός μας νοσεί δεν του λείπουν φάρμακα αλλά του λείπουν θρεπτικά συστατικά και ότι οι εκφυλιστικές ασθένειες οφείλονται καθαρά σε λανθασμένες διατροφικές επιλογές.


Το κυρίαρχο λοιπόν είναι η συνεχής τροφοδότηση του οργανισμού μας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται τα κύτταρα μας για να λειτουργήσουν όπως οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ένζυμα και μάλιστα σε πρωτογενή, ανεπεξέργαστη, φυσική, ζωντανή μορφή.


Μόνο έτσι προστατευόμαστε απέναντι στην ασθένεια αλλά και δίνουμε τη δυνατότητα στο γιατρό που υπάρχει μέσα μας και δεν είναι άλλος από το ανοσοποιητικό μας σύστημα να μας θεραπεύσει σε περίπτωση που νοσήσουμε.


Μέσα μας κρύβουμε τεράστιες δυνάμεις αυτοθεραπείας (
Vis Medicatrix Naturae – η Θεραπευτική Δύναμη της Φύσης) και το μόνο που χρειάζεται είναι να τις βοηθήσουμε και όχι να τους πάμε κόντρα.


Σ’αυτή μας τη προσπάθεια η πλήρως φυσική διατροφή είναι ο κύριος σύμμαχος μας αφού είναι και ο κυρίαρχος παράγοντας υγείας, όπως τόσο εύστοχα και με τόση σοφία τον όρισε ο Ιπποκράτης χιλιετίες πριν:

η τροφή σου είναι το φάρμακο σου και το φάρμακο σου είναι η τροφή σου.


Γι αυτό και οι πιο επιτυχημένες θεραπείες για το καρκίνο τα τελευταία 50 χρόνια είναι καθαρά διατροφικές όπως η πασίγνωστη μέθοδος
Gerson που βασίζεται στους φυσικούς χυμούς.


Εξάλλου με μια απλή έρευνα στο ιντερνετ μπορούμε να διαβάσουμε από πρώτο χέρι τις αμέτρητες μαρτυρίες ανθρώπων που σώθηκαν από το καρκίνο μέσω διατροφικής θεραπείας όπως η ωμοφαγία.

Ιδιαίτερα αξιόλογη είναι η περίπτωση της Shelly Keck η οποία αναφέρει τη θεραπεία της (χωρίς φάρμακα παρά μόνο μέσω της διατροφής) σε ένα ολόκληρο βιβλίο που μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν σε μορφή pdf από εδώ:

http://www.dyingtogetwell.com/


Συνοψίζοντας λοιπόν το μήνυμα της ελιάς είναι ότι ένα φυτό από μονο του δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά αλλά μια συνολικά φυσική, υγιεινή διατροφή μπορεί και ότι αν θέλουμε τη μεγαλύτερη πιθανότητα ίασης η φυσική οδός είναι η ενδεδειγμένη.



1 comment:

ΠΡΕΖΑ TV said...

Η ελια μπορει να εχει θεραπευτικες ιδιοτητες,αλλα καλο θα ηταν καποιοι να μην παιζουν με το πονο του αλλου...