25 May 2010

Νοοτροπία κερδοσκοπίας



Ακούγεται πλέον συχνά ότι η χώρα τελεί υπό νέα κατοχή. Όμως αυτή η ιδιόμορφη κατοχή δεν είναι κάτι νέο αλλά ούτε και αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο.  Από καιρό η πραγματική ελευθερία του ανθρώπου παγκόσμια περικόπτεται και μέσω μηχανισμών όπως το ΔΝΤ επιχειρείται ο ακόμα πιο ασφυκτικός έλεγχος της λιγοστής ελευθερίας που έχει απομείνει.

Υπεύθυνη γι αυτό είναι μια γενικευμένη επίθεση, συντονιζόμενη από μια υπερεθνική καπιταλιστική ελίτ η οποία:
·        Κατρακυλάει όλο και πιο γρήγορα τον πλανήτη στον φασισμό και σε μια παγκόσμια φασιστική διακυβέρνηση
·        Κάνει ιδιοκτησία αυτής της οικονομικής ελίτ συνεχώς όλο και μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη και των φυσικών του πόρων, οι οποίοι δεν μπορούν και δεν πρέπει να ανήκουν σε κανένα αλλά υπάρχουν για μια δίκαιη και ισότιμη χρήση από τα ανθρώπινα και μη ανθρώπινα ζώα και γενικά από όλα τα είδη αυτού του πλανήτη.
·        Επεμβαίνει στρατιωτικά σε οποιοδήποτε σημείο της γης με προβοκατόρικες, κατασκευασμένες αφορμές (τρομοκρατία,  false flag operations, black ops, κλπ)
·        Διευρύνει συνεχώς ένα ολοκληρωτικό, αυταρχικό, αστυνομικό κράτος με πρόσχημα και πάλι εσωτερικές κατασκευασμένες απειλές (false flag operations, black ops, ή psy ops*)
·        Προωθεί τον πλήρη έλεγχο στην διατροφή με τους γενετικά τροποποιημένους σπόρους και οργανισμούς και τον Codex alimentarious.
·        Κατασκευάζει ψεύτικες ασθένειες και απειλές υγείας για να χορηγήσει επικίνδυνα εμβόλια και φάρμακα
·        Ψεκάζει τους ουρανούς του πλανήτη με χημικά (chemtrails) από το 1999 και κανένας δεν μπορεί να λάβει απάντηση για το τι πραγματικά συμβαίνει
·        Ενισχύει συνεχώς συντηρητικές αντιλήψεις στις συνειδήσεις των ανθρώπων (πχ κάθε μορφής ρατσισμό) με στόχο τον διχασμό.
·        Καταστρατηγεί την έννοια και την αξία της αειφορίας στην διαδικασία της καπιταλιστικής παραγωγής και ειδικότερα όσον αφορά την διατροφή δηλητηριάζει το νερό, το χώμα και την τροφή που καταναλώνουμε
·        Χρησιμοποιεί τα μέσα ενημέρωσης για την απόσπαση της προσοχής από τα πραγματικά ζητήματα του πλανήτη με σκοπό την παρεμπόδιση της συνειδητοποίησης και την μη ανάληψης δράσης ενάντια στις αιτίες και στους υπαίτιους της κρίσης.

Η σημερινή κατάληξη της χώρας αλλά και γενικότερα του κόσμου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αλλά μια προδιαγεγραμμένη και αναμενόμενη πορεία από την στιγμή που η κερδοσκοπία από κατακριτέα και ανήθικη πράξη αναδείχτηκε σε κυρίαρχη αξία του συστήματος και εμπότισε την κοινωνία.

Ο μέσος άνθρωπος, υφιστάμενος ο ίδιος την εκμετάλλευση και την κερδοσκοπία των καπιταλιστών, ωθήθηκε να επιβραβεύει την κερδοσκοπία. Επιπλέον εγκλωβίστηκε σε ένα μοντέλο ζωής βασισμένο στην κερδοσκοπία εις βάρος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος μέσω μιας κατανάλωσης που αρνείται να κάνει την σύνδεση μεταξύ του τελικού προϊόντος και της διαδικασίας παραγωγής του.

Έτσι καταλήξαμε να ζούμε ως κερδοσκόποι εις βάρος:
- άλλων ανθρώπων σε "φτωχές" χώρες που εργάζονται σε συνθήκες δουλείας και πείνας για να παράγουν τα αγαθά που καταναλώνουμε.

- του περιβάλλοντος, το οποίο για χάρη της απόλαυσης και της ευκολίας μας (π.χ. πλαστικές συσκευασίες)  καταδικάζουμε στην καταστροφή.

- των ζώων, τα οποία έμελλε να γίνουν ο μέγιστος αποδέκτης της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης στο κυνήγι ενός ματαιόδοξου "κέρδους" που λέγεται απόλαυση, ευκολία, διασκέδαση, συνήθεια.

Και έτσι οδηγηθήκαμε στην μέγιστη ύβρη προς την ζωή: να σκοτώνουμε πάνω από 55 δισεκατομμύρια ζώα της στεριάς και 90 δισεκατομμύρια ζώα της θάλασσας σε όλο τον πλανήτη κάθε χρόνο για τροφή καθώς επίσης να εκμεταλλευόμαστε και να σκοτώνουμε και πολλά άλλα εκατομμύρια ζώα για το δέρμα και τη γούνα, για πειράματα και κυνήγι, σε τσίρκο, ζωολογικούς κήπους, ενυδρεία, ταυρομαχίες, κλπ. 

Εκτοξεύσαμε το "σπρεντ" της αδιαφορίας μας προς τα μη ανθρώπινα ζώα στα ύψη για να τα εκμεταλλευόμαστε χωρίς καμία ενοχή.

Όταν η τροφή είναι "απόλαυση" η ζωή δεν έχει αξία. Όταν η ένδυση είναι "μόδα" η ζωή δεν έχει αξία.
Το προσωπικό "κέρδος" της απόλαυσης και της ευκολίας μας εκμηδένισε την αξία της ζωής. Πάνω σ’ αυτήν την αντίληψη χτίσαμε την πορεία μας και φτάσαμε εδώ. Δρούμε ως κερδοσκόποι απέναντι στα ζώα για χιλιετίες.

Βολευτήκαμε σε ιδεολογήματα και μύθους:
Η ζωή δεν έχει την ίδια αξία όταν ανήκει σε άτομο άλλου χρώματος, άλλου φύλου, άλλης εθνικότητας, άλλης τάξης, άλλου είδους.

Αλλά εάν το ανθρωποκεντρικό και εφήμερο καπιταλιστικό σύστημα επιβραβεύει τους κερδοσκόπους, το αιώνιο οικοσύστημα της Γης θα τους αποβάλλει κάποια στιγμή ως ξένο σώμα.

Η ώρα της προσωπικής ευθύνης

Το μήνυμα της συγκυρίας είναι η καταδίκη της κερδοσκοπίας και η απελευθέρωση της συνείδησης από στερεότυπα και μύθους.

Ο καθένας οφείλει να κάνει την σύνδεση των γεγονότων και να βγει από το κοντόφθαλμο πλαίσιο μιας νοοτροπίας κερδοσκοπίας, η οποία διακυβεύει τα πάντα προς όφελος κάποιων λίγων. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τους όρους του παιχνιδιού τους που μας θέλουν να υφιστάμεθα τις συνέπειες της κερδοσκοπίας τους και με την σειρά μας να γινόμαστε κερδοσκόποι, μετακυλύοντας αυτές τις συνέπειες σε όσους βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από εμάς.

Αυτό που απαιτείται είναι η αναζήτηση αυθεντικών προγραμμάτων δράσης που θα αποδυναμώνουν πραγματικά το σημερινό απολυταρχικό σύστημα και θα το μεταμορφώσουν ριζικά.

“Να ενοχλείτε, να είστε η άμμος και όχι το λάδι στα γρανάζια του κόσμου” έλεγε ο Οδ. Ελύτης.

Στην προκειμένη περίπτωση η άμμος είναι οι αξίες και μια ζωή στηριγμένη στην εφαρμογή του δικαίου, στην μη εκμετάλλευση, στην μη καταπίεση, στην μη βία, στον σεβασμό της αξίας της ζωής, στην αειφορία, στην ελευθερία.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι ασπάζονται αυτές τις αξίες και ζουν βάσει αυτών τόσο θα μεταμορφώνεται το σύστημα από το κακοήθες καρκίνωμα που έχει μετατραπεί σε ένα αρμονικό κόσμο συνύπαρξης και αλληλεγγύης με το οικοσύστημα που μας φιλοξενεί.

Η τρέχουσα πραγματικότητα πλέον απαιτεί πέρα από τις εφήμερες διαμαρτυρίες (πχ συγκεντρώσεις ή πορείες, κλπ) μια μόνιμη απάντηση μέσω ενός τρόπου ζωής που θα  βλάπτει μόνιμα τα συμφέροντα εκείνα που ενεργούν εις βάρος των ανθρώπινων και μη ανθρώπινων ζώων και του περιβάλλοντος.

Αυτός ο εναλλακτικός τρόπος ζωής έχει αρχίσει να αναδύεται και χαρακτηρίζεται από την προωθημένη συνειδητοποίηση και μια βιοκεντρική αντίληψη του κόσμου μας. Βασικός πυλώνας μιας τέτοιας θεώρησης του κόσμου και ενός τέτοιου τρόπου ζωής είναι ο veganism, ο οποίος δεν είναι απλά μια διατροφή αλλά ο τρόπος του να ζει κάποιος με αβλάβεια, με μη εκμετάλλευση και με σεβασμό για την ελευθερία και την ζωή.

Ο veganism δεν είναι η μόνο η άρνηση αποκόμισης κέρδους (με την μορφή της απόλαυσης, της συνήθειας, της ευκολίας από την κατανάλωση ζωικών προϊόντων) από εκείνους που η ανθρωποκεντρική αντίληψη περί ανωτερότητας του είδους μας έχει καταδικάσει σε καθεστώς δουλείας και τυραννικής εξόντωσης.

Είναι η ανιδιοτέλεια στην σχέση μας με τους ανθρώπους, τα ζώα και την φύση και επιπλέον η επιθυμία της βαθιάς κατανόησης του ρόλου μας μέσα στο οικοσύστημα του πλανήτη και της εναρμόνισης μας με το γίγνεσθαι αυτού του συστήματος αντί των αγορών.



* Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις (PSYOP, PSYOPS=Psychological Operations) είναι τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις για να επηρεάσουν το σύστημα αξιών και πεποίθησεων ενός συγκεκριμένου κοινού-στόχου, τα συναισθήματα, τα κίνητρα, την λογική, και την συμπεριφορά του. Οι συγκεκριμένοι στόχοι μπορούν να είναι κυβερνήσεις, οργανώσεις, ομάδες, και άτομα. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται προκειμένου να αποσπαστούν ομολογίες, ή να ενισχυθούν στάσεις και συμπεριφορές που θα είναι ευνοϊκές για τους στόχους αυτών που διενεργούν αυτές τις επιχειρήσεις. Οι ψυχολογικές επιχειρήσεις συνδυάζονται μερικές φορές με τις λεγόμενες μαύρες επιχειρήσεις (black operations) ή την τακτική της παραπλανητικής σημαίας (false flag operations).
Πηγή: wikipedia
 


12 May 2010

Το χρήμα ως χρέος


Ένα βίντεο για την κριτική του τραπεζικού συστήματος

Διάρκεια 47 λεπτά

Το 2006 ο Paul Grignon, ένας Καναδός καλλιτέχνης, πρώην χίπις, που ασχολείται με τις γραφικές τέχνες και σκηνοθετεί ταινίες κινουμένων σχεδίων, έφτιαξε ένα μικρό βιντεάκι, το Money as debt, που έκανε θραύση στο διαδίκτυο όπου το είδαν εκατομμύρια θεατές.

Το θέμα του είναι το τραπεζικό σύστημα και η δημιουργία του χρήματος μέσα από την ιστορία. Με απλά παραδείγματα ο
Paul Grignon εξηγεί παραστατικά πως η χρηματιστική και τραπεζική βιομηχανία, μέσω του μηχανισμού της δανειοδότησης, έχει καταφέρει να ελέγχει και να εκμεταλλεύεται την παγκόσμια οικονομία.

Παρόλες τις αμφιλεγόμενες πλευρές του, για τις οποίες δεν έχει λείψει η κριτική, το εν λόγω φίλμ είναι πολύ χρήσιμο για όσους αναρωτιούνται ποια είναι η προέλευση και η λειτουργία του χρήματος στη σύγχρονη οικονομία, ιδίως τώρα στον καιρό της κρίσης.