25 May 2015

Προσφυγή επιστημόνων για την προστασία από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την Ασύρματη Τεχνολογία



ΠΗΓΗ: EMFScientist.org

Προσφυγή διεθνούς ομάδας επιστημόνων προς ΟΗΕ για την προστασία του ανθρώπου και της άγριας ζωής από τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία και την Ασύρματη Τεχνολογία
Η αντικρουόμενη στάση της ΠΟΥ όσον αφορά τον κίνδυνο χρειάζεται να ενισχυθεί, λένε 190 επιστήμονες

Νέα Υόρκη, 11 Μαΐου 2015. Σήμερα 190 επιστήμονες από 39 έθνη υπέβαλαν προσφυγή στα Ηνωμένα Έθνη, τα κράτη μέλη του ΟΗΕ και την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) ζητώντας τους να υιοθετήσουν πιο προστατευτικές οδηγίες έκθεσης για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία (EMF) και την ασύρματη τεχνολογία μπροστά στις ολοένα και περισσότερες ενδείξεις κινδύνου. Αυτές οι εκθέσεις αποτελούν μια ταχέα αναπτυσσόμενη μορφή περιβαλλοντικής ρύπανσης σε όλο τον κόσμο.

Η «Διεθνής προσφυγή Επιστημόνων για τα EMF», ζητά από τον Γενικό Γραμματέα και τους συνδεόμενους φορείς των Ηνωμένων Εθνών να ενθαρρύνουν προληπτικά μέτρα, για να περιορίσουν τις εκθέσεις EMF, και να εκπαιδεύσουν το κοινό σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία, ιδίως για τα παιδιά και τις εγκύους.

Η προσφυγή επισημαίνει τις αντικρουόμενες θέσεις της ΠΟΥ για τον κίνδυνο από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Η Διεθνής Υπηρεσία Έρευνας για τον Καρκίνο της ΠΟΥ ταξινομεί την ακτινοβολία Ραδιοσυχνοτήτων ως Ομάδα 2B "πιθανώς καρκινογόνο» το 2011, και τα εξαιρετικά χαμηλά πεδία συχνότητας το 2001. Παρ 'όλα αυτά, η ΠΟΥ συνεχίζει να αγνοεί τις συστάσεις του δικού της πρακτορείου και ευνοεί τις οδηγίες που συνιστώνται από τη Διεθνή Επιτροπή για Προστασία από Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Αυτές οι οδηγίες, που αναπτύχθηκαν από μια αυτο-επιλεγμένη ομάδα της βιομηχανίας, έχουν εδώ και καιρό επικριθεί ως μη-προστατευτικές.

Η προσφυγή καλεί τον ΟΗΕ να ενισχύσει τις συμβουλευτικές ενημερώσεις του σχετικά με τους κινδύνους των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων για τον άνθρωπο και να αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις στην άγρια ​​ζωή και στους άλλους ζωντανούς οργανισμούς, υπό την αιγίδα του Περιβαλλοντικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τον επιδεικνυόμενο από την επιστήμη κίνδυνο, και να επιλύσει έτσι αυτήν την ασυνέπεια.

Ο Martin Blank, PhD, του Πανεπιστημίου Κολούμπια, λέει, «οι διεθνές οδηγίες έκθεσης για τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία θα πρέπει να ενισχυθούν ώστε να αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα των επιπτώσεών τους στο σώμα μας, ειδικά στο DNA μας. Ο χρόνος για να ασχοληθούμε με τις βλαβερές βιολογικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις στην υγεία έχει καθυστερήσει πολύ. Πρέπει να μειωθεί η έκθεση μέσω της θέσπισης πιο προστατευτικών οδηγιών."

Ο Joel Moskowitz, PhD, του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας, Berkeley, λέει, "οι οδηγίες της ICNIRP θέτουν πρότυπα έκθεσης για τα κατώτατα όρια της υψηλής σε ένταση και μικρής σε διάρκεια ιστό-θέρμανσης. Αυτά δεν μας προστατεύουν από την χαμηλής έντασης, χρόνια έκθεση που είναι συνηθισμένη σήμερα. Οι επιστήμονες που υπογράφουν την προσφυγή ζητούν από τον ΟΗΕ και τα κράτη μέλη να προστατεύσουν τον παγκόσμιο ανθρώπινο πληθυσμό και την άγρια πανίδα από την έκθεση σε EMF."

 

 

11 May 2015

Μελέτη: Θρέφοντας το κόσμο χωρίς ΓΤΟ

Μελέτη που δημοσιεύτηκε από την

Environmental Working Group

στις 31 Μαρτίου 2015
download_pdf
Κατεβάστε τη μελέτη στα αγγλικά κάνοντας κλικ στην εικόνα

Η καλλιέργεια τροφής έχει ένα σημαντικό τίμημα για το περιβάλλον, που θα επιδεινωθεί στη διάρκεια των επόμενων δεκαετιών, καθώς η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με την πρόκληση να θρέψει έναν αυξανόμενο πληθυσμό.

Οι εταιρείες βιοτεχνολογίας και οι υποστηρικτές της βιομηχανικής γεωργίας υποστηρίζουν ότι οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες (ΓΤΟ) είναι το κλειδί για να «τραφεί ο κόσμος», αλλά πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι αυτή η υπόσχεση είναι ανυπόστατη. Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία:

–   Οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες – κυρίως καλαμπόκι και σόγια – δεν έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στην παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια και χρησιμοποιούνται κυρίως ως ζωοτροφή και ως καύσιμο για τα αυτοκίνητα, και όχι για τους ανθρώπους.

–   Οι μελέτες δείχνουν ότι οι ΓΤ καλλιέργειες στις ΗΠΑ δεν είναι πιο παραγωγικές από τις μη-ΓΤ καλλιέργειες στη Δυτική Ευρώπη.

–   Μια πρόσφατη μελέτη στην Αφρική διαπίστωσε ότι ποικιλίες φυτών που διασταυρώθηκαν για ανθεκτικότητα στην ξηρασία χρησιμοποιώντας παραδοσιακές τεχνικές βελτίωσαν τις αποδόσεις 30 τοις εκατό περισσότερο από όσο οι ΓΤ ποικιλίες.

Αντί να βασιζόμαστε στις κενές ελπίδες των ΓΤ καλλιεργειών, είναι λογικό να εφαρμόσουμε στρατηγικές κοινής λογικής που θα μπορούσαν να αυξήσουν τη παραγωγή τροφίμων με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Μεταξύ αυτών είναι:

– η χρήση των πόρων (η έξυπνη χρήση λιπασμάτων θα μπορούσε να αυξήσει κατά 30% τις διαθέσιμες θερμίδες)
– η αλλαγή της πολιτικής για τα βιοκαύσιμα (ο τερματισμός των καλλιεργειών ως βιοκαυσίμων θα μπορούσε να αυξήσει κατά 8% τις διαθέσιμες θερμίδες)
– η τροφή που πετιέται (αν πάψουμε να πετάμε τροφή, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει κατά 33% τις διαθέσιμες θερμίδες),
– η αλλαγή της διατροφής (αν μειώσουμε τη παγκόσμια κατανάλωση κρέατος στο μισό, αυτό θα μπορούσε να αυξήσει κατά 27% τις διαθέσιμες θερμίδες)

ewg1

Συνολικά, η πιο έξυπνη χρήση των πόρων, η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και διάθεσης πόρων στους μικρούς αγρότες, η αλλαγή πολιτικής για τα βιοκαύσιμα, η μείωση της σπατάλης τροφίμων και η αλλαγή της διατροφής θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τη διαθεσιμότητα θερμίδων και να μειώσουν την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή τροφίμων.


ΠΗΓΗ: https://gmfreegreece.wordpress.com