30 June 2014

Ένα βήμα πριν την έγκριση της καλλιέργειας των μεταλλαγμένων στην ΕΕ: Τι σημαίνει αυτό; Τι διακυβεύεται;




Όπως ήταν αναμενόμενο (από την έως τώρα στάση της ΕΕ) εγκρίθηκε η πρόταση για την καλλιέργεια των μεταλλαγμένων από τους υπουργούς περιβάλλοντος των χωρών της ΕΕ. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από το νέο ευρωκοινοβούλιο εντός του 2014 και εάν η πρόταση περάσει τότε πολύ σύντομα, από το 2015, οι ΓΤ σπόροι θα είναι η μακάβρια πραγματικότητα στα εδάφη της Ευρώπης.

Αν τελικά δοθεί το ΟΚ στην θανάσιμη απειλή για τη ζωή που λέγεται ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί), θα πρόκειται για μια απόφαση που αγνοεί προκλητικά την κοινή γνώμη και την σταθερή αποστροφή της πλειοψηφίας των ευρωπαίων πολιτών στα μεταλλαγμένα. Ότι και αν έχει επιχειρηθεί από το αντίπαλο στρατόπεδο (αυτό της νέας τάξης που προωθεί την λεγόμενη «βιοτεχνολογία») δεν μπορεί να αντιστρέψει την άποψη του μέσου ευρωπαίου για τα μεταλλαγμένα τα οποία έχουν εξ αρχής στιγματιστεί και καταγραφεί στη συνείδησή του ως κάτι τρομερά επικίνδυνο και αρνητικό (και όχι άδικα). Η απλή λογική αλλά και η παγκόσμια εμπειρία έχουν καταρρίψει ένα προς ένα τα αυθαίρετα «επιχειρήματα», τις «αξιώσεις» και τις «υποσχέσεις» των εταιρειών των μεταλλαγμένων. Η διαίσθηση του κόσμου υπερβαίνει την προπαγάνδα των εταιρειών - που παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως δήθεν εκπρόσωπους της «προόδου» και της «επιστήμης» ενώ στιγματίζουν όσους αντιδρούν ως οπισθοδρομικούς - γιατί γνωρίζει ότι η επιστήμη δεν είναι ουδέτερη αλλά εκφράζει αποκλειστικά την ατζέντα κα τα συμφέροντα αυτών που την προωθούν. Επίσης μια πραγματική επιστήμη η οποία είναι διαφανής και ανοιχτή στον αντικειμενικό, ανεξάρτητο έλεγχο αλλά και στον κοινωνικό έλεγχο δεν απελευθερώνει στο περιβάλλον ΓΤ σπόρους και οργανισμούς που στη συνέχεια δεν μπορεί να ξαναμαζέψει. Και ακόμα, η υπεύθυνη επιστήμη λειτουργεί με βάση την Αρχή της Προφύλαξης (Precautionary Principle) και δεν καταστρέφει την βιοποικιλότητα προξενώντας (σκόπιμη) γενετική μόλυνση και δηλητηρίαση του DNA και των υπόλοιπων φυτών στην άγρια φύση.

Πέρα όμως από την καταστροφική κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι μεταλλαγμένες καλλιέργειες, ο μέσος άνθρωπος αηδιάζει μπροστά στο απύθμενο θράσος του λόμπι της βιοτεχνολογίας για την δήθεν «ανθρωπιστική» τους πρόθεση να θρέψουν τον κόσμο με τα μεταλλαγμένα αφού το επιχείρημα είναι διάτρητο και συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό αισχίστου είδους. Γιατί αυτός που λειτουργεί πραγματικά ανθρωπιστικά και θέλει όντως να σώσει ανθρώπους, δεν τους αφαιρεί δόλια το δικαίωμα στους σπόρους μέσω πατεντών και δεν τους καταστρέφει γενετικά αυτό που μέχρι τώρα η Φύση τους έδινε γενναιόδωρα και δωρεάν. Η πρόθεση της ανθρωπιστικής βοήθειας έχει ως βασική αρχή (ακόμα και αν είσαι εταιρεία) να παρακάμψεις το κέρδος, να βοηθήσεις αφιλοκερδώς, και να δουλέψεις με το πνεύμα του εθελοντισμού (όπως πχ γίνεται στο λογισμικό open source) για να εμπλουτίσεις την υπάρχουσα εμπειρία και σοφία που έχει συσσωρευτεί στο ζήτημα της καλλιέργειας της τροφής. Όμως όταν κάνεις ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή προσπαθείς να σβήσεις και να εξαφανίσεις αυτή τη σοφία και τη γνώση χιλιετιών και να επιβάλεις εκβιαστικά μια «τεχνολογία» για το κέρδος και τη μονοπώληση της τροφής, τότε η ιδιοτέλεια και το συμφέρον γκρεμίζουν και την τελευταία ψευδαίσθηση περί «ανθρωπιστικών» προθέσεων. Και τέλος, πέρα από τα λόγια δεν ξεχνάμε τις πράξεις αυτών των εταιρειών (εγκληματική δραστηριότητα προς ανθρώπους και περιβάλλον: agent orange, DDT, διοξίνη, PCB, ασπαρτάμη, κλπ) που τα λένε όλα για τις πραγματικές προθέσεις τους.

Επιπλέον, ο κόσμος βλέπει και την παταγώδη διάψευση της δήθεν απόδοσης των ΓΤ καλλιεργειών η οποία όχι μόνο δεν είναι μεγαλύτερη αλλά πολλές φορές είναι μικρότερη και στα 20 χρόνια που υπάρχει αυτή η «τεχνολογία» οι άνθρωποι που πεινούν αντί να μειώνονται αυξήθηκαν δραματικά. Η αλήθεια είναι ότι οι μικροί καλλιεργητές με τους ντόπιους σπόρους είναι αυτοί που ακόμη και σήμερα παράγουν από το 50 έως το 70% της τροφής στον πλανήτη (και μάλιστα στο ¼ του γεωργικού εδάφους της Γης) και είναι αυτοί που πραγματικά θρέφουν τον κόσμο. Επίσης η εξάλειψη της πείνας δεν είναι θέμα ποσότητας αφού το 1/3 έως και το μισό της παραγόμενης τροφής πετιέται, αλλά είναι αποκλειστικά θέμα φτώχιας, εξαθλίωσης και της λεγόμενης επισιτιστικής κρίσης η οποία εκτίναξε τις τιμές της τροφής. Η κρίση αυτή μάλιστα προέκυψε λόγω της κατάληψης τεραστίων εκτάσεων γης για την ΓΤ καλλιέργεια βιοκαυσίμων. 

Εικόνα από το biotechwatch.gr

Η συνολική λοιπόν εκτίμηση της κατάστασης δείχνει ότι τα μεταλλαγμένα είναι το πρόβλημα και όχι η λύση και ο κόσμος βλέπει πέρα από το κοντόφθαλμο σκεπτικό που θέλουν να τον εγκλωβίσουν. Αντιλαμβάνεται ότι κάτι βρωμάει με όλο αυτό το αμόκ και τη φανατική εμμονή να επιβληθούν οι ΓΤΟ αλλά και τη σκανδαλώδη υποστήριξη τους από κυβερνήσεις και πολιτικούς. Το μήνυμα της κοινωνίας - μέσα από την σταθερή προτίμηση και συνειδητή ενδυνάμωση της βιολογικής αλλά και κάθε καλλιέργειας χωρίς χημικά - γίνεται όλο και πιο σαφές: ο κόσμος απαιτεί πραγματική τροφή και όχι τροφή Φρανκενστάϊν. Και θέλει πλέον να ξεμπερδέψει μια και καλή και με την συμβατική, χημική γεωργία (τη λεγόμενη και «πράσινη επανάσταση») και πόσο μάλλον με τα μεταλλαγμένα που αυξάνουν σε τεράστιο βαθμό την έκθεση σε ακόμα πιο επικίνδυνα φυτοφάρμακα. Με άλλα λόγια ο κόσμος δειλά αλλά σταθερά προασπίζεται την Διατροφική του Κυριαρχία, το δικαίωμα δηλαδή στην τροφή και στο να έχει λόγο για το πως αυτή θα παράγεται.

Μπροστά σε μια τέτοια εξέλιξη το αντίπαλο στρατόπεδο κρίνει ότι η καλύτερη άμυνα είναι επίθεση και επιχειρεί την τελική κλιμάκωση ύπουλα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Με τον αντιπερισπασμό της στημένης οικονομικής κρίσης με τις πραγματικές όμως συνέπειες για τους πολίτες και με την προσφιλή πρακτική της ψήφισης νομών προσπαθούν να μας φέρουν προ τετελεσμένων γεγονότων ώστε να μην μπορέσουμε να αντιδράσουμε ή όταν θα το κάνουμε να είναι πολύ αργά – όπως έχει ήδη συμβεί στις ΗΠΑ όπου έχει δοθεί η χαριστική βολή στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της τροφής. Βρισκόμαστε λοιπόν στην πιο κρίσιμη φάση του αγώνα και τώρα χρειάζεται η μέγιστη εγρήγορση.

Τι θα σημάνει η έγκριση της καλλιέργειας των ΓΤΟ; Τι διακυβεύεται;

Καταρχήν η Ευρώπη δεν είναι ένας τόπος ελεύθερος από μεταλλαγμένα. Ήδη πάνω από 50 ΓΤ οργανισμοί (κυρίως μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι για ζωοτροφή, και τα παράγωγά τους όπως σογιέλαιο που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα, και φυσικά το γλυκαντικό χημικό ασπαρτάμη που προέχεται από ΓΤ βακτήρια) ύπουλα έχουν εγκριθεί την τελευταία δεκαετία και κυκλοφορούν στην ΕΕ εν αγνοία μας αλλά και ενάντια στην θέλησή μας, αφού οι ΓΤΟ ήταν ανέκαθεν στην ατζέντα της ΕΕ. Επιπλέον, δεν γνωρίζουμε αν οι καλλιέργειες μας δεν έχουν ήδη μολυνθεί (σκόπιμα ή μη). Δεν υπάρχει το νομικό πλαίσιο αλλά και η βούληση για να ερευνηθεί η μόλυνση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Η μεταλλαγμένη σόγια και το καλαμπόκι που κυκλοφορούν για χρόνια ως ζωοτροφή, μπορεί κάλλιστα να έχουν παραπέσει και διαδοθεί ήδη σε κάποια εδάφη και με τη γύρη να έχουν μολύνει και αλλοιώσει το DNA των φυσικών σπόρων. Επίσης σκόπιμα θα μπορεί να έχουν μεταφερθεί σπόροι (πχ από τη Ρουμανία που είναι ξέφραγο αμπέλι στα ΓΤΟ εδώ και μια δεκαετία ή να έχουν πληρωθεί άτομα από τις εταιρίες) ώστε σκόπιμα να επιμολύνουν το γενετικό υλικό των χωρών για να μην υπάρχει πλέον επιλογή.

Όμως όλη αυτή η έκθεση στους ΓΤΟ που ήδη υπάρχει και παρόλη την έκταση που έχει λάβει θα είναι ουσιαστικά αμελητέα μπροστά στην γενικευμένη καλλιέργεια των μεταλλαγμένων στην Ευρώπη.  Σε ένα τέτοιο απαισιόδοξο σενάριο δεν διασφαλίζεται η καθαρότητα του γενετικού υλικού καμίας χώρας ακόμα και αν απαγορεύει πλήρως τα μεταλλαγμένα, λόγω της ευκολίας με την οποία αυτά μολύνουν τα φυσικά φυτά. Πέρα από την μεταφορά της γύρης των μεταλλαγμένων φυτών με τα έντομα, υπάρχει ο άνεμος, τα πτηνά, η μόλυνση σε μύλους και χώρους συγκέντρωσης σπόρων, η διαφυγή από ατύχημα κατά την μεταφορά με φορτηγά, η παράνομη εισαγωγή και εμπορία και βέβαια η σκόπιμη μόλυνση. 

Η νούμερο ένα λοιπόν απειλή της καλλιέργειας των ΓΤΟ είναι η γενετική μόλυνση και η γενετική καταστροφή. Πρόκειται για μια ύπουλη και μη αναστρέψιμη μόλυνση και καταστροφή η οποία είναι αναπόφευκτη μέσα από την οριζόντια μεταφορά γονιδίων όπου μικρά κομμάτια DNA περνούν και σε άλλα άσχετα φυτά και θα μας οδηγήσουν στην κατάρρευση της βιοποικιλότητας και σε μια Φύση Φρανκεστάϊν. Όλο το γενετικό υλικό που δημιούργησε η ανθρωπότητα σε χιλιετίες επιλεκτικών διασταυρώσεων των φυτών (υπάρχουν εκατοντάδες ή χιλιάδες ποικιλίες ανά φυτό - ενδεικτικά αναφέρονται οι 4.000 ποικιλίες καλαμποκιού, οι 8.000 ποικιλίες ρυζιού, κλπ) θα χαθεί για πάντα σε μια στιγμή αν εισακουστεί και στην Ευρώπη η απατηλή και εγκληματική διαβεβαίωση των εταιρειών ΓΤΟ περί δήθεν «συνύπαρξης» των διαφορετικών καλλιεργειών. Ήδη οι βιολογικές και φυσικές καλλιέργειες είναι σχεδόν αδύνατο να συνυπάρξουν με τις συμβατικές χημικές καλλιέργειες (λόγω των φυτοφαρμάκων, της μόλυνσης των υδάτων, κλπ) και θα μπορούν να συνυπάρξουν με μια απείρως πιο συντριπτική απειλή, μια εστία αυτο-αναπαραγόμενης γενετικής μόλυνσης που δεν αφήνει τίποτε άθικτο στο πέρασμά της; Εδώ η παγκόσμια εμπειρία δείχνει σταθερά την καταστροφή της βιολογικής και φυσικής καλλιέργειας από όπου πέρασαν οι ΓΤ σπόροι της μαζικής καταστροφής και μάλιστα χωρίς καμία προστασία αλλά και δικαίωση από τα δικαστήρια για τους βιολογικούς αγρότες. Το τσουνάμι των μεταλλαγμένων πέρα από την γενετική καταστροφή αφήνει πίσω του και κατεστραμμένους οικονομικά και επαγγελματικά βιολογικούς αγρότες.

Η βίαιη κατάργηση κάθε άλλης εναλλακτικής καλλιέργειας και η αποκλειστική ύπαρξη μόνο μεταλλαγμένων καλλιεργειών μας οδηγεί στο απόλυτα ολοκληρωτικό καθεστώς όπου έχει αφαιρεθεί από τους ανθρώπους το δικαίωμα της επιλογής τροφής. Μαζί του χάνεται επίσης και το δικαίωμά μας να αποφύγουμε το κακό και την σοβαρή βλάβη στην υγεία μας από την κατανάλωση των μεταλλαγμένων τροφίμων (λόγω των ισχυρότερων και περισσότερων φυτοφαρμάκων που ψεκάζονται αλλά και των τοξικών πρωτεϊνών και άλλων ουσιών που παράγουν στο σώμα). Χάνεται γενικά το δικαίωμα της ελευθερίας μιας κοινωνίας και μιας χώρας να έχει λόγο για την τροφή και πως θα την παράγει. Μέσω της γενετικής μόλυνσης όλος ο έλεγχος της τροφής θα έχει περάσει σε λίγες εταιρείες και η γεωργία πλέον θα μετατραπεί σε όπλο στα χέρια των σφετεριστών της. Πρόκειται για την απόλυτη εξάρτηση όπου η ανθρωπότητα θα έχει χάσει τα πάντα αφού θα της έχει αφαιρεθεί η Διατροφική Ελευθερία και Κυριαρχία και θα έχει καταστεί όμηρος στις διαθέσεις του λόμπι της βιο-τρομοκρατίας.


Τι κάνουμε από εδώ και πέρα

Η πρώτη βασική κίνηση είναι ότι ιεραρχούμε το ζήτημα της τροφής στην κορυφή των ζητημάτων και ως απόλυτη προτεραιότητα.  Κανένα ζήτημα από όσα μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας δεν είναι πιο σημαντικό για την επιβίωση από όσο το ζήτημα της τροφής. Αυτό θα πρέπει να επιλύσουμε πρώτα χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα των πολλαπλών αντιπερισπασμών που υπάρχουν γύρω μας και που λέγονται οικονομία, πολιτική ή όλες οι ανούσιες αποσπάσεις της προσοχής με θεάματα, ο καταιγισμός με τα σπορ, κλπ. Εξάλλου η τροφή μας είναι το μέγιστο πολιτικό ζήτημα με θετικές ή αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το ευρύτερο οικοσύστημα της Γης, ανάλογα με το ποιος διαμορφώνει τη πολιτική στο χώρο της τροφής: εμείς ή αυτοί.

Στην παρούσα φάση λοιπόν είναι απαραίτητο να έρθει το ζήτημα των ΓΤΟ στο επίκεντρο της κοινωνίας και στην συνείδηση κάθε ανθρώπου και να παραμείνει εκεί μέχρι να απαγορευθούν για πάντα τα μεταλλαγμένα. Με άλλα λόγια χρειάζεται κινητοποίηση και πανστρατιά για να χτίσουμε και πάλι το δυνατό κίνημα ενάντια στα ΓΤΟ των περασμένων ετών και να το κάνουμε αυτό σε γενικό συντονισμό και με τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες. Εδώ ο ρόλος των άμεσα εμπλεκόμενων πρωτοβουλιών και οργανώσεων στο χώρο της τροφής είναι τρομερά πολύτιμος και θα πρέπει τώρα να βρεθεί η πλατφόρμα για κοινή δράση. Η έμφαση αυτής της κοινής δράσης θα πρέπει να είναι να παραμείνει όλη η Ευρώπη ζώνη χωρίς μεταλλαγμένα γιατί αυτό διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει γενετική μόλυνση. (Το κουτσουρεμένο και ψευδεπίγραφο δικαίωμα στις χώρες να αποφασίζουν δήθεν για την καλλιέργεια το οποίο προβλέπεται στο σχέδιο νόμου είναι παγίδα γιατί αν αλωθεί μία χώρα τότε αυτόματα μολύνονται και οι άλλες).

Όμως η τελική ευθύνη είναι στον καθένα από εμάς και είναι τεράστια γιατί αυτά που διακυβεύονται είναι η ίδια η ζωή, η επιβίωση, η υγεία, και θα πρέπει πάση θυσία να κινητοποιηθούμε με έναν ΜΟΝΙΜΟ τρόπο ώστε να αποτραπεί η καλλιέργεια των μεταλλαγμένων, να αποσυρθούν οι ήδη εγκεκριμένοι ΓΤΟ από την Ευρώπη και να μπει η ταφόπλακα στο κακόβουλο σχέδιο της ευγονικής που μας σερβίρεται ως «βιοτεχνολογία» και ως «επιστήμη».  Γιατί αν δε μπει θα είναι η δική μας ταφόπλακα.

Οι ΓΤΟ δεν είναι σπόροι, καλλιέργειες, ή τροφή – είναι πόλεμος. Τελεία. Είναι ο πόλεμος για το τελευταίο και πιο ζωτικό πράγμα για τη ζωή που έχει απομείνει στα χέρια της πλειοψηφίας των ανθρώπων. Αυτό το κοινό που λέγεται τροφή (και για την ακρίβεια σπόρος) εξασφαλίζει επιβίωση, υγεία, ανεξαρτησία και αυτάρκεια και πέρα από δικαίωμα είναι και η μεγάλη μας άμυνα απέναντι σε κάθε απειλή από το παγκοσμιοποιημένο σύστημα που αδίστακτα επιτίθεται για να υφαρπάξει και τις τελευταίες μας ελευθερίες. Γι αυτό και το τίμημα της απώλειας του ελέγχου επί της τροφής θα είναι μοιραίο και θα μας ρίξει στο τελικό σπιράλ του θανάτου.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στο ζήτημα της τροφής μας να επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο όπως το κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας, μια εξέλιξη που πισωγύρισε και καθήλωσε την ανθρωπότητα στον σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Γιατί αν χαθεί όλος αυτός ο ανεκτίμητος πλούτος γενετικής βιοποικιλότητας και συσσωρευμένης γνώσης και σοφίας, αν χαθεί αυτή η Αλεξάνδρεια των σπόρων, θα χαθούν όλα εκείνα τα δεδομένα που θα μας οδηγούσαν στο επόμενο στάδιο μιας αειφόρου εξέλιξης. Και τότε η μόνη προοπτική που απομένει είναι το τέλος της ζωής στη Γη όπως ακριβώς το σχεδιάζει η εσχατολογική συμμορία της παγκοσμιοποίησης.










08 June 2014

Επικείμενη έγκριση της καλλιέργειας ΓΤΟ (μεταλλαγμένων) στην Ευρώπη: να γίνει η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι



Αυτή τη Πέμπτη 12 Ιούνη το ποτήρι της εξαπάτησης θα πρέπει κανονικά να ξεχειλίσει και να ξεσπάσει μια και καλή απέναντι στους δυνάστες της ανθρωπότητας που για αιώνες τώρα χειραγωγούν και θυματοποιούν την πλειοψηφία των ανθρώπων. Αυτή την Πέμπτη, χωρίς αναστολή και κατά την συνήθη καθιερωμένη πρακτική, 28 ανδρείκελα-υπουργοί περιβάλλοντος ετοιμάζονται να ψηφίσουν ένα προσχέδιο νόμου κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των εταιρειών βιοτεχνολογίας (όπως monsanto, syngenta, basf, bayer, κλπ) που τους δίνει το δικαίωμα να επιβάλλουν την καλλιέργεια ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) ακόμα και αν μια χώρα και οι κάτοικοι της είναι αντίθετοι στην καλλιέργειά τους.

Αναλογιστείτε το μέγεθος της απάτης της λεγόμενης αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας» όπου 28 άτομα θα πάρουν μιαν απόφαση που κυριολεκτικά έχει να κάνει με την ίδια την ζωή και την επιβίωση πάνω από 500 εκατομμυρίων ευρωπαίων πολιτών. Και φυσικά δεν πρόκειται να διστάσουν να νομοθετήσουν για άλλη μια φορά την εξόντωσή μας αφού δεν είναι η πρώτη φορά που κάνουν κάτι τέτοιο. Ήδη το έχουν κάνει για πάνω από 50 ΓΤ οργανισμούς (κυρίως μεταλλαγμένη σόγια και καλαμπόκι για ζωοτροφή, και για τα παράγωγά τους όπως σογιέλαιο που βρίσκονται στα επεξεργασμένα τρόφιμα, και φυσικά το γλυκαντικό χημικό ασπαρτάμη που προέχεται από ΓΤ βακτήρια) που ύπουλα έχουν εγκριθεί την τελευταία δεκαετία και κυκλοφορούν στην ΕΕ εν αγνοία μας αλλά και ενάντια στην θέλησή μας.

Αφού εξαπέλυσαν κάθε δυνατή προπαγάνδα αραδιάζοντας κάθε λογής ψεύδη, αφού απαξίωσαν κάθε πραγματικά επιστημονική έρευνα που αποδεικνύει την φονική επικινδυνότητα των ΓΤΟ (έρευνα Σεραλίνι), αφού δοκίμασαν κάθε μέσο και τρόπο και είδαν και αποείδαν ότι δεν μπορούν να αλλάξουν την δεδομένη αποστροφή της πλειοψηφίας των Ευρωπαίων πολιτών για τους ΓΤΟ (τα μεταλλαγμένα) τώρα ύπουλα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ετοιμάζονται να καταφύγουν στην πιο ελεεινά αντιδημοκρατική πτυχή του συστήματός τους, εφόσον ακόμα τους επιτρέπουμε να την χρησιμοποιούν και να μας εμπαίζουν: την πρακτική της δήθεν νομοθέτησης όπου ερήμην μας θα κυρώσουν ένα ακόμα «νόμο»: ένα έκτρωμα (βγαλμένο κατευθείαν από το συρτάρι του λόμπι της «βιοτεχνολογίας») το οποίο επιβάλλει τους ΓΤΟ και δίνει τη χαριστική βολή στο ζωτικής σημασίας ζήτημα της τροφής, το απόλυτα κορυφαίας σημασίας ζήτημα για τη συνέχιση της ζωής στη Γη.
                                                                                                                                                     
Όχι αυτό δεν είναι υπερβολή, ούτε κινδυνολογία όταν ανακαλύψουμε τον πραγματικό λόγο και την πραγματική ατζέντα πίσω από την δημιουργία και την φανατική εμμονή προώθησης των ΓΤΟ. Ο William Engdahl είναι από αυτούς που διεξοδικά έχουν μελετήσει και αναλύσει το φαινόμενο βιοτεχνολογία και ΓΤΟ και στο βιβλίο του Seeds of Destruction (Σπόροι της καταστροφής) αποκαλύπτει γιατί και από ποιους (δυναστεία Ροκφέλερ) στήθηκε η ιδέα της γενετικής τροποποίησης. Στο βιβλίο αποδεικνύεται καθαρά ότι η πρακτική αυτή είναι η σκόπιμη συνέχιση της ευγονικής και του ελέγχου του πληθυσμού και ο πραγματικός, απώτερος σκοπός της είναι η στείρωση και ο αργός θάνατος σε εκείνους που θεωρούνται «ακατάλληλοι»: οι φτωχοί και η μεσαία τάξη. Η γενετική είναι η μεταμφιεσμένη ευγονική της εποχής μας, η πρακτική δηλαδή μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού, η οποία είναι ο μόνιμος στόχος από την αρχαιότητα ακόμα, όλων εκείνων των άνομων, μαφιόζικων συμμοριών που αναρριχώνται στην κορυφή της εξουσίας και δυναστεύουν τον κόσμο.

με ελληνικούς υπότιτλους

Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να παίζουμε με τον γενετικό κώδικα της ζωής και η απελευθέρωση των οργανισμών Φρανκενστάϊν στο περιβάλλον είναι η απόλυτη ύβρις προς το μοναδικό οικοσύστημα στο σύμπαν που δημιούργησε, φιλοξενεί και εξελίσσει ζωή. Από ηθική άποψη είναι καταδικαστέο και κατακριτέο ως ανήθικο. Όμως ακόμη και αν το δούμε από την δήθεν άποψη της αναγκαιότητας που προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν, ούτε και εκεί φυσικά υπάρχει η ανάγκη για κάτι τέτοιο: η φύση έχει δημιουργήσει τεράστια βιοποικιλότητα (πχ 4000 είδη καλαμποκιού, 8000 είδη ρυζιού, κλπ). Μιλάμε δηλαδή για έναν θησαυρό με τέτοιες κλίμακες ειδών προσαρμοσμένων σε κάθε τόπο και κλίμα της γης και η εγκληματική και φανατική επιμονή για την καθιέρωση ενός ΓΤ είδους (πχ καλαμποκιού) σημαίνει την καταστροφική μόλυνση και το τέλος αυτής της πλούσιας βιοποικιλότητας, την εξάρτηση από το άντρο που ελέγχει αυτόν τον μεταλλαγμένο σπόρο και την επανάληψη της περίπτωσης της Ιρλανδικής πείνας του 1840 (Irish potato famine) από την αποτυχία του ενός είδους πατάτας που καλλιεργούσαν και το μαζικό θάνατο των ανθρώπων από πείνα.

Έτσι η πίεση να αποδεχθούμε αυτόν τον ένα ΓΤΟ αλλοιωμένο Φρανκενστάϊν σπόρο ισοδυναμεί με το να καίμε την Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας με τον τεράστιο πλούτο βιβλίων και την ανυπολόγιστης αξίας γνώση της και να κρατάμε ένα και μόνο «βιβλίο»: το ντοκουμέντο της κατάπτυστης συμφωνίας που μας δένει χειροπόδαρα και μας εξαρτά από τα φασιστικά μορφώματα που λέγονται πολυεθνικές, τα οποία λειτουργούν ως οι μεραρχίες της νέας τάξης και ο μόνος λόγος που υπάρχουν είναι η αφαίρεση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Και η γενίκευση των ΓΤ αλλοιωμένων σπόρων Φρανκενστάϊν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε την ευγονική στην τροφή μας (μεταμφιεσμένη φυσικά ως γενετική και καταξιωμένη με το κύρος δήθεν της «επιστήμης» και της «βιοτεχνολογίας») ως ένα ακόμα ύπουλο, μυστικό όπλο για τους σιωπηρούς πολέμους εναντίον μας. Ουσιαστικά πρόκειται για πόλεμο με βιολογικά μέσα ενάντια στη Φύση με σκοπό την οριζόντια μεταφορά των γονιδίων και την αλλοίωση του DNA κάθε είδους φυτού ώστε να μην μπορεί κανείς να ξεφύγει από την δηλητηριασμένη διατροφή που προωθείται και επιβάλλεται. Μόνο οι δράστες αυτού του κακουργήματος θα μπορούν να διαφύγουν και να τρώνε πραγματική τροφή από πραγματικούς σπόρους σε ειδικές, προστατευμένες περιοχές (ουσιαστικά κλειστά και απροσπέλαστα από την επιμόλυνση των ΓΤΟ θερμοκήπια και έχοντας διασφαλίσει για τον εαυτό τους πραγματικούς σπόρους). Όλοι οι υπόλοιποι καταδικαζόμαστε χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουμε σε στείρωση και σε αργό, βασανιστικό θάνατο από την δηλητηρίαση και τις ολέθριες, φονικές παρενέργειες των ΓΤΟ.

Η μητέρα των μαχών

Η μάχη για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και της πραγματικής τροφής είναι η μητέρα των μαχών. Είναι ψευδαίσθηση να νομίζουμε ότι η μάχη για την ανατροπή του τρέχοντος αδιέξοδου σκηνικού θα δοθεί στο επίπεδο της πολιτικής, της οικονομίας και του ψευδοχρέους τα οποία λειτουργούν ως αντιπερισπασμός. Η πραγματική μάχη ενάντια στους δυνάστες της ανθρωπότητας θα δοθεί στο επίπεδο της τροφής και συγκεκριμένα στο επίπεδο των σπόρων. Η Γη και το ευρύτερο οικοσύστημά της μαζί με τους φυσικούς πόρους και την τεράστια βιοποικιλότητά της είναι αυτά που πάση θυσία θα πρέπει να διαφυλαχθούν όχι μόνο από την αρπαγή αλλά και από την μόλυνση κάθε είδους που θα τα αχρηστεύσει και θα τα καταστρέψει ολοσχερώς. Γιατί τα ψευδοχρέη διαγράφονται (μόλις κατανοήσουν οι πολλοί την απάτη της έκδοσης του χρήματος) όμως η μόλυνση του γενετικού κώδικα των φυτών και η μόλυνση των σπόρων είναι πολύ πιο δύσκολο έως ακατόρθωτο να αντιστραφεί.

Βρισκόμαστε στην αποφασιστική, πιο κρίσιμη στιγμή που θα κρίνει το μέλλον. Το ντόμινο για την γενική απαγόρευση των ΓΤΟ έχει ξεκινήσει με χώρες όπως η Ρωσία που τα ποινικοποιούν (και όχι άδικα αφού οι ίδιες οι εταιρείες βιοτεχνολογίας σκόπιμα και ύπουλα τα απελευθερώνουν στο περιβάλλον για να πετύχουν την  γενετική μόλυνση και έτσι την εκβιαστική αποδοχή τους). Εμείς οι πολλοί, το 99% δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχαστούμε και να εγκλωβιστούμε για άλλη μια φορά στην αθλιότητα της απόσπασης της προσοχής και του αποπροσανατολισμού μας που μας επιβάλλει το 1%. Έχουμε χρέος απέναντι στην ίδια τη ζωή και στα παιδιά μας να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες (δεν είναι καιρός για μουντιάλ όταν το καράβι βουλιάζει) και να δώσουμε τη μάχη που θα βάλει τη ζωή μας σε μια δίκαιη και αειφόρο πορεία.

Ο πλανήτης Γη δεν χρειάζεται την αθλιότητα και την ανωμαλία των ΓΤΟ για να εξαλείψει δήθεν τη πείνα (το 1/3 έως και το μισό της παραγόμενης τροφής πετιέται). Ούτε επίσης χρειάζεται τους ΓΤΟ για να θρέψει τους ανθρώπους αφού ο πλανήτης μας παρέχει όλη εκείνη την βιοποικιλότητα για να ικανοποιήσουμε την βασική ανάγκη της τροφής πλουσιοπάροχα και ελεύθερα (χωρίς πατέντες και δικαιώματα επί των σπόρων). Και κόντρα στην παραπλάνηση,  οι αειφόρες καλλιέργειες (φυσική καλλιέργεια, περμακουλτούρα, βιολογική καλλιέργεια) είναι αυτές που ακόμα θρέφουν την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη* και όχι η καταστροφική και αδιέξοδη αγροβιομηχανία των χημικών και της μονοκαλλιέργειας.

Μέσα από τις χιλιετίες εφαρμογής αυτών των αειφόρων καλλιεργειών και της διατήρησης των σπόρων έχουμε συσσωρεύσει τη γνώση, την εμπειρία και τη σοφία για να λύσουμε το διατροφικό ζήτημα όχι μόνο των 7 δις ανθρώπων του σήμερα αλλά και των 9 δις του 2050. Αρκεί να φυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού αυτή την κληρονομιά σοφίας χιλιετιών και να αποτρέψουμε οριστικά αυτούς που εποφθαλμιούν και επιβουλεύονται την τροφή μας και θέλουν τον απόλυτο έλεγχό της. Και για να το καταφέρουμε αυτό χρειάζεται να γίνουμε κι εμείς μέρος αυτού του δυναμικού ντόμινο που απαιτεί την οριστική εξάλειψη του εφιάλτη των ΓΤΟ και το οποίο έχει τη δυναμική να χτυπήσει στη ρίζα την εξαπάτηση και να μας απαλλάξει συνολικά από την ανωμαλία που λέγεται νέα τάξη.



……………………..



Έκθεση από την ομάδα ETC το 2009 έδειξε ότι οι μικρής κλίμακας αγρότες θρέφουν το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού.




ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


Η ΕΕ προκαλεί: συντάσσεται με την Μονσάντο και τους ΓΤΟ αντί με το γενικό αίσθημα των Ευρωπαίων πολιτών

Η μεθοδευόμενη εξαφάνιση των φυσικών σπόρων

Ντοκιμαντέρ «Σπόροι της Ελευθερίας»

Οι σπόροι είναι η κόκκινη γραμμή μας

30-ετής μελέτη για την βιολογική γεωργία











02 June 2014

Τοξική πολιορκία από τον ουρανό



Όλο το φάσμα του γήινου περιβάλλοντος (στεριά, θάλασσα και αέρας) είναι δεσμευμένο και σε τοξική πολιορκία από δυνάμεις εκτός κοινωνικού ελέγχου που χωρίς να έχουν το δικαίωμα, μας υποβάλλουν ύπουλα και εν αγνοία μας σε
ένα θανατηφόρο κοκτέιλ από επικίνδυνα χημικά.

Ιδιαίτερα στον αέρα το μυστικό αυτό πρόγραμμα (το οποίο σκόπιμα παρουσιάζεται ως συνομωσιολογία) αφορά ψεκασμούς στον ουρανό από αεροπλάνα που αφήνουν ουρές (chemtrails) και εκτελείται σε όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ με ιδιαίτερη ένταση τα τελευταία χρόνια. Ανεξάρτητη ανάλυση αυτών των ιχνών έχει εντοπίσει τις παρακάτω 37 τοξικές χημικές ουσίες. Πολλές από αυτές ανιχνεύονται πλέον και στις αναλύσεις αίματος των ανθρώπων σε μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως για παράδειγμα το αυξημένο αλουμίνιο που έχει εντοπιστεί και σε ανθρώπους στην Ελλάδα.

1 . Σωματίδια οξειδίου του αλουμινίου
2 . Αρσενικό
3 . Βάκιλοι και μούχλα
4 . Άλατα βαρίου
5 . Βάριο -τιτανικά
6 . Κάδμιο
7 . Ασβέστιο
8 . Χρώμιο
9 . Αφυδατωμένο ανθρώπινα ερυθρά αιμοσφαίρια
10 . Αιθυλενοδιβρωμίδιο
11 . Εντεροβακτηρίδιο Cloacal
12 . Eντεροβακτήρια
13 . Ανθρώπινα λευκά αιμοσφαίρια - A ( ένζυμο-περιοριστής που χρησιμοποιείται σε ερευνητικά εργαστήρια για τον συνδυασμό DNA)
14 . Μόλυβδος
15 . Υδράργυρος
16 . Mεθυλαλουμίνιο
17 . Σπόρια μούχλας
18 . Μυκόπλασμα
19 . Φάϊμπεργκλας επικαλυμένο με νανο - αλουμίνιο
20 . Τριφθοριούχο Άζωτο
21 . Υλικό γνωστό ως CHAFF
22 . Νικέλιο
23 . Ίνες Πολυμερών
24 . Ψευδομονάς η πυοκυανική ή αεριογόνος
25 . Ψευδομονάς Florescens
26 . Ραδιενεργό καίσιο
27 . Ραδιενεργό θόριο
28 . Σελήνιο
29 . Μικροοργανισμοί Serratia Marcscens
30 . Θραύσματα τιτανίου
31 . Άργυρος
32 . Στρεπτομύκητες
33 . Στρόντιο
34 . Υπο - μικρο σωματιδία (που περιέχουν ζωντανή βιολογική ύλη)
35 . Άγνωστα βακτήρια
36 . Ουράνιο
37 . Κίτρινες μυκητιακές μυκοτοξίνες


Στο μεταξύ ενώ εκεί ψηλά ρίχνουν ότι δηλητήριο θέλουν το οποίο θα φτάσει τελικά στο έδαφος, στο νερό αλλά και στα πνευμόνια μας, εδώ κάτω συνεχίζεται η υποκρισία των δήθεν μέτρων ενάντια στην ατμοσφαιρική ρύπανση (με το επινοημένο άλλοθι της κλιματικής αλλαγής) και με ντιρεκτίβες δήθεν για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου των αυτοκινήτων, την προώθηση των «καθαρών» ΒΑΠΕ ενάντια στον «βρώμικο» λιγνίτη και άλλα τέτοια απόλυτα αποπροσανατολιστικά.

ΒΙΝΤΕΟ: Τεχνικός που δούλευε ως πολιτικό προσωπικό για τον στρατό (της Γερμανίας) αποκαλύπτει ότι εγκαθιστούσε συστήματα ψεκασμών στα αεροπλάνα.






...