26 November 2013

Ο πραγματικός ρόλος της βιοτεχνολογίας και των ΓΤΟ


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Απόσπασμα από την ομιλία του William Engdahl στο Βατικανό 
που αποκαλύπτει το σχέδιο πίσω από την εξάπλωση των ΓΤΟ.


Με Ελληνικούς υπότιτλους 

Η εμμονή της νέας τάξης στην βιοτεχνολογία και τους ΓΤΟ είναι το απόλυτο σκάνδαλο που μπροστά του όλα τα άλλα ωχριούν, ακόμα και αυτό του ψευδο-χρέους και της στημένης, οικονομικής ψευδο-κρίσης. 

Το ζήτημα της τροφής είναι το πλέον καίριο και βασικό για την επιβίωση της ανθρωπότητας και όσο πιο γρήγορα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της  βιοτεχνολογίας, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες αναστροφής και επούλωσης των συνεπειών της.

Ο William Engdahl είναι από αυτούς που διεξοδικά έχουν μελετήσει και ερμηνεύσει το φαινόμενο βιοτεχνολογία και ΓΤΟ. Στο βιβλίο του «Σπόροι της καταστροφής» και αλλού, ο William Engdahl καταρρίπτει τους μύθους της βιοτεχνολογίας με την παρουσίαση των κινδύνων των ΓΤΟ για την υγεία, και επίσης, αποδεικνύει ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι παρά μια σκόπιμη συνέχιση της ευγονικής και του ελέγχου του πληθυσμού ενώ ο πραγματικός σκοπός της δεν είναι να εδραιωθεί στις αγορές ή να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Ο απώτερος σκοπός της βιοτεχνολογίας είναι η στείρωση και ο αργός θάνατος σε εκείνους που θεωρούνται «ακατάλληλοι»: οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.


Ολόκληρη η ομιλία εδώ.







20 November 2013

Απομακρύνετε την TEPCO πριν απομακρύνει το πυρηνικό καύσιμο



Ο καταξιωμένος διεθνώς σε θέματα που αφορούν τα πυρηνικά, Arnie Gundersen, από την οργάνωση Fairewinds προειδοποιεί για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά των ράβδων αναλωμένου (χρησιμοποιημένου) καυσίμου από τον αντιδραστήρα 4 της Φουκουσίμα.


Με ελληνικούς υπότιτλους

10 November 2013

Η ΕΕ επιτρέπει το μεταλλαγμένο καλαμπόκι SmartStax ως τροφή και ζωοτροφή



Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε σήμερα το αμφιλεγόμενο γενετικά τροποποιημένο (ΓΤ) καλαμπόκι SmartStax για τροφή και για ζωοτροφές. Η απόφαση αυτή ελήφθη παρά τις χιλιάδες μηνύματα διαμαρτυρίας που εστάλησαν στην Επιτροπή. Η οργάνωση Testbiotech και εμπειρογνώμονες από κράτη μέλη της ΕΕ έχουν ήδη επισημάνει πολλές αδυναμίες στην εκτίμηση κινδύνου που έχει διενεργηθεί από την εταιρεία Monsanto, την DowAgroSciences και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA). Η Testbiotech θα καταθέσει επίσημη καταγγελία κατά της απόφασης της Επιτροπής.

Μολονότι το καλαμπόκι SmartStax έχει τροποποιηθεί γενετικά για να παράγει έξι εντομοκτόνες πρωτεΐνες και είναι ανθεκτικό σε δύο ζιζανιοκτόνα, οι συνδυαστικές επιδράσεις των υπολειμμάτων από τον ψεκασμό και των εντομοκτόνων τοξινών δεν διερευνήθηκαν ποτέ. Ούτε ζήτησε η EFSA μελέτη σίτισης με αυτά τα φυτά για τη διερεύνηση τυχόν επιπτώσεων στην υγεία.

«Η εισαγωγή αυτού του καλαμποκιού στην ΕΕ δεν έχει κανένα όφελος για τους αγρότες, τους καταναλωτές, ή την υγεία των ζώων. Αντίθετα, υπάρχουν σημαντικές αμφιβολίες όσον αφορά την ασφάλεια των εν λόγω φυτών, τα οποία περιέχουν ένα μείγμα από διάφορες τοξίνες», λέει ο Christoph Then της οργάνωσης Testbiotech. «Η Ευρωπαϊκή αγορά τροφίμων και ζωοτροφών γίνεται ο χώρος απόθεσης επικίνδυνων προϊόντων που κανείς δεν θέλει.»

Οι εισαγωγές καλαμποκιού από τις ΗΠΑ στην ΕΕ μειώθηκαν από περισσότερους από 800.000 τόνους το 2011 σε περίπου 40.000 τόνους το 2012 . Η μείωση του όγκου της αγοράς οφείλεται σε συνθήκες όπως η ξηρασία το 2012. Τα νούμερα των εισαγωγών είναι πιθανόν να αυξηθούν και πάλι το 2013, αφού οι ΗΠΑ αναμένουν μια πολύ υψηλότερη απόδοση φέτος. Περίπου το 90% του καλαμποκιού που καλλιεργούνται στις ΗΠΑ είναι γενετικά τροποποιημένο.

Μαζί με το SmartStax και άλλο ένα καλαμπόκι που ονομάζεται Powercore το οποίο εγκρίθηκε σήμερα, μέχρι τώρα έχουν εγκριθεί στην ΕΕ για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές συνολικά 49 γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (ΓΤΟ). Σχεδόν όλοι τους παράγουν εντομοκτόνες πρωτεΐνες ή / και είναι ανθεκτικά στα ζιζανιοκτόνα. Η γενετικά τροποποιημένη σόγια είναι η πιο σημαντική καλλιέργεια για εισαγωγή. Σε γενικές γραμμές οι παραγωγοί τροφίμων στην ΕΕ αποφεύγουν προϊόντα από γενετικά τροποποιημένα φυτά, αλλά μεγάλες ποσότητες χρησιμοποιούνται στις ζωοτροφές.

Η Επιτροπή αποφάσισε επίσης να αποστείλει το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι από την Pioneer (τεχνική ονομασία 1507) για ψηφοφορία στο Συμβούλιο των κρατών μελών. Η βιομηχανία πιέζει να επιτραπεί αυτό το καλαμπόκι για καλλιέργεια στην ΕΕ. Βγαίνει στο εμπόριο από την Dupont , την Pioneer και την Dow AgroSciences. Το καλαμπόκι αυτό έχει γίνει ανθεκτικό στο ζιζανιοκτόνο glufosinate και παράγει μια εντομοκτόνο πρωτεΐνη. Αυτό το καλαμπόκι χρησιμοποιήθηκε επίσης για την εξέλιξη του SmartStax.

ΠΗΓΗ: Testbiotech
……………………

Η Μονσάντο που φεύγει … αλλά μένει

Δεν πάει πολύς καιρός που η ίδια η Μονσάντο ανακοίνωνε δήθεν ότι έφευγε από την Ευρώπη και όμως τα μεταλλαγμένα εκτρώματα του καρτέλ του θανάτου (που απαρτίζεται από πολυεθνικές και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού) όχι μόνο παραμένουν αλλά παίρνουν και έγκριση από το ολοκληρωτικό μόρφωμα που περιφέρεται ως ΕΕ.

Η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή για την «Ασφάλεια» των Τροφίμων) πιστό σκυλάκι της αμαρτωλής FDA (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ), την ακολουθεί στον ίδιο άθλιο και νοσηρό κατήφορο. Με πλήρη περιφρόνηση για την υγεία των Ευρωπαίων αλλά και για την διατήρηση της πλούσιας Ευρωπαϊκής βιοποικιλότητας και κληρονομιάς τα ανδρείκελα της νέας τάξης «εγκρίνουν» ερήμην μας τους σπόρους και τις τροφές Φρανκενστάϊν.

Η εμμονή της νέας τάξης στην βιοτεχνολογία και τους ΓΤΟ είναι το απόλυτο σκάνδαλο που μπροστά του όλα τα άλλα ωχριούν, ακόμα και αυτό του ψευδο-χρέους και της στημένης, οικονομικής ψευδο-κρίσης. Το ζήτημα της τροφής είναι το πλέον καίριο και βασικό για την επιβίωση της ανθρωπότητας και όσο πιο γρήγορα αποκαλυφθεί το σκάνδαλο της  βιοτεχνολογίας, τόσο πιο πολλές οι πιθανότητες αναστροφής και επούλωσης των συνεπειών της.

Ο William Engdahl είναι από αυτούς που διεξοδικά έχουν μελετήσει και ερμηνεύσει το φαινόμενο βιοτεχνολογία και ΓΤΟ. Στο βιβλίο του «Σπόροι της καταστροφής» και αλλού, ο William Engdahl καταρρίπτει τους μύθους της βιοτεχνολογίας με την παρουσίαση των κινδύνων των ΓΤΟ για την υγεία, και επίσης, αποδεικνύει ότι η τεχνολογία αυτή δεν είναι παρά μια σκόπιμη συνέχιση της ευγονικής και του ελέγχου του πληθυσμού ενώ ο πραγματικός σκοπός της δεν είναι να εδραιωθεί στις αγορές ή να αποκομίσει τεράστια κέρδη. Ο απώτερος σκοπός της βιοτεχνολογίας είναι η στείρωση και ο αργός θάνατος σε εκείνους που θεωρούνται «ακατάλληλοι»: οι φτωχοί και η μεσαία τάξη.


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Απόσπασμα από την ομιλία του William Engdahl στο Βατικανό που αποκαλύπτει το σχέδιο πίσω από την εξάπλωση των ΓΤΟ.


Με ελληνικούς υπότιτλους

Ολόκληρη η ομιλία εδώ.








01 November 2013

Παγκόσμια ημέρα veganism



Τον Νοέμβριο του 1944, μετά από ζυμώσεις χιλιάδων ετών που ξεκίνησαν από την αρχαιότητα και τον Πυθαγόρα, αποκρυσταλλώθηκε τελικά η φιλοσοφία εκείνη που απελευθερώνει τους ανθρώπους από τα δεσμά της καταπίεσης, της βαρβαρότητας και της παρακμής.

Με αφορμή τα 69 χρόνια από την εμφάνιση των λέξεων Vegan και Veganism στο λεξιλόγιο της ανθρωπότητας παρουσιάζεται ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ηχητικό ντοκουμέντο με την φωνή του Donald Watson, εμπνευστή του Vegan κινήματος και ιδρυτή της Vegan Society, από συνέντευξη που είχε δώσει λίγο πριν τον θάνατό του.



Στο σύντομο αυτό απόσπασμα ο Donald Watson μας πάει κατευθείαν στην καρδιά του ζητήματος: στην συγκλονιστική εκείνη στιγμή που αποσαφηνίζεται στην συνείδηση του ανθρώπου η διάκριση του καλού από το κακό. Είναι η πιο μεγάλη και η πιο λυτρωτική στιγμή για κάθε άνθρωπο γιατί μέσα από αυτήν βγαίνει σίγουρος και δυνατός, κατασταλαγμένος και αποφασισμένος για το τι πρέπει να κάνει: για το χρέος του προς την αισθανόμενη ζωή.

Σε μια εποχή όπου «ζούμε το αρνητικό του ονείρου γι αυτό είναι όλα μαύρα» όπως έλεγε ο Ελύτης, σε μια οργουελική συγκυρία όπου έχουν αντιστραφεί τα πάντα και όπου έχει καταντήσει να θεωρείται αυτονόητο το κακό και ακραίο το καλό, ο λακωνικός λόγος του Donald Watson μας επαναφέρει στην αλήθεια και στην πραγματικότητα του πλανήτη της ζωής: δεν ήρθαμε εδώ για να παρεκκλίνουμε στον ξένο ρόλο της καταπίεσης των άλλων αισθανόμενων όντων, δεν βρισκόμαστε εδώ για να γίνουμε ένα ακόμα πιόνι ενός κακόβουλου, τεχνητού συστήματος που καταπιέζει τη ζωή, δεν ήρθαμε εδώ για να αλωθούμε και να μετατραπούμε σε αυτόματο της καταπίεσης που με απάθεια και αδιαφορία μετέχει στην λεηλασία της ζωής των μη ανθρώπινων ζώων.

Ο ρόλος μας είναι να πορευόμαστε με την ροή του καλού που είναι εντυπωμένη στο οικοσύστημα αλλά και στο ίδιο μας το σώμα. Και άρα ο στόχος είναι να ευθυγραμμιστούμε και πάλι με το πραγματικό γίγνεσθαι αυτού του κόσμου: αυτήν την αέναη ροή ελευθερίας* και αειφορίας η οποία είναι η πεμπτουσία του φυσικού κόσμου και του οικοσυστήματος του πλανήτη της ζωής. Και η μύηση στην φιλοσοφία του Veganism είναι το μόνο βήμα που μπορεί να μας ξεμπλοκάρει και να μας ξαναβάλει για πάντα σε αυτή τη ροή.


……………

* Η ελευθερία είναι απαράβατος νόμος του οικοσυστήματος: πουθενά η φύση δεν φυλακίζει και δεν στερεί την ελευθερία κανενός πλάσματος αφού προ της παρέμβασης του ανθρώπου όλα τα πλάσματα γεννιούνταν και ζούσαν ελεύθερα. Αντίθετα το ανθρώπινο, τεχνητό σύστημα που ξεκίνησε με την «εξημέρωση» των ζώων και φτάνει μέχρι σήμερα είναι σε απόλυτη κόντρα με το οικοσύστημα της Γης και το έχει μπλοκάρει σε βαθμό ολικής κατάρρευσης αφού στο επίκεντρό του έχει την στέρηση της ελευθερίας και την καταπίεση των μη ανθρώπινων ζώων και τελικά και του ανθρώπου.