22 October 2012

Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι φίλοι μας: ένα κάλεσμα για δράση


 
Τα κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν είναι ο φίλος των ανθρώπων που αναζητούν την αλήθεια. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από έξι εταιρείες που εκπροσωπούν τα ίδια τα άτομα και τις ίδιες επιχειρήσεις που προσπαθούν να υποδουλώσουν, και σε ορισμένες περιπτώσεις, προσπαθούν να εξοντώσουν την ανθρωπότητα.

Έχω υπάρξει άμεσο θύμα αυτών των τρελών της παγκοσμιοποίησης και αυτή είναι η ιστορία του γιατί, εγώ, ένα άτομο που δεν είχε καμία εκπαίδευση ως δημοσιογράφος, τελικά αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου και να προσπαθήσω να αλλάξω τα πράγματα με τη πένα και το μικρόφωνο.

Επαγγελματικά, διδάσκω φοιτητές πώς να κάνουν την έρευνα στις τελικές εργασίες τους καθώς ολοκληρώνουν τις πτυχιακές σπουδές τους. Διδάσκω επίσης μαθήματα ψυχολογίας και κοινωνιολογίας. Έχω πρόσφατα αποσυρθεί από προπονητής μπάσκετ σε κολέγιο. Δεν είχα καμία εκπαίδευση ούτε καμία επιθυμία να γίνω ποτέ δημοσιογράφος. Οφείλω να ομολογήσω ότι ο ακτιβισμός μου ουσιαστικά μου επιβλήθηκε από άτομα σαν τον Τζον Μακέιν (γερουσιαστής από την Αριζόνα) και άλλους ψυχοπαθείς της παγκοσμιοποίησης.


Πριν από εννέα χρόνια, μετακόμισα στο υπέροχο σπίτι μου στην επαρχία, 30 χλμ βόρεια του Φοίνιξ, προκειμένου να ξεφύγω από την μάστιγα της αστικής ζωής. Λίγο μετά τη μετακόμιση στο σπίτι των ονείρων μου, η πολιτεία της Αριζόνα, η ομοσπονδιακή διεφθαρμένη κυβέρνηση και ο Τζον Μακέιν, ηγήθηκαν μιας συντονισμένης προσπάθειας για να αναγκάσουν την κοινότητά μου να εγκαταλείψουμε τη γη μας χωρίς αποζημίωση. Είχαμε πολύ ισχυρούς ανθρώπους παραταγμένους εναντίον μας στα μέσα ενημέρωσης και στις επιχειρήσεις, καθώς και στην πολιτική.

Οι 300 γείτονές μου, που ζούσαν ειρηνικά σε οικόπεδα των 4-8 στρεμμάτων με εξέπληξαν επιλέγοντας εμένα να είμαι ο εκπρόσωπος της ομάδας που θα ηγείτο του αγώνα να αποκαταστήσουμε τα χαμένα ιδιοκτησιακά μας δικαιώματα. Αρχικά, οι παγκοσμιοποιητές και  οι ανόητοι υπάλληλοι τους μας είπαν ότι ήμασταν στον χώρο υπερπτήσεων της Βάσης Luke της Πολεμικής Αεροπορίας και δεν έπρεπε να μας είχαν αφήσει να  χτίσουμε εκεί όπου είμαστε και οι παγκοσμιοποιητές θα χρησιμοποιούσαν την ισχύ του νόμου για να μας διώξουν. Όμως μια στιγμή, η βάση Luke είναι 50 χιλιόμετρα από την κοινότητά μας και θα έπρεπε να πετάξουν πάνω από 250 χιλιάδες ανθρώπων για να φθάσουν σε μας και ο κατασκευαστής μας έλαβε έγκριση από όλους τους φορείς, συμπεριλαμβανομένης και της βάσης Luke, πριν από την κατασκευή των σπιτιών μας. Έτσι, ξέραμε ότι οι δικαιολογίες των παγκοσμιοποιητών που είχαν σχεδιαστεί για να μας διώξουν από τη γη μας ήταν ένα ψέμα. Αυτά τα ανήθικα άτομα ήθελαν να φύγουμε από τη γη μας για να εξασφαλίσουν τους πολύτιμους πόρους μας τους οποίους χρειάζονταν για την υποστήριξη των επεκτατικών σχεδίων τους.

Όταν οι παγκοσμιοποιητές επεμβαίνουν για να κλέψουν από τους ανθρώπους, τις οργανώσεις και τις χώρες, υπάρχουν λόγοι που χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν τις αποτρόπαιες πράξεις τους και βέβαια υπάρχουν και οι πραγματικοί λόγοι για τους οποίους ασκούν τις ατέλειωτες, εγκληματικές επιθέσεις τους κατά της ανθρωπότητας. Αυτό που σύντομα ανακάλυψε η κοινότητά μας ήταν ότι 11 χιλιόμετρα δυτικά μας, προγραμματιζόταν κάποια στιγμή να περάσει μέσα από την περιοχή μας μια βορειοαμερικανική εθνική οδός με διόδια (CANAMEX) που θα ελέγχεται από τον βασιλιά Χουάν Κάρλος της Ισπανίας. Επίσης έντεκα χιλιόμετρα ανατολικά, αυτοί οι παγκοσμιοποιητές σχεδίαζαν να κατασκευάσουν ένα τεράστιο σύστημα υποστήριξης της υποδομής για το σύστημα του αυτοκινητόδρομου. Όχι τόσο συμπτωματικά, η κοινότητά μου κάθεται πάνω στον μεγαλύτερο υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα νερού της πολιτείας στα νοτιοδυτικά. Στη συνέχεια, οι παγκοσμιοποιητές υπό τον Τζον Μακέιν ήθελαν να μας διώξουν από τον τόπο μας, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στους πλούσιους υδάτινους πόρους μας για την υποστήριξη αυτών των σχεδίων παγκοσμιοποίησης. Αντί να επιβάλουν διαφανείς διαδικασίες στις περιουσίες της κοινότητάς μας, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να καταβάλουν δίκαιες αποζημιώσεις στο πλαίσιο του νόμου, οι παγκοσμιοποιητές αποφάσισαν να κάνουν αυτό που κάνουν τόσο καλά, να κλέψουν αυτό που ήθελαν.

Κατά παράβαση της νόμιμης διαδικασίας των δικαιωμάτων μας και χωρίς να εκδοθεί κάποια δημόσια ανακοίνωση, η πολιτεία της Αριζόνα άρχισε κρυφά να εξετάζει και να περνά νομοθεσία που θα ανάγκαζε τελικά το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας μου να φύγει από τη γη μας χωρίς αποζημίωση. Όλα στο όνομα του να ικανοποιήσει τους διεθνείς τραπεζίτες-γκάνγκστερ, η πολιτεία πέρασε κάποιους δρακόντειους νόμους που μας απαγόρευαν να επισκευάσουμε τα σπίτια μας μετά από ζημιές που θα προκαλούσε θύελλα. Μας απαγόρεψαν να φτιάξουμε πισίνες, περιφράξεις, ανεξάρτητα γκαράζ, βεράντες, να εκτελούμε επισκευές στεγών και άλλα. Το πιο ανησυχητικό, δεν μπορούσαμε να ξαναχτίσουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς. Ω ναι, ήμασταν υποχρεωμένοι να καταβάλουμε τις δόσεις μας για ένα σπίτι που δεν υπήρχε, αλλά δεν μπορούσαμε να το ανοικοδομήσουμε. Αυτό επίσης μας αφαιρούσε το δικαίωμα αποζημίωσης από την ασφάλεια σε περίπτωση καταστροφής. Με λίγα λόγια, δεν μπορούσαμε να οικοδομήσουμε ΤΙΠΟΤΑ, και τα σπίτια μας, με την πάροδο του χρόνου, έγιναν άνευ αξίας. Το 2006, δεν θα μπορούσαμε να πουλήσουμε τα σπίτια μας. Είναι ενδιαφέρον ότι η πτώση στις αξίες των ακινήτων μας δεν είδαν ποτέ μια αντίστοιχη μείωση των φόρων ακίνητης περιουσίας που πιθανώς βασιζόταν στην εκτιμώμενη αξία.

Μίλησα με πολλούς δικηγόρους με την ελπίδα ότι θα αναλάμβαναν την υπόθεσή μας, καθώς εκείνη την εποχή, ακόμα είχα την αυταπάτη ότι το δικαστικό σύστημα στήριζε την δικαιοσύνη. Κατάλαβα όμως την πραγματικότητα όταν κανένας δικηγόρος δεν αναλάμβανε την υπόθεσή μας, επειδή όλοι φοβούνταν τον ισχυρό και διεφθαρμένο παγκοσμιοποιητή, Τζον Μακέιν. Πολλά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης συντάχθηκαν εναντίον μας αποκαλώντας μας μη πατριώτες και ότι η κοινότητά μου ήταν μια «απειλή για την εθνική ασφάλεια.» Στην πραγματικότητα, η αρχισυντάκτης της εφημερίδας Arizona Republic, Venita Hawthorne James, έφτασε να μας πει ότι «θα έπρεπε να φύγουμε από τη γη μας για το γενικότερο καλό» (χωρίς αποζημίωση). Η κοινότητα μου έζησε μερικές πολύ σκοτεινές μέρες και φαινόταν ότι οι της παγκοσμιοποίησης ήταν παντού και έλεγχαν τους πάντες. Συλλογικά, χάσαμε πολύ από τον ύπνο μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Μετά από πολλές χαμένες μάχες και πολλές απογοητεύσεις, κατάφερα να κινητοποιήσω το Ελευθεριακό Κόμμα και στη συνέχεια αυτοί έπεισαν τους δικηγόρους του Ινστιτούτου Goldwater να παρέμβουν και αυτοί σταμάτησαν την κυβέρνηση από το να μας αναγκάσει να εγκαταλείψουμε τη γη μας, χωρίς ούτε καν να χρειαστεί να καταθέσει μήνυση. Όπως και τόσοι πολλοί της παγκοσμιοποίησης, όταν ρίξουμε φως στις εγκληματικές ενέργειες τους, γρήγορα τρέχουν να καλυφτούν. Εν ολίγοις, νικήσαμε, και νικήσαμε ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες. Αυτή ήταν μια αληθινή περίπτωση που ο Δαβίδ νίκησε τον Γολιάθ της παγκοσμιοποίησης.

Κατά τη διαδικασία του αγώνα για την κοινότητά μου, εμφανίστηκα σε πολλές τοπικές και εθνικές εκπομπές λόγου. Σε κάποιο σημείο, προσέλκυσα την προσοχή του μακαρίτη Pete Peterson, που είχε το ραδιόφωνο KBSZ στο Wickenburg, Αριζόνα, και μου πρόσφερε τη δική μου εκπομπή. Στην αρχή, το απέρριψα, γιατί δεν θεωρούσα ότι διέθετα τα προσόντα για να έχω τη δική μου εκπομπή. Στη διάρκεια της εμφάνισής μου στην εκπομπή του για τρίτη φορά, ο Πιτ ανακοίνωσε στον αέρα, ότι ξεκινούσα τη δική μου εκπομπή την επόμενη Κυριακή. Την ίδια εβδομάδα, ο Ernie Hancock, ιδιοκτήτης της ιστοσελίδας Freedoms Phoenix website, μου πρόσφερε μια θέση αρθρογράφου στην ιστοσελίδα του. Όταν ο Pete πούλησε το σταθμό του, ο John Stadtmiller του Republic Broadcasting Network, μου πρόσφερε θέση στο δίκτυο του και από εδώ είμαι τυχερός να εκπέμπω σήμερα.

Όταν κοιτάζω πίσω τη ζωή μου, δεν υπάρχει τίποτα που να προεξοφλούσε ότι θα μπορούσα ποτέ να γίνω παρουσιαστής εκπομπής λόγου και ποτέ δεν πίστευα ότι θα γινόμουν ένας συγγραφέας που θα διαβάζεται πέρα από κάποιους ελάχιστους ανθρώπους. Το επακόλουθο μήνυμά μου προς όλους εσάς τους πιθανούς αγωνιστές στο κίνημα της ελευθερίας, είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε εξαιρετική επιδεξιότητα, αλλά πάνω απ' όλα θα πρέπει να έχετε μια πραγματική αίσθηση της δικαιοσύνης και ένα θαρραλέο πνεύμα και να πιστεύετε ολόψυχα σε ό, τι κάνετε.

Πριν από δέκα χρόνια, δεν γνώριζα την έκταση των σχεδίων της παγκοσμιοποίησης στο θέμα της αποβιομηχάνισης και του αποπληθυσμού της ανθρωπότητας. Σήμερα, ξέρω ότι η ανθρωπότητα είναι μέσα στον αγώνα για τη συλλογική ζωή της. Έχω συνειδητοποιήσει ότι έως τώρα έχω ένα μικρό αντίκτυπο στην αφύπνιση και στην κινητοποίηση μερικών ανθρώπων σε δράση. Ωστόσο, η ανθρωπότητα χρειάζεται όλους εσάς που διαβάζετε αυτές τις λέξεις για να μεταφέρετε τη δάδα της ελευθερίας. Και για όνομα του Θεού, μη μου πείτε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε. Αν μπορώ να το κάνω εγώ, ο καθένας μπορεί. Γιατί μόνο όταν όλοι μαζί ξεσηκωθούμε και πούμε «τέρμα, όχι άλλο» στην παγκοσμιοποίηση, θα διασφαλίσει η ανθρωπότητα το μέλλον της.

Σας παρακαλώ να κάνετε το πρώτο βήμα και να χρησιμοποιήσετε το θεόσταλτο ταλέντο σας για να αυξήσετε την σφαίρα επιρροής σας. Αυτή η χώρα χρειάζεται 100 εκατομμύρια Paul Reveres (αμερικανός ήρωας στον απελευθερωτικό αγώνα ενάντια στους βρετανούς αποικιοκράτες) να αφυπνίσουν και να προειδοποιήσουν τους υπόλοιπους από τους κοιμώμενους συμπατριώτες μας για τους επικίνδυνους δρόμους που βρίσκονται μπροστά μας, καθώς αγωνιζόμαστε για την ελευθερία μας και τελικά για την επιβίωσή μας. Μην περιμένετε, όπως εγώ, μέχρι να έρθει μια κρίση που θα σας αναγκάσει στον αγώνα. Σε κάποιο σημείο στην ιστορία, όλοι μας ούτως ή άλλως θα κληθούμε να πολεμήσουμε. Θα μπορούσατε κάλλιστα να τον κάνετε έναν αγώνα της δικής σας επιλογής. Κάντε το τώρα!

Αν η καρδιά σας είναι στο σωστό μέρος, θα υπάρξουν οι συνθήκες που θα σας δείξουν τον τρόπο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ταλέντα σας, για να προωθήσετε το σκοπό της ελευθερίας. Όταν φτάσει αυτή η στιγμή, όπως έχει συμβεί και με τόσους πολλούς άλλους ομοϊδεάτες Αμερικανούς, σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε εκεί που είστε σε σχέση με τον αγώνα μας, όχι λόγω του ταλέντου σας ή για να ικανοποιήσετε την ανάγκη του εγώ σας για προσοχή, αλλά θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση από ισχυρές πνευματικές δυνάμεις και τελικά περιστάσεις πέρα από τον έλεγχό σας. Ως αποτέλεσμα, θα αναπτύξετε μια αυτο-επίγνωση ότι είστε μέρος μιας ειδικής αποστολής την οποία έχετε επιλέγει να εκτελέσετε.

Καθώς βλέπουμε την αυξητική τάση του κινήματος της ελευθερίας, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει, ανυπομονώ για την ημέρα που οι προσπάθειες μας θα καταλήξουν σε ένα αντίπαλο τσουνάμι που θα σαρώσει ολόκληρο τον πλανήτη και θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρουμε πίσω τη νόμιμη κληρονομιά μας από εκείνους οι οποίοι προσωρινά μας έχουν στερήσει τις τύχες μας, τις ελευθερίες μας και το συλλογικό μέλλον της ανθρωπότητας. Μπορείτε να ξεκινήσετε απλά πείθοντας ένα άτομο τη μέρα ότι η ζωή τους εξαρτάται από τη συμμετοχή τους. Αυτό το κίνημα δεν είναι απαραίτητο να απορροφήσει εντελώς τη ζωή σας. Ωστόσο, απαιτεί μια συγκεκριμένη επένδυση χρόνου. Σας παρακαλώ, κάντε το τώρα, γιατί το κακό δεν έχει ποτέ αργία και η ανθρωπότητα έχει ήδη τη πλάτη της στον τοίχο και τελικά, η ζωή σας, και οι ζωές των αγαπημένων σας εξαρτώνται από τη συμμετοχή σας.




18 October 2012

1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας


19 - 20 - 21 Οκτωβρίου



Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να αναδύονται και να αναπτύσσονται όλο και περισσότερες ομάδες και δίκτυα αλληλέγγυας, αχρήματης, ανταλλακτικής οικονομίας σε όλη την Ελλάδα αλλά και κολεκτίβες εργασίας. Η δράση και η συμμετοχή σ' αυτά όχι απλά αποτελεί μία άλλη απάντηση στην κρίση, αλλά αποδεικνύει σε όλους μας ότι ένας άλλος κόσμος είναι όχι απλά εφικτός αλλά υπαρκτός.

Οι ομάδες και τα δίκτυα αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο του 1ου Εναλλακτικού Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας που θα πραγματοποιηθεί 19-20-21 Οκτωβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ






12 October 2012

Η ΕΕ προκαλεί: συντάσσεται με την Μονσάντο και τους ΓΤΟ αντί με το γενικό αίσθημα των Ευρωπαίων πολιτών


Η πρόσφατη δημοσίευση της έρευνας του καθηγητή Σεραλίνι στη Γαλλία (καρκίνος σε αρουραίους που τράφηκαν με το γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι της Μονσάντο) είναι μόνο η τελευταία από μια σειρά ανεξάρτητων ερευνών που αποκαλύπτουν όχι μόνο τους κινδύνους αλλά και το νοσηρό σκεπτικό πίσω από τους ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς).

Και μόνο η εικόνα από τους φρικτά παραμορφωμένους αρουραίους (λόγω των τεράστιων καρκινικών όγκων που ανέπτυξαν από τροφή της οποίας έχει αλλοιωθεί γενετικά το DNA και είναι γεμάτη με δηλητηριώδες ζιζανιοκτόνο και άλλα τοξικά κατάλοιπα) μιλάει από μόνη της και επιβάλει την μια και μόνη απάντηση: απαγόρευση των μεταλλαγμένων.

Το έκανε άμεσα η Ρωσία και θα το κάνουν και άλλες χώρες.



Όμως η ΕΕ, η οποία ύπουλα και συνεχώς διαβρώνει την αντίδραση των Ευρωπαίων πολιτών στο συγκεκριμένο κυριολεκτικά ζωτικής σημασίας ζήτημα και στην πλέον κρίσιμη συγκυρία όπου η διατροφή έχει εξελιχθεί σε απειλή για την υγεία των ανθρώπων και πάλι τους προδίδει και απορρίπτει την συγκεκριμένη έρευνα.

Δια στόματος της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority), στα χνάρια της αμαρτωλής και πρώτης διδάξασας την διαπλοκή με τα κατεστημένα συμφέροντα αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), όχι μόνο αμφισβητεί την έρευνα αλλά την απαξιώνει πλήρως δηλώνοντας πως είναι για τα σκουπίδια.

Έτσι λοιπόν το ψευδεπίγραφο, ολοκληρωτικό μόρφωμα που παραπλανητικά λέγεται ΕΕ αποκαλύπτει κατάμουτρα και ξεδιάντροπα για μια ακόμα φορά με ποιους είναι, ποιους υπολογίζει και για ποιους δουλεύει αλλά και για ποιους αδιαφορεί εντελώς.

Με έναν απροκάλυπτα αντιδημοκρατικό τρόπο όπου οι αποφάσεις παίρνονται όχι από εκλεγμένους αντιπροσώπους αλλά από μη εκλεγμένους γραφειοκράτες οι οποίοι έχουν διοριστεί σε όλες τις θέσεις κλειδιά, και στις πάμπολλες αρχές, επιτροπές και οργανώσεις καρικατούρες με τους ψευδεπίγραφους, οργουελικούς τίτλους (όπως η παραπάνω «αρχή ασφάλειας») η ΕΕ παίζει το παιχνίδι της βρώμικης προπαγάνδας και της εξαπάτησης των Ευρωπαίων πολιτών με το να αναμασά τα μεροληπτικά στερεότυπα του λόμπι της «βιοτεχνολογίας».

Φυσικά μια τέτοια τακτική δεν προξενεί έκπληξη αφού είναι η ίδια ακριβώς τακτική σε κάθε ζήτημα που αφορά τους Ευρωπαϊκούς λαούς και τους Ευρωπαίους πολίτες όπου επιβάλλεται ο μονόδρομος προαποφασισμένων σχεδίων στη βάση των έντεχνα κατασκευασμένων απειλών και του φόβου (με αποκορύφωμα την ψευδο-οικονομική κρίση), των παραποιημένων και ψευδών στοιχείων, και της υποκριτικής ρητορικής για την δήθεν «σωτηρία» μας (διατροφική, οικονομική, και ούτω καθεξής).

Όμως το ποτήρι έχει ξεχειλίσει και η οργή απέναντι σε αυτούς που εμπαίζουν την νοημοσύνη μας και μας αντιμετωπίζουν σαν ανίδεα και προγραμματιζόμενα πιόνια και πειραματόζωα τους, φουντώνει. Οι εγκάθετοι «φωστήρες» και «σωτήρες» μας όσο επιμένουν στην αδιέξοδη, καταστροφική ατζέντα τους τόσο περισσότερο βρίσκονται διαμετρικά αντίθετοι με την κοινή λογική και το γενικότερο αίσθημα των ανθρώπων.

Μιλώντας για την Ευρώπη, έχει πλέον βουίξει ο τόπος και ακόμα και οι πέτρες έχουν κατανοήσει τι είναι τα μεταλλαγμένα και ποιων το σχέδιο εξυπηρετούν, και αυτοί απτόητοι αναμασούν την ίδια, διάτρητη, γκεμπελική προπαγάνδα. Σε ένα ζήτημα που εξ ορισμού δεν χωράει καμία συζήτηση, πόσο μάλλον αντίρρηση και αμφισβήτηση, τολμούν να μας εμπαίζουν και να μας προκαλούν εξαναγκάζοντας μας να δεχθούμε ως τροφή την ασθένεια και την παράνοια των μεταλλαγμένων.


Σατυρικό βίντεο που κυκλοφόρησε ενόψει της επικείμενης ψήφισης (6 Νοεμβρίου 2012) της πρότασης νόμου 37 στην πολιτεία της Καλιφόρνια για την υποχρεωτική σήμανση των γενετικά τροποποιημένων τροφίμων.


Θα πρέπει επιτέλους να αποφανθεί η κοινωνία μέσα από ένα δημοψήφισμα για τα μεταλλαγμένα για να τελειώνουμε μια για πάντα με αυτό το ζήτημα στην Ευρώπη και να κλείσουν όλες οι κερκόπορτες που τώρα είναι διάπλατα ανοικτές και έχουν έμμεσα και εν αγνοία του Ευρωπαίου καταναλωτή γεμίσει το πιάτο του με μεταλλαγμένα τα τελευταία δέκα χρόνια. Γιατί η δέσμια της ΕΕ Ευρώπη ακολουθεί έναν επικίνδυνο κατήφορο πολύ πιο ύπουλο και αυταρχικό από αυτόν των ΗΠΑ. Εκεί ευθέως το λόμπι της βιοτεχνολογίας έχει την δύναμη να επιβάλει την μη σήμανση των μεταλλαγμένων τροφίμων και αυτά ανενόχλητα έχουν αλώσει την τροφή των αμερικανών (αν και τώρα πλέον ξυπνάει κι εκεί το κύμα της αντίδρασης που απαιτεί την σήμανση, κάτι που οι εταιρίες το πολεμούν λυσσαλέα). Εδώ επειδή κάτι τέτοιο σκοντάφτει στην θέληση των Ευρωπαίων πολιτών, όλη η εκστρατεία επιβολής των μεταλλαγμένων γίνεται στο παρασκήνιο (με πρόσφατη απόφαση της ΕΕ αφαιρείται το δικαίωμα να γνωρίζουν τι καταναλώνουν οι Ευρωπαίοι).

Είναι φανερό ότι έχουμε φτάσει πλέον στο σημείο όπου η τροφή αντιμετωπίζει την πιο κρίσιμη απειλή όλων των εποχών. Και αφού η τροφή είναι η πιο βασική ανάγκη του ανθρώπου, είναι και το κεντρικό ζήτημα που καθορίζει όλα τα άλλα. Αυτό που τελικά θα οριστεί και θα θεωρείται τροφή του ανθρώπου έχει την δύναμη να μεταμορφώνει δραματικά την εικόνα του κόσμου που ζούμε αφού οδηγεί σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο παραγωγής και σε μια συγκεκριμένη διαχείριση των φυσικών πόρων αλλά και σε τεράστιες συνέπειες σε ανθρώπους, ζώα και στο ευρύτερο οικοσύστημα της Γης.

Ο έλεγχος της τροφής σημαίνει τελικά τον έλεγχο των ανθρώπων και επομένως η τροφή θα πρέπει να πάψει θεωρείται ένα ουδέτερο, απολιτικό και αθώο ζήτημα που έχει να κάνει με το προσωπικό γούστο και την «ελευθερία επιλογής» μέσα στην «αγορά» του τρέχοντος συστήματος.

Αντίθετα είναι το κυρίαρχο πολιτικό ζήτημα και μια βασικότατη πολιτική πράξη, αφού συμβαίνει σε ένα συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον και στηρίζει ή αποδοκιμάζει συγκεκριμένες πολιτικές, δημιουργεί ή αποτρέπει συγκεκριμένες συνέπειες σε άλλους  ανθρώπους, στα ζώα και στο περιβάλλον, μας συνδέει με πολύ βασικούς νόμους του οικοσυστήματος και μπορεί τελικά να οδηγεί τον κόσμο προς την κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της αειφορίας και της διατροφικής σταθερότητας  ή στην κατεύθυνση της καταπίεσης, του διατροφικού χάους και του γενικευμένου ολέθρου για την ίδια τη ζωή.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να δούμε την μανία επιβολής των μεταλλαγμένων που δυστυχώς μας έρχεται ως συνέπεια της αποδοχής και της μη έγκαιρης αντίδρασης στην χημική γεωργία των τελευταίων δεκαετιών που ευφημιστικά ονομάστηκε «πράσινη επανάσταση» και της οποίας οι τραγικές συνέπειες και τα τραγικά αδιέξοδα αξιοποιούνται τώρα για την καθιέρωση ενός ασύγκριτα μεγαλύτερου κακού ασύλληπτων διαστάσεων και ανυπολόγιστων συνεπειών.

Το απόλυτα σημαντικό όμως είναι δούμε το ζήτημα συνολικά και με ψυχραιμία και όχι κάτω από το κλίμα πανικού και υστερίας που καλλιεργείται και κάτω από το οποίο μας καλούν να συμβιβαστούμε με το νοσηρό τους σχέδιο. Οφείλουμε με σύνεση και νηφαλιότητα να λάβουμε υπόψη μας την εμπειρία και την σοφία της ανθρωπότητας, αλλά και τις αξίες και την ηθική με τα οποία προσεγγίζουμε την επίλυση των προβλημάτων ως έλλογα όντα και να μην οδηγηθούμε σε αποφάσεις υπό μια ψυχολογία τρομοκρατημένου κοπαδιού και των δήθεν μονόδρομων που επιδιώκουν κάποιοι. 

Τότε θα δούμε τα πραγματικά δεδομένα:
- τις εναλλακτικές μορφές παραγωγής οι οποίες είναι αειφόρες, με καλύτερη απόδοση και παράγουν πραγματική τροφή,
- ότι αυτοί οι οποίοι δραστηριοποιούνται παγκόσμια στην βιοτεχνολογία έχουν βεβαρημένο «βιογραφικό» (agent orange, DDT, διοξίνη, PCB, ασπαρτάμη, κλπ) και αυτό τα λεει όλα για τις πραγματικές προθέσεις τους,
- και τελικά το γιατί αυτοί θέλουν να πάρουν τον έλεγχο της τροφής και ποιος θα έπρεπε να έχει αυτόν τον έλεγχο, δηλαδή η κοινωνία.

Μέσα από μια τέτοια διεργασία καταρρέει το νοσηρό σχέδιο των μεταλλαγμένων και αποκαθίσταται η μοναδική ρεαλιστική προοπτική: απαιτούμε να ξέρουμε τι τρώμε και απαιτούμε να τρώμε αυτό που πραγματικά θεωρείται τροφή.

Απαιτούμε τελικά τον έλεγχο σε αυτό που είναι δικαίωμά μας και που κανείς δεν εξουσιοδοτείται να διαχειρίζεται ερήμην μας και εν ονόματι της «σωτηρίας» μας.





05 October 2012

Καλύτερα «πείνα», παρά η «σωτηρία» της βιοτεχνολογίας



Ο τίτλος της ανάρτησης παραπέμπει στο υποκριτικό επιχείρημα στο οποίο βασίζεται η επιθετική προώθηση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών και φυσικά το επιχείρημα μπάζει από παντού.

Καταρχήν, όχι μόνο δεν υπάρχει έλλειψη τροφής αλλά υπάρχει τεράστια σπατάλη της στο κόσμο όπου κάθε χρόνο πετιούνται πάνω από 1.3 δισεκατομμύρια τόνοι τροφής (περίπου το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής).

Δεύτερον, στο δυτικό κατά κύριο λόγο κόσμο, η επιβολή μιας διατροφής σχεδόν αποκλειστικά με ζωικές τροφές σημαίνει ότι κατά μέσο όρο 3 κιλά δημητριακών (με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις – σελίδα 26 της μελέτης του United Nations Environment Programme-UNEP) σπαταλούνται για κάθε κιλό κρέατος. Μια ελάχιστη και μόνο περικοπή στις ζωικές τροφές θα απελευθέρωνε τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους. Αν δε υπήρχε μαζική στροφή στην φυτοφαγία (η οποία ενδείκνυται για την φυτοφάγο ανατομία του ανθρώπου) η Γη θα μπορούσε να θρέψει διπλάσιους ανθρώπους από όσους σήμερα.

Τρίτον, οι αποδόσεις της χημικής ή της μεταλλαγμένης γεωργίας δεν είναι οι κορυφαίες όπως μας εξαπατά η προπαγάνδα αλλά σε μακροπρόθεσμη διάρκεια υπολείπονται από την βιολογική και τις άλλες αειφόρες καλλιέργειες.

Τέταρτον, οι παίκτες που δραστηριοποιούνται παγκόσμια στην βιοτεχνολογία έχουν βεβαρημένο «βιογραφικό» (agent orange, DDT, διοξίνη, PCB, ασπαρτάμη, κλπ) και αυτό τα λεει όλα για τις πραγματικές προθέσεις τους.

Και τέλος, τι να την κάνουμε την παραγωγή όταν αυτό που μας δίνει είναι μη τροφή, κοινώς δηλητήριο;

Επομένως ο κόσμος όχι μόνο δεν θα πεινάσει χωρίς τα μεταλλαγμένα αλλά και δεν θα εκθέσει την υγεία του στον κίνδυνο του καρκίνου και άλλων διαταραχών όπως αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά στην πρόσφατη έρευνα του καθηγητή Σεραλίνι.



Η έρευνα αυτή έρχεται σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για το ζωτικό ζήτημα της διατροφής όπου οι λαοί ζαλισμένοι από τις απανωτές συνέπειες της οικονομικής ψεδοκρίσης φαίνεται να έχουν χάσει την πρότερη σθεναρή αντίσταση στα μεταλλαγμένα. Απόδειξη γι αυτό είναι η ευρύτατη διάδοση των μεταλλαγμένων στην ΕΕ, η οποία δήθεν είναι επίσημα κατά των ΓΤΟ, αλλά ύπουλα έχει ανοίξει τις κερκόπορτες εδώ και χρόνια για την ανεξέλεγκτη εισαγωγή τους. Έτσι τα μεταλλαγμένα οργιάζουν στο πιάτο του ευρωπαίου (και του έλληνα) καταναλωτή, φτάνοντας εκεί μέσα από τα ζώα στα οποία δόθηκαν ως ζωοτροφή (καλαμπόκι, σόγια, κλπ) και ως επεξεργασμένα γλυκά και αναψυκτικά (η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη που προέρχεται από μεταλλαγμένα βακτηρίδια).

Απέναντι σε αυτόν τον εφησυχασμό, το λόμπι της βιοτεχνολογίας δείχνει τρομερά υπερκινητικό και μέσα από ένα υστερικό αμόκ εξαγοράς πολιτικών, μεροληπτικών νόμων και κατά παραγγελία ερευνών, και των στερεότυπων ισχυρισμών περί «ασφάλειας» έχει καταφέρει να προωθήσει την εξάπλωση των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε πάνω από 25 χώρες του κόσμου.

Βρισκόμαστε λοιπόν σε μια κρίσιμη καμπή όπου χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή επαγρύπνηση, και η εστιασμένη και συνεπής καταδίκη νοσηρών «τεχνολογιών» που μετατρέπουν την διατροφή σε όπλο εναντίον των ανθρώπων, των ζώων και του οικοσυστήματος.

Ήδη μέσα σε πολύ λίγα χρόνια η βιοτεχνολογία έχει πίσω της μια μακάβρια κληρονομιά και απειλεί ως κατάρα να εξαφανίσει την ζωή στον πλανήτη μέσα από την καταστροφική αλλοίωση του DNA της ζωής. Επίσης έχει ήδη καταστρέψει ανεπανόρθωτα την γενετική βιοποικιλότητα της Γης με την επιμόλυνση, ωθεί στην απώλεια των ντόπιων ποικιλιών σπόρων (πχ από τις 4000 φυσικές ποικιλίες καλαμποκιού επιβάλλει την καλλιέργεια των 2 ή 3 δικών της μεταλλαγμένων υβριδίων), έχει οδηγήσει σε αυτοκτονία χιλιάδες αγρότες (στην Ινδία και αλλού), κατηγορείται για την ξαφνική κατάρρευση των πληθυσμών των μελισσών και όπως φάνηκε από το πείραμα απειλεί ευθέως την υγεία των ανθρώπων, στους οποίους αφαιρείται το δικαίωμα να γνωρίζουν τι καταναλώνουν.

Επιστρέφοντας στη συγκεκριμένη έρευνα Σεραλίνι, η οποία έγινε κρυφά γιατί υπήρχε ο κίνδυνος σαμποτάζ από τα κατεστημένα συμφέροντα, μπορούμε να αντιληφθούμε την απειλή που κρέμεται πάνω από το κεφάλι της ανθρωπότητας (Αν οι όγκοι αυτοί ήταν σε ανθρώπους θα είχαν το μέγεθος μπάλας).

Το πείραμα είναι γραφικό και εύγλωττο αν και τελικά δεν χρειάζεται κανένα πείραμα για να αποδείξει την νοσηρότητα των ΓΤΟ. Δεν χρειάζεται να υποφέρουν άλλο αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα για να αποδεικνύεται η ανωμαλία και το αδιέξοδο σκεπτικό κάποιων. Γιατί το αποκρουστικό πρόσωπο της παράνοιας αλλά και της απληστίας που αντιπροσωπεύουν τα μεταλλαγμένα, δεν μπορεί με τίποτα να κρυφτεί.

Επιπλέον, όλο αυτό το φιάσκο της βιοτεχνολογίας είναι εγκληματικό και παράνομο αφού ο κόσμος δεν έχει δώσει άδεια σε καμία εταιρία και δεν την έχει εξουσιοδοτήσει να ερευνά, πόσο μάλλον να ισχυρίζεται ότι αυτά που κάνει είναι για να μας σώσει. Όλες οι δήθεν τεχνολογίες των πανίσχυρων πρακτόρων αυτού του συστήματος που καμουφλαρισμένες ως εταιρίες ενεργούν δήθεν για το κοινό καλό, είναι ένα ακόμη σχέδιο για τον απόλυτο έλεγχο του ανθρώπου στον κατήφορο στον φασισμό και στον ολοκληρωτισμό.

Τώρα περισσότερο από ποτέ απαιτείται ο εξονυχιστικός έλεγχος και η καταδίκη των αυτόκλητων «σωτήρων» που αλωνίζουν ανενόχλητοι σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από την διατροφή μέχρι την οικονομία. Τώρα χρειάζεται το αποφασιστικό πλήγμα στον ολοκληρωτισμό που παρουσιάζεται ως πρόοδος και μια άλλη, πραγματικά ασφαλής και αειφόρος πορεία βασισμένη σε αξίες και στην σοφία, στην εμπειρία και στη γνώση που έχει συσσωρεύσει η ανθρωπότητα.