12 December 2008


Βίγκαν Ημερολόγιο
2009



Το Ημερολόγιο Χορτοφαγίας είναι και φέτος εδώ για να σας συνοδεύσει στο 2009 με 12 υπέροχες βίγκαν συνταγές από την ελληνική και διεθνή κουζίνα.


Κατεβάστε το

και εκτυπώστε το

από

εδώ


Τρυπήστε τα φύλλα με τη μηχανή βιβλιοδεσίας, περάστε το πλαστικό σπιράλ και το ημερολόγιο σας είναι έτοιμο για να το κρεμάσετε στο τοίχο ή να το δωρήσετε!

10 December 2008


Το μέτρο των ενοικιαζόμενων ποδηλάτων διευρύνεται στις Ευρωπαϊκές πόλεις



Μετά το Παρίσι (απ’όπου και η εικόνα) και την Βαρκελώνη όπου ήδη εφαρμόζεται, και το Λονδίνο μελετά ένα νέο σύστημα ενοικιαζόμενων ποδηλάτων για το κοινό που θα μπορούσε να εισαχθεί το 2010.

Το σύστημα θα είναι διαθέσιμο σε μια περιοχή που αντιστοιχεί περίπου στη ζώνη 1, στο κεντρικό Λονδίνο, αν και η περιοχή θα μπορούσε να επεκταθεί εάν το σχέδιο λειτουργήσει χωρίς προβλήματα.

Τα σχέδια του Λονδίνου είναι να εγκατασταθούν περίπου 6.000 ποδήλατα σε 400 σταθμούς με μέχρι 10.500 σημεία επιστροφής.

Συγκρίνετε το αυτό με τα 20.000 ποδήλατα του Παρισιού ή τα 9.000 της Βαρκελώνης, τα οποία είναι και οι μεγαλύτερες έως τώρα εφαρμογές του συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων της Ευρώπης.

Ακόμη και με λιγότερα ποδήλατα, οι ποδηλάτες θα φαίνονται πιθανόν ξεχωριστοί, μιας και το σχέδιο απαιτεί το ποδήλατο-πρότυπο να είναι χαρακτηριστικό της πόλης (σκεφτείτε τα μαύρα ταξί ή τα διόροφα λεωφορεία).

Το τελικό πρότυπο των σταθμών και των ποδηλάτων θα αποφασιστεί το προσεχές έτος.