29 March 2006

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΕΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΩΣ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ



Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.

ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ ΕΧΕΙ ΘΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ 4-5 ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΗΤΑΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ (Η ΟΡΓΑΝΙΚΗ ΟΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΟΛΟΥ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ.

ΟΜΩΣ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΚΟΝΤΟΦΘΑΛΜΑ ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΑ ΑΠΟΚΟΜΙΣΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΡΔΟΣ,ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

ΕΤΣΙ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΗΝ ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ,ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΦΑΥΛΟ ΚΥΚΛΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ.

ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΣΩΖΑΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ.

Η ΣΟΦΙΑ ΑΙΩΝΩΝ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΕ ΦΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΗΜΕΝΗ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΕΚΤΟΠΙΣΤΗΚΕ.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΠΤΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΞΕΝΗΣΕΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΖΗΜΙΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ.

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΓΙΑ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΗΣΑΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΕΝΙΚΑ.ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΟΙΚΙΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΚΡΙΣΙΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ,ΧΗΜΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΕΔΩ ΟΤΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΠΑΝΗΛΘΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΩΣ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΩΣ Η ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ.

ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ Η ΚΟΥΒΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΚΟΥΒΑΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑΣ,ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.


ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ,Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΙΕΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΑΤΑ 100%.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ Ο ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ.

ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΛΟΥΣΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΞΙΑΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ.

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΑ,ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΕΝΖΥΜΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΕΠΙΠΤΩΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ,ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ.

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ.

ΕΔΩ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ:

ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΕ 1 ΚΙΛΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ(ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ) ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ 4-6 ΚΙΛΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ.(ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ)

ΑΡΑ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΦΤΗΝΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΣΚΕΠΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΩ ΔΑΠΑΝΑΜΕ ΑΛΟΓΙΣΤΑ Ή ΚΑΙ ΣΠΑΤΑΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΤΤΑ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΑ, ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΣΚΕΠΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΙ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΥΣΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΟΣΜΗ ΤΟΥΣ,ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ, ΦΥΣΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ,ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ.

ΤΡΙΤΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΥΣΜΕΝΑ ΣΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΑ.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΘΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΟΥ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ ΕΠ’ΑΟΡΙΣΤΟ.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΒΙΩΣΙΜΟ ΜΟΝΤΕΛΛΟ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ.

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ,ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΑΣ ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΜΑΣ.

ΩΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ!!!

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥΣ :ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ.

24 March 2006

ΚΑΠΝΙΣΜΑ - ΑΦΙΛΤΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ




Κόβοντας το κάπνισμα θα μπορούσαμε να αλλάξουμε το κόσμο!

Όχι δεν είναι υπερβολή.

Το κάπνισμα έχει πολύ ευρύτερες, αρνητικές συνέπειες στο περιβάλλον και στη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη.

Αν για κάποιους είναι "απόλαυση" για κάποιους άλλους είναι κατάρα.

Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους των φτωχών χωρών που υποφέρουν από την πείνα, τη φτώχεια, την έλλειψη καθαρού νερού και τόσα αλλά.

Άραγε γιατί; φταίει ο υπερπληθυσμός όπως συνεχώς λέγεται;

Μπορεί ως ένα βαθμό.

Αλλά η πραγματική αιτία είναι άλλη και λέγεται cash crops δηλαδή καλλιέργειες του κέρδους, όπως καπνός, ζάχαρη, καφές, τσάι, μπανάνα και ότι άλλο παράγεται αυτές τις χώρες προς εξαγωγή και όχι για να θρέψει τους ντόπιους πληθυσμούς.

Οι μεγάλες πολυεθνικές με διάφορους τρόπους αλλά πρώτα και κύρια μέσω των αιώνων αποικιοκρατίας απέσπασαν τα περισσότερα και πιο εύφορα εδάφη αυτών των χωρών για καλλιέργειες κέρδους.

Το αποτέλεσμα είναι να μην υπάρχει αρκετό διαθέσιμο έδαφος σ΄αυτές τις χώρες για να καλλιεργηθούν τα βασικά είδη διατροφής όπως δημητριακά κλπ. Και οι άνθρωποι να υποφέρουν από χρόνιο υποσιτισμό και να πεθαίνουν από την πείνα.

Επίσης ο καπνός είναι μια καλλιέργεια πολύ απαιτητική σε νερό. Τεράστιες ποσότητες νερού στερούνται από τους ανθρώπους αυτούς για να πάνε στην άρδευση του καπνού.

Και σαν να μην έφτανε αυτό εξίσου τεράστιες ποσότητες φυτοφαρμάκων ψεκάζονται στις αχανείς μονοκαλλιέργειες καπνού με αποτέλεσμα να προκαλείται μόλυνση του αέρα, του εδάφους και των υδάτων και η δηλητηρίαση των ζώων και των τοπικών οικοσυστημάτων.

Κάτι ακόμα που γίνεται κατά κόρον σ’ αυτές τις χώρες είναι η καταστροφή των δασών για να προστεθούν νέες εκτάσεις για καλλιέργειες του κέρδους.

Επιπλέον στις καλλιέργειες καπνού κυριαρχεί η παιδική εργασία όπως φυσικά και στις άλλες καλλιέργειες του κέρδους.

Οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες λόγω της κριτικής και των μηνύσεων που δέχονται στον δυτικό κόσμο έχουν εξαπολύσει γιγαντιαία καμπανιά προβολής του καπνίσματος στον υπόλοιπο πλανήτη.

Εξαιτίας αυτής της επιθετικής προβολής του καπνίσματος οι άνθρωποι των φτωχών χωρών του πλανήτη παρασύρονται και διαθέτουν χρήματα από τα λίγα που έχουν για κάπνισμα αντί για την τροφή τους.

Τέλος οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες των δυο κομμάτων της Αμερικής. σκεφτείτε λοιπόν που πάνε τα χρήματα σας και τι ακριβώς ενισχύουν: τους πολέμους, την αλαζονεία, την αδικία.

Αν εξακολουθείτε να θεωρείτε το κάπνισμα απόλαυση, δικαίωμα σας.

Αν πάλι νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι γι’αυτούς του ανθρώπους, κάντε το.





22 March 2006

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ



ΜΕΡΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ:

- ΜΟΝΟ ΤΟ 2,5% ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΜΟΝΟ ΤΟ 1% ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

- ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΧΘΕΙ 1 ΚΙΛΟ ΒΟΔΙΝΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ 100.000 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ

- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙ ΤΑ 148.000 ΛΙΤΡΑ ΝΕΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

- 1,2 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΕΣ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

- ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΟΔΕΥΟΥΝ 5 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΝΕΡΟ ΑΠ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

- ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟΣ(ΟΧΙ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΣ) ΦΥΣΙΚΟΣ ΠΟΡΟΣ

- ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΛΕΙΓΟΥΝ ΣΤΟ ΝΕΡΟ:ΠΟΤΑΜΙΑ,ΛΙΜΝΕΣ, ΘΑΛΑΣΣΕΣ.

ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΗ Η ΑΚΡΑΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΟΡΟΥ:

- ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΜΗ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

- ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ

- ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΟΥ ΠΕΤΥΧΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΞΕΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΤΑ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΑΦΕΙ Η ΒΙΒΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ.

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΠΡΙΝ:ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ,ΜΕ ΑΝΕΠΑΦΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ.ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ.

ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ:

1 ΣΤΟΥΣ 6 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΕΡΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΞΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΑ 40 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΚΑΙ ΑΡΑ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗΣ,ΤΗΣ ΜΟΛΥΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ.

ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΣΟ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ;

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΙΩΠΑΤΑΙ Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ Ή ΝΑ ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ,ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ;

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΑΚΡΟ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ;

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ.ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΩ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΣΠΑΤΑΛΩ ΑΣΚΟΠΑ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΑΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΩΦΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ.

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΝΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΤΑΜΕ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑ(ΕΞΙΣΟΥ ΒΛΑΠΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ;

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΟ.

ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ.

ΚΑΜΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΣ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΓΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΧΘΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΛΟΣ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.

ΚΑΙ ΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΘΑΡΡΥΝΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΦΘΕΙ ΟΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΑΛΙ ΕΠΙΣΗΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ.

ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΒΙΩΣΙΜΗ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟ ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΕΡΕΥΝΑ, ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΥΙΟΘΕΤΕΙ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΒΙΩΣΙΜΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ.

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ Σ’ΑΥΤΟ, Η ΦΥΣΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ.

ΠΡΩΤΑ Η ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΡΙΟ.

17 March 2006

Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ



Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ, ΑΣΚΗΣΗ, ΣΤΡΕΣ.

Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ.ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ, ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΩΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΑΤΟΜΟ,ΟΛΑ ΕΔΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ,ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΜΑΣ.

ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΘΕΤΙΚΑ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΗ Ή ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ. Η ΚΑΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΚΑΚΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΣΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΤΑΣΗΣ, ΟΤΑΝ ΒΑΣΑΝΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΕΣ Ή ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ.

ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΝΤΑΝΙΑ, ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΕΞΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ.

ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.

ΟΤΑΝ ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΑΝΑΜΕΣΑ:

- ΣΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ,ΑΕΙΦΟΡΟ ΓΕΩΡΓΙΑ Ή ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ, ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΗ,ΧΗΜΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

- ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Ή ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥΣ

- ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΖΩΑ Ή ΣΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΤΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ, ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΟΠΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΠΡΟΞΕΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.

ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΙΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΗΡΟΥΝΙΟΥ (ΟΠΩΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ, ΔΙΑΒΗΤΗΣ, ΚΑΡΔΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ,ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΛΠ); ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΕΣ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΔΗΜΙΑ.ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΔΙΚΑ;

ΗΡΘΕ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΡΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ : Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΤΥΧΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΜΑΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΕΙ ΑΡΓΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΕΙ.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΤΥΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝ ΟΧΙ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΥΠΟΔΕΕΣΤΕΡΟ.ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ,ΧΩΡΙΣ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΠΑΝΤΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.Η ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ, ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΗΣ.Η ΦΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΥΨΗ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΦΡΕΣΚΙΑ,ΦΥΣΙΚΗ,ΟΡΓΑΝΙΚΗ(ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ) ΔΙΑΤΡΟΦΗ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΝΕΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ : ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΟΣΠΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 4 ΑΥΤΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ.ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΕΧΟΥΣΑΣ,ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

14 March 2006

ΠΕΡΙ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ


SUSTAINABILITY = ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ , ΑΕΙΦΟΡΕΙΑ




Συγκρατημένα ( ΒΙΩΣΙΜΑ ): ΜΕ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΡΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΩΚΛΕΙΟΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΕΠ’ ΑΟΡΙΣΤΟ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΟΥ Η ΤΟΥ ΒΙΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ, ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΗ-ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ.


ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΟΥΜΕ.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΝΟΗΜΑ : ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΔΥΝΑΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΝΕΑΡΟ ΖΩΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΕ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΙ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΔΙΑΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΑΝΕΠΑΦΟ.

ΑΣ ΔΟΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

ΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΑ(SUSTAINABLY).

ΑΣ ΠΡΟΑΓΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

12 March 2006

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΟΥ

Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ : ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ




Ο τρόπος ζωής μας, οι συνήθειες μας και εν γένει οι συμπεριφορές μας διαμορφώνονται και οριοθετούνται από τον κοινωνικό περίγυρο.Οι πράξεις μας υπαγορεύονται από την πληροφόρηση και τις αντιλήψεις που είναι εδραιωμένες σ’αυτόν.Το θέμα είναι αν η πληροφόρηση αυτή είναι σωστή και επιστημονική ή έστω αν υπήρξε κάποτε αλλά δεν ισχύει πιά.

Οι περισσότεροι δεν θα μπουν σε τέτοια ερωτηματικά είτε γιατί δεν τους πέρασαν ποτέ από το μυαλό ή δεν είχαν το χρόνο να τα ερευνήσουν σχολαστικά.Οπότε η πληροφόρηση που δεχόμαστε πλέον ως δέκτες από τους συγκεκριμένους πάντα πομπούς καταγράφεται στο υποσεινήδητο μας και παγιώνεται ως ένα δεδομένο σύστημα αντιλήψεων που δεν υπόκεινται σε κανενός είδους αμφισβήτιση.Έτσι γεννιέται το δόγμα, ένας τρόπος σκέψης κλειστός που περιορίζει τη ζωή σε ορισμένα πλαίσια.Ότι είναι έξω από αυτά είναι ξένο, αιρετικό και επικίνδυνο.

Όμως παρόλο το δογματισμό και τους μύθους που έχουν δημιουργηθεί και επικρατούν οι πάντες βλέπουν ότι αυτός ο τρόπος ζωής δεν είναι ο σωστός.Πρωτοφανής έξαρση ασθενειών, πρωτοφανής καταστροφή του περιβάλλοντος και εξάντληση των φυσικών πόρων, πρωτοφανής φτώχεια και πείνα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πλανήτη.

Και το ερώτημα είναι: τότε γιατί συνεχίζουμε να ζούμε ένα αποτυχημένο τρόπο ζωής, μη βιώσιμο που συσσώρευσε τόσα προβλήματα και δεινά.

Δύο είναι οι λόγοι:
Α) κάτι μας κρατάει δέσμιους και προσκολλημμένους στο νοσηρό μας παρόν
Β) οι άνθρωποι δεν έχουν αντιληφθεί την ύπαρξη κάποιου άλλου φιλικού στο περιβάλλον και την υγεία τρόπου ζωής.

Το γεγονός είναι ένα:
αυτό που κάνει καλό στην υγεία μας κάνει καλό και στο πλανήτη και αντίστοιχα αυτό που κάνει κακό στην υγεία μας κάνει κακό και στο πλανήτη.

Η επιλογή μιας διατροφής που είναι υγιεινή για την φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού είναι ο καθοριστικός παράγοντας και η αναγκαία προυπόθεση για να σωθεί ο πλανήτης.

Η φυσιολογία του ανθρώπινου οργανισμού είναι μία,επιστημονικά ερευνημένη και τεκμηριωμένη: ο άνθρωπος έχει φυσιολογία και σύστημα φυτοφάγου ζώου.Το ζήτημα δεν χωράει κανένα πλουραλισμό απόψεων ή γνωμών.Εδώ η αλήθεια του σώματος μας δεν αφήνει κανένα περιθώριο για αμφισβήτηση.

Άρα ένας είναι και ο ορισμός της υγιεινής διατροφής για τον άνθρωπο: ΜΟΝΟ φυτικές τροφές θα πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή του.

Ακόμη αυτές οι τροφές θα πρέπει να είναι ΜΟΝΟ φυσικές δηλ. πρωτογενείς,όπως προέρχονται από τη φύση και όχι επεξεργασμένες με οποιονδήποτε τρόπο.

Επίσης όσον αφορά τη κατανάλωση τους θα πρέπει να τρώγονται ωμές σε ποσοστο 75% και να μαγειρεύονται στον ατμό ή σε χαμηλή θερμοκρασία το υπόλοιπο 25%.

Μια τέτοιου είδους διατροφή θα μας βγάλει από πάρα πολλά αδιέξοδα του σημερινού κόσμου.

Οι άνθρωποι υποφέρουν και πεθαίνουν άδικα από ασθένειες που είναι διατροφικά σχετιζόμενες.Στα κύτταρα μας και στο αίμα μας φτάνουν ουσίες που όχι μόνο το σώμα μας δεν τις θεωρεί τροφή αλλά και που δαπανάει τεράστια ενέργεια και αποθέματα ενζύμων και μετάλλων για να απαλλαγεί από αυτές(στο βαθμό που μπορεί γιατι δεν είναι καθόλου εύκολο γι αυτές τις τοξίνες να αποβληθούν).

Η ασθένεια δεν είναι ανεπάρκεια φαρμάκων.Είναι ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών που δεν φτάνουν ποτέ στους αποδέκτες τους: τα κύτταρα μας.

Έχουμε υποκαταστήσει τη θρέψη με την αλόγιστη εισαγωγή στο σύστημα μας των χιλιάδων προϊόντων υποκαταστάτων αληθινής, φυσικής τροφής.Η βιομηχανία διατροφής αγνοώντας προκλητικά την φύση έχει επιδοθεί σε ένα όργιο παραγωγής μιας απέραντης κυριολεκτικά γκάμας από προϊόντα που στην ουσία είναι μη τρόφιμα μόνο και μόνο για να γεμίζουν οι τεράστιοι χώροι των σουπερμάρκετ και ταυτόχρονα κάνει κατάχρηση της λέξης φυσικός χρησιμοποιώντας την ασύστολα παντού.

Η φύση διαθέτει μια ευρύτατη ποικιλία από τροφές για να καλύψει τις διατροφικές και γευστικές μας ανάγκες.Αρκεί να τις ξαναβγάλουμε από το περιθώριο που τις έχουν εκτοπίσει τα υποκάστατα τροφής και να τις τοποθετήσουμε κατ’αποκλειστικότητα στο προσκήνιο στέλνοντας τα άχρηστα μη-τρόφιμα στην εξαφάνιση.

11 March 2006


ΜΟΝΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ





Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΑΠΛΟ,ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟ ΤΡΟΠΟ : ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΑΦΕ, ΖΑΧΑΡΗΣ, ΚΑΠΝΟΥ, ΤΣΑΓΙΟΥ, ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΄ΦΤΩΧΕΣ΄ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΔΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΟΥΝ.ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΓΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΓΑΙΟΚΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΤΕ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΙΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΟΔΕΙΩΝ ΚΕΡΔΟΥΣ(CASH CROPS) ΟΠΩΣ ΛΕΓΟΝΤΑΙ.

ΑΝ ΜΠΟΥΚΟΤΑΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΆΠΟΛΑΥΣΕΙΣ΄ ΠΟΥ ΣΗΜΕΙΩΤΕΟΝ ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ(ΔΙΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ,ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ H ΡΥΠΑΝΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΤΑΙ) ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΔΑΦΗ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΘΡΕΨΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΠΛΥΘΥΣΜΟΥΣ.

ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ(ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΙΓΑΡΚΕΙΣ) ΚΑΙ ΟΣΟ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΗΘΙΚΑ ΟΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ(ETHICAL CONSUMERISM) ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ,ΟΧΙ MONO ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΜΑΣ ΤΗ ΖΩΗ.